Son dakika Ordu haberleri, Ordu son dakika, son dakika Ordu

Son Dakika Ordu Haberleri

  • Bu da '10 teker' seçim kamyonu
    09:41 Bu da '10 teker' seçim kamyonu

    Ordu'nun Altınordu ilçesine bir belediye başkan adayı, 10 tekerli kamyonla seçim çalışmalarını yürütüyor. Maddi imkansızlıklar nedeniyle seçim otobüsü kiralayamayan aday, kendi iş yerine ait kamyonu seçim aracı olarak kullanıyor.

  • Türkiye'de Hava Durumu Tahmini
    09:40 Türkiye'de Hava Durumu Tahmini

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre, Marmara (Balıkesir hariç), Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Ordu çevrelerinde yağışlı bir hava bekleniyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olacağı tahmin edilirken, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar yağışı görüleceği belirtiliyor. Ayrıca, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Gümüşhane, Rize, Hakkari, Van'ın güneyi ve Şırnak'ın doğusunda yoğun karla karışık yağmur ve kar bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara ve Batı Karadeniz'de pus ve yer yer sis, doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı yaşanması tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor. Hava sıcaklığının Doğu Karadeniz'de 1 ila 3 derece, batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik beklenmediği belirtiliyor. Rüzgarın ise batı kesimlerde kuzeyli, doğu kesimlerde ise güney ve doğulu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. Bazı illerde beklenen hava durumu ve günün en yüksek sıcaklıkları şu şekildedir: Ankara (Parçalı, yer yer çok bulutlu, 15 derece), İstanbul (Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, 15 derece), İzmir (Parçalı ve az bulutlu, 19 derece), Adana (Parçalı, yer yer çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak yağışlı, 22 derece), Antalya (Parçalı, yer yer çok bulutlu, 24 derece), Samsun (Parçalı ve çok bulutlu, 14 derece), Trabzon (Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, 12 derece), Erzurum (Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı, güneyinde kuvvetli yağışlar bekleniyor, 3 derece), Diyarbakır (Parçalı ve çok bulutlu, yerel kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, 13 derece).

  • Ordu'da Belediye Başkan Adayı Kamyonla Seçim Çalışmalarını Yürütüyor
    09:39 Ordu'da Belediye Başkan Adayı Kamyonla Seçim Çalışmalarını Yürütüyor

    Ordu'nun Altınordu ilçesinde 33 yıllık esnaf olan Orhan Gündoğdu, maddi imkansızlıklar nedeniyle seçim otobüsü kiralayamayınca kendi iş yerine ait 10 tekerli kamyonu seçim aracı olarak kullanmaya karar verdi.

  • Ordu İl Emniyet Müdürlüğü'nden özel klip: Çanakkale Zaferi'nin 109. yıldönümü kutlandı
    17:23 Ordu İl Emniyet Müdürlüğü'nden özel klip: Çanakkale Zaferi'nin 109. yıldönümü kutlandı

    Ordu İl Emniyet Müdürlüğü, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıldönümü dolayısıyla özel bir klip hazırladı. Klipte, Ordu'nun tarihi ve turistik noktalarında çekilen görüntüler eşliğinde 'Çanakkale İçinde Aynalı Çarşı' türküsü seslendirildi. Sosyal medyada paylaşılan klip, büyük ilgi gördü.

  • Ordu'da yangın çıkan yaşlı adam hayatını kaybetti
    15:39 Ordu'da yangın çıkan yaşlı adam hayatını kaybetti

    Ordu Kabataş ilçesinde fındık bahçesinde çıkan yangını söndürmek isterken kıyafetleri tutuşan 92 yaşındaki Eşref Aksu, Samsun'da tedavi altına alındığı hastanede hayatını kaybetti.

  • İsrail Savunma Bakanı, Genelkurmay Başkanını eleştirenlere tepki gösterdi
    15:26 İsrail Savunma Bakanı, Genelkurmay Başkanını eleştirenlere tepki gösterdi

    İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'in Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'yi eleştiren açıklamalarına tepki gösterdi. Gallant, ordunun mükemmel performans gösterdiğini ve güvenliğe zarar verildiğini belirtti. Smotrich ise ulusal güvenliğe verilen asıl zararın eleştirilere kapalı olmaktan kaynaklandığını ifade etti.

  • 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109. yıldönümü Edirnekapı Şehitliği'nde anıldı
    13:28 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109. yıldönümü Edirnekapı Şehitliği'nde anıldı

    18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109. yıldönümü nedeniyle Edirnekapı Şehitliği'nde düzenlenen anma törenine İstanbul Valisi Davut Gül, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve 1. Ordu ve İstanbul Garnizon Komutanı Orgeneral Ali Sivri katıldı. Törende şehitlerin aziz hatırası için dua edildi ve Çanakkale Anıtı'na çelenk bırakıldı. Protokol, törenin ardından şehit mezarlarını ziyaret ederek şehit yakınlarıyla duygularını paylaştı.

  • 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi Törenleri
    13:13 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi Törenleri

    Rize, Artvin, Giresun, Bayburt, Ordu, Gümüşhane ve Trabzon'da, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Törenlerde çelenk sunumu, saygı duruşu, İstiklal Marşı okunması ve şehit mezarlarına karanfil bırakılması gibi etkinlikler gerçekleştirildi. Törenlere valiler, belediye başkanları, üniversite rektörleri, askeri yetkililer, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

  • Ordu'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıldönümü anma programı düzenlendi
    12:10 Ordu'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıldönümü anma programı düzenlendi

    Ordu'da, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen anma programında, çelenkler sunuldu, İstiklal Marşı okundu, Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı ve dua edildi. Programda yapılan konuşmalarda şehitlerin önemi vurgulandı ve Vali tarafından Şehitlik Şeref Defteri imzalandı.

  • Muhammet Karavuş, Paris 2024 Olimpiyatları'na katılmayı hedefliyor
    11:05 Muhammet Karavuş, Paris 2024 Olimpiyatları'na katılmayı hedefliyor

    Romanya'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanan Muhammet Karavuş, Paris 2024 Olimpiyatları'na katılarak çıkışını sürdürmeyi hedefliyor. Karavuş, Ordu Büyükşehir Belediyespor'un desteğiyle başarı çıtasını yükseltmeye çalıştığını belirtti. Mayıs ayında yapılacak olimpiyat eleme maçlarında başarılı olmayı hedefleyen Karavuş, olimpiyatlarda ülkesini ve ilini temsil etmek istediğini söyledi. Antrenörü de Karavuş'un başarılarından gurur duyduğunu ve Paris 2024 Olimpiyatları'nda madalya kazanacaklarına inandığını ifade etti.

  • İsrail ordusu Şifa Hastanesi'ne baskın düzenledi, ölü ve yaralılar var
    09:53 İsrail ordusu Şifa Hastanesi'ne baskın düzenledi, ölü ve yaralılar var

    İsrail ordusu, Gazze'nin batısındaki Şifa Hastanesi'ne düzenlediği baskında ölü ve yaralılar olduğu bildirildi. İsrail tankları ve askeri araçları hastaneyi kuşatarak yoğun ateş açtı. İsrail ordusu, operasyonun Hamas yetkilileri tarafından kullanıldığı istihbaratı üzerine gerçekleştirildiğini açıkladı.

  • Kara Yollarında Yapım ve Bakım Çalışmaları Devam Ediyor
    08:36 Kara Yollarında Yapım ve Bakım Çalışmaları Devam Ediyor

    Karayollarının yapım, bakım ve onarım çalışmaları sürdürülen kesimlerinde yavaş gidilmesi, trafik işaret ve işaretçilerine uyulması gerekiyor. TEM Otoyolu'nun Kandıra-Doğu İzmit kavşakları Alikahya mevkisinde alt geçit çalışmaları yapılıyor. Uşak çevre yolunun 5-7. kilometrelerindeki yapım çalışmaları sebebiyle ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü devam ediyor. Ankara-Kırıkkale yolunun 25-27. kilometrelerindeki yapım çalışmaları dolayısıyla her iki istikamette şerit daraltması ve aktarması yapılarak, ulaşım ikişer şeritten kontrollü gerçekleştiriliyor. Antakya-Reyhanlı yolunun 17-22. kilometreleri Demirköprü mevkisinde yağışlardan oluşan hasarları giderme çalışmaları nedeniyle sadece küçük araçların geçişine izin veriliyor. Samsun-Ordu yolunun Ünye çevre yolu 6-8. kilometrelerinde Yunus Emre Tüneli'nin Samsun istikametindeki tüpünde yapılan bakım ve onarım çalışmaları sebebiyle ulaşım diğer tüpten iki yönlü sürdürülüyor. Arhavi-Hopa-Sarp yolunun 20. kilometresinde şev temizliği ve çelik ağ uygulama çalışması dolayısıyla bölünmüş yolun Hopa-Sarp istikameti trafiğe kapatılarak, ulaşım diğer istikametten iki yönlü sağlanıyor. Antalya-Manavgat yolunun muhtelif kesimlerinde üstyapı onarım çalışmaları nedeniyle sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri gerekiyor. Mudanya-Gemlik yolunun 19-25. kilometrelerindeki köprülü kavşak yapım çalışmaları sebebiyle ulaşım servis yolundan gerçekleştiriliyor. Zonguldak-Devrek yolunun 4-5. kilometresindeki şev temizliği ve çelik ağ uygulama çalışmaları dolayısıyla Zonguldak istikameti kısa süreli aralıklarla trafiğe kapatılıyor. Akşehir-Yunak yolunun 62-67. kilometresindeki yapım çalışmaları nedeniyle ulaşıma kontrollü izin veriliyor.

  • Ünye'de Kadın Dolmuş Şoförü
    16 Mar Ünye'de Kadın Dolmuş Şoförü

    Ordu'nun Ünye ilçesinde 42 yaşındaki Fatma Günay, ailesinin geçimine katkı sağlamak için dolmuş şoförlüğü yapmaktadır. İlçede kendisinden başka kadın dolmuş şoförü olmadığını belirten Günay, kadınların isteyip cesaret ederse her işi yapabileceğini söylemektedir.

  • Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı: Fındık fiyatını biz belirleyeceğiz
    16 Mar Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı: Fındık fiyatını biz belirleyeceğiz

    Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı M. Hilmi Güler, fındık fiyatının monopsonik firmaların tekeline bırakılmayacağını belirtti. İtalyan firma Ferrero'nun referans fiyatının altında fındık alımı yapmayacağını taahhüt etmesi üzerine soruşturma sonlandırıldı.

  • Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı: Türk fındık üreticisi kazandı
    15 Mar Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı: Türk fındık üreticisi kazandı

    Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, Ferrero Fındık İthalat İhracat ve Ticaret AŞ hakkında yürütülen soruşturmanın sonucunu değerlendirdi. Güler, Türk fındık üreticisinin yıllardır süren haksız rekabetten kazandığını belirtti. Rekabet Kurumu tarafından yapılan açıklamada ise Ferrero'nun rekabetçi endişeleri gideren taahhütlerle soruşturmanın sona erdiği ifade edildi.

  • Kazakistan Cumhurbaşkanı Cömert Tokayev, Kazakistan'ın yeni akademik tarihini yazmak için çalışmaların sürdüğünü belirtti
    15 Mar Kazakistan Cumhurbaşkanı Cömert Tokayev, Kazakistan'ın yeni akademik tarihini yazmak için çalışmaların sürdüğünü belirtti

    Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Cuci Han Ulusu Araştırma Enstitüsü'nün kurulduğunu ve 250'den fazla bilim insanının yer aldığı 7 ciltlik Kazakistan'ın yeni bir akademik tarihinin yazılması için çalışmaların devam ettiğini açıkladı. Tokayev ayrıca, Kazakistan'ın ideolojik alanda da yön belirlemesi gerektiğini ve geçmişe takılıp kalmamanın önemini vurguladı. Kazak dilinin kullanımının genişletilmesinin devlet politikasının temel önceliği olduğunu belirten Tokayev, Altın Ordu Devleti'nin Kazakistan'ın uluslararası arenadaki imajının inşasında daha aktif olarak kullanılması gerektiğini ifade etti.

  • Netanyahu, Hamas'ın ateşkes ve esir değişimi teklifini reddetti
    15 Mar Netanyahu, Hamas'ın ateşkes ve esir değişimi teklifini reddetti

    İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas'ın ateşkes ve esir değişimi anlaşmasına ilişkin son teklifini, şartların 'halen akıl dışı' olduğu ifadeleriyle reddetti. Başbakanlık Basın Ofisi, savaş kabinesi toplantısının ardından Hamas'ın teklifinin reddine ve Refah'a saldırı onayına ilişkin açıklama yaptı. Netanyahu'nun İsrail ordusunun Gazze'nin güneyindeki Refah'a saldırı planını onayladığı belirtilen açıklamada, 'Ordu, operasyona ve (sivil) nüfusu tahliye etmeye hazırlanıyor.' denildi.

  • Malatya'da Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler Günü anma programı düzenlendi
    15 Mar Malatya'da Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler Günü anma programı düzenlendi

    Malatya'da, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonunda anma programı düzenlendi. Programda 2. Ordu Bando Takımı ve üniversitenin mehteran takımı çeşitli ezgiler seslendirdi. Tümgeneral Tuncay Altuğ, Prof. Dr. Ahmet Kızılay ve gazi derneklerinin temsilcileri de etkinliğe katıldı.

  • Ordu'da Yardımcı Antrenör Yetiştirme Kursu Başladı
    15 Mar Ordu'da Yardımcı Antrenör Yetiştirme Kursu Başladı

    Ordu'da, Türkiye Judo Federasyonu'nun 2024 yılı faaliyet programında yer alan 1. Kademe Yardımcı Antrenör Yetiştirme Kursu'nun uygulama eğitimi başladı. Yeni Ordu Stadyumu Judo Antrenman Salonu'nda gerçekleştirilen eğitime 35 kursiyer katıldı. Eğitmenler Mehmet Yılmaz, Gökmen Kaptan ve Hülya Şenyurt tarafından uygulamalı ve teorik çalışma yapılıyor. Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, kurs ziyaretinde, antrenör adaylarının eğitim süreçlerinde ev sahipliği yaptıklarını belirtti ve Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz'a teşekkür etti.

  • CHP Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Rekabet Kurumu'nun Ferrero soruşturmasının kapatılmasına tepki gösterdi
    15 Mar CHP Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Rekabet Kurumu'nun Ferrero soruşturmasının kapatılmasına tepki gösterdi

    CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Rekabet Kurumu'nun Ferrero'ya Türkiye'de fındık piyasası ile olağan dışı yöntemlerle oynadığı gerekçesiyle açtığı soruşturmayı kapatmasına tepki göstererek, fındık fiyatının düşmesi halinde bunun Rekabet Kurumu'nun Ferrero'yu serbest bırakmasından kaynaklı olacağını belirtti. Adıgüzel ayrıca, Ferrero'nun Türkiye'deki fındık piyasasını zarara uğrattığını ve bu firmaya verilecek cezayı sordu.

  • İYİ Parti Ordu Teşkilatı'ndan istifa
    15 Mar İYİ Parti Ordu Teşkilatı'ndan istifa

    İYİ Parti Ordu Teşkilatı'nda bir grup partili, Enver Yılmaz'ın aday gösterilmesine tepki göstererek istifa etti.

  • Ordu'nun Kumru ilçesinde ahşap evde yangın çıktı
    15 Mar Ordu'nun Kumru ilçesinde ahşap evde yangın çıktı

    Ordu'nun Kumru ilçesine bağlı Şenyurt Mahallesi'nde bulunan bir ahşap evde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın sonucu ev kullanılamaz hale gelirken, olayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Kara Yollarında Yapım ve Bakım Çalışmaları Devam Ediyor
    15 Mar Kara Yollarında Yapım ve Bakım Çalışmaları Devam Ediyor

    Karayollarının yapım, bakım ve onarım çalışmaları sürdürülen kesimlerinde yavaş gidilmesi, trafik işaret ve işaretçilerine uyulması gerekiyor. TEM Otoyolu'nun Kandıra-Doğu İzmit kavşakları Alikahya mevkisinde alt geçit yapım çalışmaları nedeniyle kuzey taşıma platformu İstanbul yönünde sol şerit trafiğe kapatılarak, ulaşım diğer şeritlerden sağlanıyor. Uşak çevre yolunun 5-7. kilometrelerinde yapım çalışmaları sebebiyle ulaşım, bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü gerçekleştiriliyor. Kütahya-Afyonkarahisar yolunun 0-2. kilometrelerinde yapım çalışmaları dolayısıyla ulaşım servis yollarından devam ediyor. Ankara-Niğde Otoyolu Emirler Kavşağı bağlantı yolunun 1-2. kilometrelerinde bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle Ankara ile Niğde istikametlerinde sağ şeritler trafiğe kapatılarak, ulaşım diğer şeritlerden kontrollü sürdürülüyor. Tarsus-Adana Otoyolu bağlantı yolunun 6-7. kilometrelerinde (Yenice Kavşağı mevkisi) Çukurova Bölgesel Havalimanı bağlantı yolu yapım işi sebebiyle ulaşıma kontrollü izin veriliyor. Beşikdüzü-Trabzon yolunun 55. kilometresindeki Trabzon Tüneli'nin (Çömlekçi mevkisi) Trabzon-Akçaabat yönündeki kuzey tüpünde aydınlatma sistemi bakım ve onarım çalışması dolayısıyla ulaşım tek şeritten kontrollü sağlanıyor. Samsun-Ordu yolunun Ünye çevre yolu 6-8. kilometrelerinde Yunus Emre Tüneli'nin Samsun istikametindeki tüpünde yapılan bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle ulaşım, diğer tüpten iki yönlü gerçekleştiriliyor. Seydikemer-Söğüt yolunun 3-4. kilometrelerinde Söğüt istikametindeki yapım çalışmaları sebebiyle ulaşım Seydikemer istikametinden iki yönlü devam ediyor. Elazığ-Malatya yolunun 26-27. kilometrelerinde üstyapı yenileme çalışmaları dolayısıyla ulaşım kontrollü sürdürülüyor. Pazaryolu-Erzurum yolunun 27-29. kilometrelerinde heyelan önleme çalışması nedeniyle ulaşıma servis yolundan izin veriliyor.

  • Ordu'da Yurt Öğrencileri İhtiyaç Sahiplerine Yardım Etti
    14 Mar Ordu'da Yurt Öğrencileri İhtiyaç Sahiplerine Yardım Etti

    Ordu'da Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı yurtlarda kalan öğrenciler, Ramazan ayında maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara destek vermek amacıyla gıda kolisi yardımı başlattı. Öğrenciler ve yurt personeli tarafından hazırlanan koliler ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı ve ailelerin yüzünü gülümsetti. Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, öğrencilerin bu projeleriyle paylaşma ve dayanışma değerlerini yaygınlaştırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • İsrail, yerinden edilmiş Filistinlileri insani adalara yönlendirecek
    14 Mar İsrail, yerinden edilmiş Filistinlileri insani adalara yönlendirecek

    İsrail ordusu, Gazze'nin güneyinde, Mısır sınırında yer alan Refah'ta muhtemel kara saldırıları öncesinde bölgede mahsur kalan yaklaşık 1,5 milyon yerinden edilmiş Filistinlinin önemli kısmını 'bölgenin merkezindeki insani adalara' yönlendirmeyi planladığını iddia etti. İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Refah'taki sivillerin uluslararası aktörlerle koordineli biçimde belirlenmiş bölgelere taşınmasının, ordunun, öngörülen 'kara operasyonuna' yönelik hazırlıklarının önemli parçası olduğunu savundu.

  • Ordu, 2023 yılında en fazla göç aldığı ve verdiği şehir İstanbul oldu
    14 Mar Ordu, 2023 yılında en fazla göç aldığı ve verdiği şehir İstanbul oldu

    Ordu Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, 2023 yılında Ordu'nun nüfus hareketliliği verileri açıklandı. Buna göre, Ordu'dan diğer illere 29 bin 843, diğer illerden Ordu'ya ise 43 bin 974 kişi göç etti. İstanbul, Ordu'nun en fazla göç aldığı ve verdiği şehir oldu. En fazla göç veren ilçe Altınordu olurken, en fazla göç alan ilçe yine Altınordu oldu.

  • Samsun'da Konut Satışları Yüzde 13,3 Arttı
    14 Mar Samsun'da Konut Satışları Yüzde 13,3 Arttı

    Samsun'da 2024 Şubat ayında geçen yılın aynı ayına göre konut satışları yüzde 13,3 oranında arttı. Samsun'da bin 764 konut satıldı. Samsun'un çevresinde bulunan Amasya'da 432, Sinop'ta 158, Ordu'da ise 660 konut satıldı.

  • Ordu'da lise öğrencileri tarafından üretilen kodlama eğitim seti okula gelir kazandırıyor
    14 Mar Ordu'da lise öğrencileri tarafından üretilen kodlama eğitim seti okula gelir kazandırıyor

    Ordu'da TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından üretilen ve 'KOD-AT' adıyla tescillenen kodlama eğitim seti, okula gelir kazandırıyor. Eğitim seti, Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı'nın destekleriyle üretilen mikrodenetleyici yerli deneyap kart kullanılarak tasarlandı. Set, ilkokuldan üniversiteye kadar geniş bir yelpazede kullanılabiliyor ve birçok uygulama yapma imkanı sunuyor. Öğrencilerin projeye katkılarıyla seri üretime geçen eğitim seti, okullara ve kurumlara satılarak öğrencilere gelir sağlıyor.

  • Ordu'ya 2023 yılında en fazla göç İstanbul'dan geldi
    14 Mar Ordu'ya 2023 yılında en fazla göç İstanbul'dan geldi

    2023 yılında Ordu'ya toplamda 43 bin 974 kişi göç ederken, en fazla göç 18 bin 505 kişi ile İstanbul'dan gerçekleşti. Ordu'nun en fazla göç verdiği il ise yine İstanbul oldu.

  • Ordu'da silah ticareti ve kaçakçılığı operasyonunda 13 şüpheli yakalandı
    13 Mar Ordu'da silah ticareti ve kaçakçılığı operasyonunda 13 şüpheli yakalandı

    Ordu'da polis ekipleri tarafından yürütülen silah ticareti ve kaçakçılığı operasyonunda 13 şüpheli gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen 8 şüpheliden 2'si tutuklandı. Operasyon kapsamında çok sayıda silah ve tarihi eser ele geçirildi.

  • Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Emeklilerin Durumunu Eleştirdi
    13 Mar Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Emeklilerin Durumunu Eleştirdi

    Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Ordu'da yaptığı konuşmada emeklilerin düşük maaşlarını eleştirerek, Türkiye'deki yoksulluk ve açlık sınırı sorununa dikkat çekti. Erbakan, adaletli paylaşımın milli görüşün temel gereği olduğunu vurguladı ve emeklilerin yaşadığı zorlukları anlattı. Ayrıca, banka borçlarının artışına ve faiz ekonomisine değindi ve mutabakat metninde yer alan önerilerin hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.

  • Fatih Erbakan: Yeniden Refah Parti büyümeye devam ediyor
    13 Mar Fatih Erbakan: Yeniden Refah Parti büyümeye devam ediyor

    Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Ordu'nun Ünye ilçesinde vatandaşlarla bir araya gelerek konuşma yaptı. Erbakan, ahlaklı belediyecilik anlayışıyla vatandaşların derdine derman olacaklarını belirtti. Partinin üye sayısının hızla arttığını ve milletin değişim istediğini vurgulayan Erbakan, milli görüşün yeniden iktidar olacağını söyledi.

  • Sudan Ordu Komutanı: Hızlı Destek Kuvvetleri'ni kuşatmaya devam edeceğiz
    13 Mar Sudan Ordu Komutanı: Hızlı Destek Kuvvetleri'ni kuşatmaya devam edeceğiz

    Sudan Ordu Komutanı Abdulfettah el-Burhan, ülkenin her yerindeki Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) mensuplarını kuşatmaya devam edeceklerini açıkladı. Ordu, HDK'nin kontrolündeki Ulusal Radyo ve Televizyon binasını ele geçirdiklerini duyurmuştu. BM'nin ateşkes çağrısına rağmen çatışmalar devam ediyor.

  • Erbakan: 'Yüzde 20'nin üzerinde oy alacağız'
    13 Mar Erbakan: 'Yüzde 20'nin üzerinde oy alacağız'

    Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Ordu'da yaptığı konuşmada, halkın yeniden Milli Görüş istediğini ve yüzde 20'nin üzerinde oy alacaklarını söyledi.

  • Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan: Önce Milli Görüş belediyeciliğini, ardından Milli Görüş iktidarını göreceğiz
    13 Mar Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan: Önce Milli Görüş belediyeciliğini, ardından Milli Görüş iktidarını göreceğiz

    Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Ordu'da yaptığı konuşmada, halkın yeniden Milli Görüş istediğini belirterek, belediyecilikte başarılı olduklarını ve 2028'de iktidarda olacaklarını söyledi.

  • Ordu'da silah ticareti ve kaçakçılığından 13 şüpheli yakalandı
    13 Mar Ordu'da silah ticareti ve kaçakçılığından 13 şüpheli yakalandı

    Ordu'da polis ekipleri tarafından silah ticareti ve kaçakçılığına yönelik yürütülen çalışmalarda 13 şüpheli yakalandı.

  • Ordu'da silah ticareti ve kaçakçılığı operasyonunda 13 şüpheli gözaltına alındı
    13 Mar Ordu'da silah ticareti ve kaçakçılığı operasyonunda 13 şüpheli gözaltına alındı

    Ordu'da yapılan silah ticareti ve kaçakçılığı operasyonunda 13 şüpheli yakalandı. Operasyon sonucunda şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda ruhsatsız tabanca, kurusıkı tabanca, şarjör, mermi, sikke ve tarihi eser olduğu değerlendirilen kitap ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerden 5'i serbest bırakılırken, 8'i adliyeye sevk edildi.

  • Jandarma ekiplerinden silah kaçakçılığı operasyonu: 66 gözaltı
    13 Mar Jandarma ekiplerinden silah kaçakçılığı operasyonu: 66 gözaltı

    Ordu'da jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonda silah kaçakçılığına yönelik 66 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda çok sayıda ruhsatsız silah ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

  • Ordu'da Tarihi Eser Operasyonu: 7 Sikke Ele Geçirildi
    13 Mar Ordu'da Tarihi Eser Operasyonu: 7 Sikke Ele Geçirildi

    Ordu'da polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda tarihi eser olduğu değerlendirilen 7 adet sikke ele geçirildi. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ünye ilçesinde aranan şahıslar üzerine gerçekleştirilen çalışmada 2 şüpheli şahsın üzerinde yapılan aramada 7 adet tarihi sikke bulundu. Şüpheli şahıslar hakkında 'kültür ve tabiat varlıklarını koruma kanununa muhalefet' suçundan adli işlem başlatıldı.

  • Ordu'da polis ekipleri tarafından aranan 28 şahıs yakalandı
    13 Mar Ordu'da polis ekipleri tarafından aranan 28 şahıs yakalandı

    Ordu İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda 52 şahıs hakkında işlem yapıldı. Bu çalışmalar kapsamında aranması bulunan 28 şahıs da yakalandı. Tutuklanan 10 şahıs ise adli mercilere sevk edildi.

  • Ordu'da Silah Kaçakçılığı Operasyonunda 66 Şüpheli Gözaltına Alındı
    13 Mar Ordu'da Silah Kaçakçılığı Operasyonunda 66 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Ordu İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan operasyonda 286 personel katılımıyla 66 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda 26 adet ruhsatsız tabanca, 37 adet av tüfeği, 41 adet kuru sıkı tabanca ve diğer silah ve mühimmatlar ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

  • Ordu'da yapılan trafik denetimlerinde 13 bin 722 araç kontrol edildi
    13 Mar Ordu'da yapılan trafik denetimlerinde 13 bin 722 araç kontrol edildi

    Ordu'da polis ekipleri tarafından yapılan trafik denetimlerinde son bir haftada 13 bin 722 araç ve sürücüsü kontrol edildi. Denetimler sonucunda 34 yaralanmalı trafik kazası meydana geldi ve 44 kişi yaralandı. Denetimlerde alkollü araç kullanmak, modifiyeli araç kullanmak, hatalı şerit değiştirmek, kırmızı ışık ihlali yapmak gibi birçok kural ihlali tespit edildi ve cezai işlem uygulandı. Toplamda 13 bin 722 araç kontrol edilirken, bin 947 araç sürücüsüne işlem yapıldı, 29 araç trafikten men edildi ve 35 sürücü belgesi geri alındı.

  • Sudan Ordusu, HDK'nin kontrolündeki radyo ve televizyon binasını ele geçirdi
    12 Mar Sudan Ordusu, HDK'nin kontrolündeki radyo ve televizyon binasını ele geçirdi

    Sudan Ordusu, HDK'nin kontrolündeki ulusal radyo ve televizyon binasını ele geçirdiğini duyurdu. Son haftalarda başkent Hartum'un Umdurman kentindeki operasyonlarda ilerleme kaydeden ordunun, ateşkes çağrılarına rağmen çatışmaların devam ettiği belirtiliyor. Sudan'da iç savaş nedeniyle binlerce kişi hayatını kaybetti ve milyonlarca kişi yerinden edildi.

  • Ordu'da İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy Anma Programı Düzenlendi
    12 Mar Ordu'da İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy Anma Programı Düzenlendi

    Ordu'da '12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü' dolayısıyla düzenlenen programda, İstiklal Marşı'nın anlamı ve Mehmet Akif Ersoy'un hayatı anlatıldı. Programda, öğrenciler tarafından hazırlanan oratoryo büyük beğeni topladı ve dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

  • Ordu'da İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Programı Düzenlendi
    12 Mar Ordu'da İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Programı Düzenlendi

    Ordu'da, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla düzenlenen programda, İstiklal Marşı'nı anlamanın, Akif'i anlamaktan geçtiği vurgulandı. Etkinlikler kapsamında resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Programa birçok önemli isim katıldı.

  • Alman Meclisi Federal Ordu Sorumlusu, Alman ordusunun personel ve altyapı sorunlarına dikkat çekti
    12 Mar Alman Meclisi Federal Ordu Sorumlusu, Alman ordusunun personel ve altyapı sorunlarına dikkat çekti

    Alman Meclisi Federal Ordu Sorumlusu Eva Högl, Alman ordusunun en büyük sorunlarının personel, altyapı ve teçhizat eksikliği olduğunu belirtti. Högl, orduda muazzam bir personel açığı olduğunu ve mevcut personel sayısının hedeflenen seviyeye ulaşmanın zor olduğunu ifade etti. Ayrıca, birçok kışlanın harap durumda olduğunu ve askerlerin hizmeti için uygun olmadığını söyledi. Högl, silahlı kuvvetlerin daha hızlı bir şekilde modernize edilmesi ve bütçenin arttırılması çağrısında bulundu.

  • Başkan Güler: Ordu'da otopark sorunu bitecek
    12 Mar Başkan Güler: Ordu'da otopark sorunu bitecek

    Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Altınordu-Ünye ve Fatsa'nın otopark sorununa çözüm bulacaklarını açıkladı.

  • Milli Savunma Bakanlığı, Iraklı yetkililerle sınır güvenliği toplantısı gerçekleştirdi
    12 Mar Milli Savunma Bakanlığı, Iraklı yetkililerle sınır güvenliği toplantısı gerçekleştirdi

    Milli Savunma Bakanlığı, 2'nci Ordu Komutanı Korgeneral Metin Tokel ve beraberindeki heyetin, Iraklı yerel yetkililer ile sınır güvenliği toplantısı gerçekleştirdiğini bildirdi. Irak'ın kuzeyinde icra edilen harekatlar, Irak güvenlik birimleri ile yakın koordinasyon içerisinde gerçekleştiriliyor. Toplantıda, Irak-Türkiye sınır hattının güvenliği ele alınırken Irak vatandaşlarının güvenliğini artırmaya yönelik tedbirler de görüşüldü.

  • Ordu'da Fındık Fiyatları Yükselişte
    12 Mar Ordu'da Fındık Fiyatları Yükselişte

    Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, Ordu'da serbest piyasada fındık fiyatının kilogramı 125 liraya çıktığını açıkladı. Fiyatın kademeli olarak yükseldiğini belirten Soydan, önümüzdeki günlerde fiyatların daha da artmasını beklediklerini söyledi.

  • Görme Engelliler B1 Futbol Milli Takımı, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda altın madalya hedefliyor
    12 Mar Görme Engelliler B1 Futbol Milli Takımı, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda altın madalya hedefliyor

    Görme Engelliler B1 Futbol Milli Takımı, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'na katılmak için Ordu'da hazırlık kampına girdi. Teknik direktör Niyazi Metin liderliğinde çift antrenmanlarla hazırlıklarını sürdüren takım, üçüncü kez paralimpik oyunlarda madalya kazanmayı hedefliyor. Oyuncular, milli takım olarak ülkelerini en iyi şekilde temsil etmek ve altın madalyayı getirmek istediklerini belirtti.

  • Bir adımla il değiştirip, 2 dakika farkla iftar açıyorlardı: Bir devir sona erdi
    11 Mar Bir adımla il değiştirip, 2 dakika farkla iftar açıyorlardı: Bir devir sona erdi

    Ordu'nun Şentepe Mahallesi ile Samsun'un Ambartepe Mahallelerinde oturanlar, kapı komşusu olmasına rağmen iftarlarını ikişer dakika farkla açıyordu. İlçe müftülerinin görüşmesi sonrası ezan saatleri eşitlendi.

  • Ordu'da faciadan dönüldü: Evde oynadığı akülü araç alevler içerisinde kaldı
    11 Mar Ordu'da faciadan dönüldü: Evde oynadığı akülü araç alevler içerisinde kaldı

    Ordu'nun Ünye ilçesinde evin içinde gezen çocuğun akülü arabası bir anda alevler içerisinde kaldı. Evde kısa süreli panik yaşanırken, yangın sonrası evin bir kısmı kullanılamaz hale geldi.

  • Karadeniz Mahallesinde İftar Saatleri Eşitlendi
    11 Mar Karadeniz Mahallesinde İftar Saatleri Eşitlendi

    Ordu'nun Şentepe Mahallesi ile Samsun'un Ambartepe Mahallesi'nde oturan kapı komşuları, iftarlarını 2 dakika farkla açıyordu. İlçe müftülerinin görüşmesi sonucunda ise ezan saatleri eşitlendi. Bölgede bulunan iki camiden artık aynı anda ezan sesleri yükseliyor. Mahalleliler, aradaki zaman farkının ortadan kalktığını belirtti. İftar programları ise her iki mahalledeki camilerin alanında düzenlenecek.

  • Sudan'da Ramazan Ayının İlk Gününde Çatışmalar Devam Ediyor
    11 Mar Sudan'da Ramazan Ayının İlk Gününde Çatışmalar Devam Ediyor

    Sudan'da HDK ve Ordu arasında çatışmalar, uluslararası ateşkes çağrılarına rağmen ramazan ayının ilk gününde birçok kentte yaşandı. Sudan Ordu Komutan Yardımcısı, ramazanda ateşkes olmayacağını açıkladı. BM'nin ateşkes çağrısına rağmen taraflar arasında çatışmalar devam ediyor.

  • Ünye'de çocuğun akülü arabası evi yaktı
    11 Mar Ünye'de çocuğun akülü arabası evi yaktı

    Ordu'nun Ünye ilçesinde evin içinde gezen çocuğun akülü arabası bir anda alevler içerisinde kaldı. Evde kısa süreli panik yaşanırken, yangın sonrası evin bir kısmı kullanılamaz hale geldi.

  • Ünye'de çıkan yangın sonucu ev kullanılamaz hale geldi
    11 Mar Ünye'de çıkan yangın sonucu ev kullanılamaz hale geldi

    Ordu'nun Ünye ilçesinde bulunan 8 katlı bir binanın 6. katında çıkan yangın sonucu, Orhan Çiçek'e ait daire kullanılamaz hale geldi. Çiçek ve ailesi yangını fark ederek evden çıkmayı başardı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürdü, ancak ev tamamen kullanılamaz hale geldi.

  • Ordu'da 100 yaşına giren Hüseyin Aydoğan doğum günü pastasıyla kutlandı
    11 Mar Ordu'da 100 yaşına giren Hüseyin Aydoğan doğum günü pastasıyla kutlandı

    Ordu'nun Perşembe ilçesinde yaşayan Hüseyin Aydoğan, 100. yaşına girmesi nedeniyle çocukları ve torunları tarafından sürpriz bir doğum günü kutlamasıyla karşılandı. Aydoğan, sağlık sorunu olmadığını ve çok mutlu olduğunu belirterek, ailesine teşekkür etti. Ailesi ise dedelerinin uzun ve sağlıklı bir ömür sürdüğünü vurgulayarak gurur duyduklarını ifade etti.

  • Ordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, Motosikletçilerin Jestini Kabul Etti
    10 Mar Ordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, Motosikletçilerin Jestini Kabul Etti

    Ordu'nun Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, pazar günü motorcuların jestiyle mesaisine başladı. 60 motosiklet sürücüsü, Başkan Tören'i evinden alıp şehir turu attırdı. Başkan Tören, motosiklet sürücülerinin jestinden memnuniyetini dile getirdi.

  • Görme Engelliler B1 Futbol Milli Takımı, 2024 Paris Paralimpik Oyunları öncesi Ordu'da hazırlık kampına girdi
    10 Mar Görme Engelliler B1 Futbol Milli Takımı, 2024 Paris Paralimpik Oyunları öncesi Ordu'da hazırlık kampına girdi

    Görme Engelliler B1 Futbol Milli Takımı, 2024 Paris Paralimpik Oyunları öncesi Ordu'da hazırlık kampına girdi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Vali Muammer Erol ve AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat ile milli takımın Altınordu ilçesi Karşıyaka Spor Tesisleri'ndeki kampını ziyaret etti. Kıran ve beraberindekiler, milli oyunculara baklava ikram ederek başarı diledi. Bakan Yardımcısı Kıran, gazetecilere, Görme Engelliler Milli Takımı'nı Paris Paralimpik Oyunları öncesi hazırlık kampında ziyaret ettiklerini söyledi. Bu ziyaretle sporculara, 85 milyon Türk milletinin yüreklerinin kendileriyle birlikte attığını göstermek istediklerini dile getiren Kıran, milli takımı Ordu'da ağırlamaktan büyük heyecan duyduklarını belirtti. Kıran, milli sporcuların yapacakları hazırlık kampıyla daha önceki başarılarının üzerine çıkacağına inandıklarını ifade ederek, şöyle konuştu: 'Milli sporcularımıza Sayın Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş'ın selamlarını ilettik. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak her zaman engelli vatandaşlarımız gibi engelli sporcularımızın da hizmetindeyiz ve emrindeyiz. Sporcularımızın Türk bayrağını gururla temsil etmek için hiçbir engel tanımadıklarına bir kez daha şahit olmaktan çok büyük gurur duyduk. Sporcularımızın yeni başarılara imza atarak göğsümüzü kabartacaklarına yürekten inanıyoruz.' Vali Erol ile AK Parti Milletvekili Hamarat da sporculara ve teknik heyete başarı diledi.

  • İsrail Ordusu, Gazze'de Bir Filistinliyi Öldürdüğünü Kabul Etti
    10 Mar İsrail Ordusu, Gazze'de Bir Filistinliyi Öldürdüğünü Kabul Etti

    İsrail ordusu, işgal altındaki Gazze Şeridi'ndeki Şati Filistin Mülteci Kampı'ndaki bir evde yaşlı bir Filistinlinin öldürülmesinde sorumluluğunu kabul etti. Ordu, olayın koşullarının araştırılacağını duyurdu.

  • Cumhur İttifakı adayından CHP'li adaya skandal tepki: Kızım az kendine gel, önüne gelene sarılıyorsun
    10 Mar Cumhur İttifakı adayından CHP'li adaya skandal tepki: Kızım az kendine gel, önüne gelene sarılıyorsun

    Cumhur İttifakı'nın Ordu Çamaş Belediye Başkan Adayı Mahmut Ayparçası, CHP'nin Çamaş Belediye Başkan Adayı Leyla Çıtır için tartışma yaratan ifadeler kullandı. Ayparçası, "31 senedir kendi maaşını toplayamadı bu, ortalıkta süs kabağı gibi gezdi durdu. Kızım az kendine gel ya. Önüne gelene sarılıyorsun. Bizim inancımızda var mı bu? Ahlakımızda bu var mı?" dedi.

  • Altınordu Belediyesi Camileri Ramazan Ayına Hazırladı
    10 Mar Altınordu Belediyesi Camileri Ramazan Ayına Hazırladı

    Ordu'nun Altınordu ilçesinde bulunan camiler, Altınordu Belediyesi ekipleri tarafından temizlenerek Ramazan ayına hazırlandı. Temizlik çalışmaları kapsamında camilerin tüm bölümleri temizlendi ve dezenfekte edildi. Cami bahçeleri de yıkanarak hijyen önlemleri alındı. Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, Ramazan ayı boyunca temizlik çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

  • Ordu'da Artvin'in düşman işgalinden kurtuluşu kutlandı
    10 Mar Ordu'da Artvin'in düşman işgalinden kurtuluşu kutlandı

    Ordu Artvinliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen programda, Artvin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Programda yöresel türküler, halk oyunları ve horon gösterileri sunuldu. Dernek başkanı, katılımcılara teşekkür ederek, doğdukları yere karşı görevlerinin olduğunu ve tanıtım yapmak için çaba sarf ettiklerini belirtti.

  • Ünye'de Filistin'e Yardım Etkinliği Düzenlendi
    08 Mar Ünye'de Filistin'e Yardım Etkinliği Düzenlendi

    Ordu'nun Ünye ilçesinde lise öğrencileri, Filistin'deki Müslümanlara destek olmak amacıyla 'Ünye Haydi Gazze'li Kardeşlerine İnsanlığa Sahip Çık' etkinliği düzenledi. Etkinlikte Filistin'deki Müslümanlar için 100 bin TL yardım toplandı.

  • Ordu'da Ceren Özdemir Masal ve Oyun Evi açıldı
    08 Mar Ordu'da Ceren Özdemir Masal ve Oyun Evi açıldı

    Ordu'da, bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden Ceren Özdemir'in adını taşıyan masal ve oyun evi hizmete açıldı. Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, açılışta Ceren Özdemir'in anısını yaşatmanın önemine vurgu yaparak, kadın istihdamına ve çocuklara yönelik projelerde pozitif ayrımcılık yaptıklarını belirtti. Oyun evinin çocukların hayal dünyasını geliştireceğini ve ailelere destek olacağını ifade etti.

  • Ordu'da yapılan trafik denetimlerinde 13 bin 722 araç kontrol edildi
    08 Mar Ordu'da yapılan trafik denetimlerinde 13 bin 722 araç kontrol edildi

    Ordu'da polis ekipleri tarafından yapılan trafik denetimlerinde son bir haftada 13 bin 722 araç ve sürücüsü kontrol edildi. Denetimler sonucunda 40 yaralanmalı trafik kazası meydana geldi ve 47 kişi yaralandı. Denetimlerde alkollü araç kullanmak, modifiyeli araç kullanmak, hatalı şerit değiştirmek, kırmızı ışık ihlali yapmak gibi birçok kural ihlali tespit edildi ve cezai işlem uygulandı. Toplamda 13 bin 722 araç kontrol edilirken, 2 bin 13 araç sürücüsüne işlem yapıldı, 39 araç trafikten men edildi ve 75 araç sürücüsünün sürücü belgesi geri alındı.

  • Ordu'da aranan 26 şahıs yakalandı
    08 Mar Ordu'da aranan 26 şahıs yakalandı

    Ordu'da polis ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar sonucunda aranması bulunan 26 şahıs yakalandı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalar neticesinde 74 şahıs hakkında işlem yapıldı. Yakalanan şahıslardan 8'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Ordu'da 'Ceren Özdemir Oyun ve Masal Evi' açıldı
    08 Mar Ordu'da 'Ceren Özdemir Oyun ve Masal Evi' açıldı

    Altınordu Belediyesi tarafından açılan 'Ceren Özdemir Oyun ve Masal Evi', 100 çocuğa ücretsiz hizmet verecek ve çalışan kadınların işlerini kolaylaştıracak.

  • Ordu Merkezli Uyuşturucu Operasyonunda 15 Şüpheli Yakalandı
    08 Mar Ordu Merkezli Uyuşturucu Operasyonunda 15 Şüpheli Yakalandı

    Ordu Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, Ordu, Samsun, Balıkesir ve Uşak'ta düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 15 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon sonucunda ise 23,75 gram esrar, 14,75 gram sentetik uyuşturucu, 6 uyuşturucu hap, 8 uyuşturucu kullanma aparatı, 3 ruhsatsız av tüfeği ile 9 fişek ele geçirildi. Gözaltına alınan 15 şüpheli, polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

  • Ordu'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 15 şüpheli adliyeye sevk edildi
    08 Mar Ordu'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 15 şüpheli adliyeye sevk edildi

    Ordu İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 15 şüpheli, adliyeye sevk edildi. Operasyonda yapılan aramalarda uyuşturucu madde ve silahlar ele geçirildi.

  • İsrail Askerleri Filistinlilere Kesin Olarak Ateş Açtı
    08 Mar İsrail Askerleri Filistinlilere Kesin Olarak Ateş Açtı

    İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada, Gazze Şeridi'nde yardım bekleyen Filistinlilere yönelik saldırıyla ilgili yapılan incelemeye göre İsrail askerlerinin kendisine yaklaşan Filistinlilere 'kesin olarak ateş açtığı' belirtildi. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından yapılan açıklamada, yapılan incelemede İsrail askerlerinin Filistinlilere 'kesin olarak ateş açtığı' ifade edildi. Açıklamada, 'Komuta incelemesi, ordu birliklerinin insani yardım konvoyuna ateş açmadığını ancak oradaki askerlere yaklaşan ve tehdit oluşturan bazı şüphelilere ateş açtığını ortaya çıkardı' denildi. İsrail ordusunun 29 Şubat'ta yardım bekleyen sivillere ateş açması sonucu 118 kişi hayatını kaybetmiş, saldırıda 760 kişi de yaralanmıştı.

  • Samsun Ticaret İl Müdürlüğü, Kooperatifler Kanunu'nda yapılan değişiklikleri anlattı
    08 Mar Samsun Ticaret İl Müdürlüğü, Kooperatifler Kanunu'nda yapılan değişiklikleri anlattı

    Samsun Ticaret İl Müdürlüğü, Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği hizmet binasında düzenlenen toplantıda, Kooperatifler Kanunu'nda yapılan değişiklikler ve Kooperatif Bilgi Sistemi'ndeki yenilikler hakkında bilgilendirme yaptı. Toplantıya Samsun, Amasya, Ordu ve Sinop'tan gelen katılımcılar da katıldı.

  • Ünye'de düzenlenen operasyonda uyuşturucu şüphelisi tutuklandı
    08 Mar Ünye'de düzenlenen operasyonda uyuşturucu şüphelisi tutuklandı

    Ordu'nun Ünye ilçesinde jandarma ekipleri tarafından düzenlenen uyuşturucu operasyonunda yakalanan 1 şüpheli tutuklandı. Operasyonda 45 gram taş kokain, 490 adet ekstazi ve 109 adet sentetik ecza ele geçirildi.

  • Ünye'de uyuşturucu operasyonunda 1 şüpheli tutuklandı
    08 Mar Ünye'de uyuşturucu operasyonunda 1 şüpheli tutuklandı

    Ordu'nun Ünye ilçesinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda, K.E. isimli şüphelinin üstünde ve eşyalarında yapılan aramada 45 gram kokain ve 599 uyuşturucu hap ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheli, jandarmadaki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi ve çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

  • Ordu'da Ruhsatsız Tabanca Operasyonu: 2 Tutuklama
    07 Mar Ordu'da Ruhsatsız Tabanca Operasyonu: 2 Tutuklama

    Ordu'da polis ekipleri tarafından durdurulan bir otomobilde yapılan aramada 6 ruhsatsız tabanca, telsiz, polis yeleği ve şapkası ele geçirildi. İki zanlı gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.

  • Ordu'da otomobilde yapılan aramada 6 adet ruhsatsız tabanca ve polis ekipmanları ele geçirildi
    07 Mar Ordu'da otomobilde yapılan aramada 6 adet ruhsatsız tabanca ve polis ekipmanları ele geçirildi

    Ordu'da yapılan bir aramada, otomobilde bulunan 6 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet ruhsatlı tabanca ve polis ekipmanları ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı.

  • AİA Karadeniz Projesi kapsamında dış ticaret seminerleri düzenlendi
    07 Mar AİA Karadeniz Projesi kapsamında dış ticaret seminerleri düzenlendi

    Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TSO) Karadeniz Bölgesi koordinatörlüğünü yürüttüğü Avrupa İşletmeler Ağı (AİA) Karadeniz Projesi kapsamında Amasya, Tokat, Ordu ve Samsun'da 'Dış Ticaret Bilgilendirme Seminerleri' düzenlendi. Seminerlerde dış ticaret konusunda uzman eğitmen Hakan Akın katılımcılarla deneyimlerini paylaştı. AİA Karadeniz Projesi, KOBİ'lerin rekabet güçlerini artırarak yurt dışı pazarlarına açılmalarına destek olmayı amaçlamaktadır.

  • Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, sporda marka şehir olmak için çalışmalarını sürdürüyor
    07 Mar Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, sporda marka şehir olmak için çalışmalarını sürdürüyor

    Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, hayata geçirdikleri projeler ve yapılan yatırımlar ile sporda da marka şehir olmak adına çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Amatör spor kulüpleri ve sporcularla bir araya gelen Tören, desteklerin artarak devam edeceğini belirtti.

  • Ordu'da 3 çocuk annesi kadın koltuk tamircisi Almanya'ya da sipariş alıyor
    07 Mar Ordu'da 3 çocuk annesi kadın koltuk tamircisi Almanya'ya da sipariş alıyor

    Ordu'da yaşayan 3 çocuk annesi Saliha Öztürk, eşine yardım için gittiği atölyede mesleği öğrenmesi ile başladığı koltuk tamiri ve döşemeciliğini 26 yıldır sürdürüyor. Öztürk, Almanya'dan da sipariş alıyor. Altınordu ilçesinde yaşayan 45 yaşındaki Saliha Öztürk, genellikle erkeklerin yaptığı koltuk tamiri ve döşeme işlerini usta olarak yaklaşık 26 yıldır devam ettiriyor. Yıllar önce eşine yardım etmek için dükkanda çalışmaya başlayan Öztürk, yıllar içerisinde yaptığı ürünlerin beğenildiğini belirterek, Almanya'dan dahi sipariş aldığını söyledi.

  • Kara Yollarında Ulaşım Kontrollü Sağlanıyor
    07 Mar Kara Yollarında Ulaşım Kontrollü Sağlanıyor

    Kara yollarının yapım, bakım ve onarım çalışmaları sürdürülen kesimlerinde ulaşım kontrollü sağlanıyor. TEM Otoyolu'nun Çatalca-Kınalı kavşaklarında fiber optik kablo haberleşme altyapısı çalışmaları nedeniyle sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri gerekiyor. Denizli-Kale-Muğla yolunun 5-10. kilometrelerindeki yapım çalışmaları sebebiyle ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü sürdürülüyor. Piraziz-Giresun-Tirebolu yolunun 49. kilometresindeki Uluburun Tüneli'nde yapılacak elektrik, elektronik sistemleri bakım ve onarım çalışması dolayısıyla saat 18.00'e kadar ulaşıma tek şeritten kontrollü izin verilecek. Seben ayrımı-Nallıhan-Beypazarı yolunun 35-40. kilometrelerinde bölünmüş yol yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım servis yollarından iki yönlü ve kontrollü gerçekleştiriliyor. Anamur-Aydıncık yolunun 44-45. kilometrelerinde heyelan önleme çalışmaları sebebiyle ulaşım kontrollü devam ediyor. Samsun-Ordu yolunun Ünye çevre yolu 6-8. kilometrelerindeki Yunus Emre Tüneli'nin Samsun istikametinde bakım ve onarım çalışmaları dolayısıyla ulaşıma diğer tüpten iki yönlü izin veriliyor. Yenişehir-Bilecik yolunun 6-16, Beyşehir-Isparta yolunun 25-44, Fethiye-Seydikemer-Kaş yolunun 20-39. kilometrelerindeki yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım kontrollü sağlanıyor. Siverek-Adıyaman yolunun 6-7. kilometrelerindeki heyelan sebebiyle ulaşım kontrollü gerçekleştiriliyor.

Advertisement