Tersakan Deresi Temizleniyor - Son Dakika
Yerel

Tersakan Deresi Temizleniyor

Amasya il merkezinden geçen ve Yeşilırmak'ı besleyen Tersakan Deresi'nde temizleme çalışması başlatıldı.

09.03.2015 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amasya il merkezinden geçen ve Yeşilırmak'ı besleyen Tersakan Deresi'nde temizleme çalışması başlatıldı.

Göllü Bağları Mahalesi'nden  geçen ve özellikle çevrede yaşayan vatandaşların, kokudan dolayı şikayetçi olduğu Tersakan Deresi, DSİ 73. Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından temizlenmeye başlandı.

Vali İbrahim Halil Çomaktekin, DSİ 73. Şube Müdürü Turgut Yorulmaz, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat ve İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hamdi Yanık çalışmaları yerinde inceledi.

Vali Çomaktekin, burada yaptığı konuşmada, Tersakan Deresi'nin Samsun'un Ladik ilçesinden doğduğunu, Havza ve Suluova'yı takip ederek Amasya'da Yeşilırmak'la buluştuğunu söyledi.

Doğanın can damarları olan su kaynaklarının temiz tutulmasını gerektiğini ifade eden Vali Çomaktekin, "Bu iş öncellikle vatandaşlarımıza düşüyor. Vatandaşlarımızın bu çaylara kentsel, tarımsal, hayvansal ve sanayi atıklarını bırakmamaları gerekiyor. Bu atıklar bırakıldığı zaman çaylarımız, ırmaklarımız, sularımız kirlenmeye başlıyor. Bu durum ise hepimize fayda sağlayan temiz su kaynaklarına zarar veriyor" dedi.

Vali Çomaktekin, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünün, bahsedilen zararların kaynaklarını ortadan kaldırmaya yönelik denetim faaliyetlerinde bulunduğunu ve atıkların temizlenmesi için DSİ 73. Şube Müdürlüğü ekiplerinin yoğun çalışma başlattığını anımsattı.

İncelemeler sırasında Vali Çomaktekin'e bilgi veren Çevre ve Şehircilik Müdürü Bolat, Tersakan Deresi'ndeki kirliliğin önlenmesi için rutin denetimlerin yanı sıra habersiz denetimler de gerçekleştirdiklerini ve ilgili mevzuata aykırı olarak kirliliğe sebep olan kişi ve işletmelere gerekli müeyyidelerin uygulandığını ancak bu konunun sadece cezalarla önlenemeyeceğini, halkın ve işletmelerin de çevreye karşı duyarlı davranmaları gerektiğini söyledi.

DSİ 73. Şube Müdürü  Yorulmaz ise yapılan temizlik çalışmasının 15 ila 20 gün arasında biteceğini bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tersakan Deresi Temizleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement