Terra Madre Ödülü Ayvalıklı Yoğurtçunun Oldu - Son Dakika
Ekonomi

Terra Madre Ödülü Ayvalıklı Yoğurtçunun Oldu

Terra Madre Ödülü Ayvalıklı Yoğurtçunun Oldu

2014 Terra Madre Ödülünün sahibi Ayvalık’lı Ahmet Helvacı oldu.

15.12.2014 18:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2014 Terra Madre Ödülünün sahibi Ayvalık'lı Ahmet Helvacı oldu.

68 yaşındaki Ahmet Helvacı, yoğurtlarında hala Kosova'nın Prizen şehrinden Altınova'ya göçen dedesi Şahin Helvacı'nın memleketinden getirdiği mayayı kullandığını belirtti. Ahmet Helvacı, 2014 Terra Madre Ödülünü bu işi sürdürmekte kararlı kızlarıyla birlikte aldı. Ödülünü Ahmet Helvacı'ya veren Mutfak Dostları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi A. Nedim Atilla, "Slow Food hareketinin 120 ülkedeki 155 bin üyesi, 818 etkinlikle 'Terra Madre'yi kutluyor. Şenlikler Slow Food Merkezi tarafından resmi 'Toprak Ana Günü' ilan edilen 10 Aralık itibariyle zirveye çıkmış durumda. Biz de İzmirli gönüllüler olarak 5 yıldır olduğu gibi bu yıl da Terra Madre ödülü verdik. Geleneksel lezzetleri, kaybolan tatları yaşatanları önemsediğimizi ortaya koymak için Altınovalı Arnavut kökenli yoğurtçu Ali Helvacı'yı seçtik. Ali Helvacı, 100 yılı aşkın süredir aynı mayayı yaşatıyor ve enfes yoğurtlar üretiyor. Bu ödül o ve kızları için azdır bile" dedi.

Ahmet Helvacı'yı ilk kutlayan kızları Emel, Esen, Naciye Helvacı oldu. Ayvalık Altınova'da olduğu kadar sahil kesimlerinde ve körfezde ün salan Helvacıoğlu Yoğurtları üreticisi Ahmet Helvacı, günde 100 litre süt ile 100 adet yoğurt mayaladığını ve hiçbir zaman ürünlerinin ertesi güne kalmadığını, talep gelen marketlere ise mal satmadığını söyledi.

Helvacıoğlu, ürünlerini vatandaşların bir gün önceden isim yazdırarak yoğurt rezerve ettirdiklerini sözlerine ekledi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Terra Madre Ödülü Ayvalıklı Yoğurtçunun Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement