Tes-İş ve Maden-İş Üyeleri İki Saat İş Bıraktı - Son Dakika
Yerel

Tes-İş ve Maden-İş Üyeleri İki Saat İş Bıraktı

Tes-İş ve Maden-İş Üyeleri İki Saat İş Bıraktı

Yatağan'da Tes İş ve Maden İş üyelerinin eylemleri devam ediyor.

17.06.2014 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yatağan'da Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (Tes-İş) ve Türkiye Maden İşçileri Sendikası (Maden İş) üyeleri, iki saat iş başı yapmadı.

Yatağan Termik Santrali ve Güney Ege Linyitleri İşletmesinde (GELİ) çalışan Tes-İş ve Maden İş üyeleri, Yatağan, Yeniköy ile Kemerköy Termik Santralleri ve bu santrallere kömür veren sahaların özelleştirilmesini protesto etti. İşçiler, Türk-İş'in aldığı eylem planı kapsamında, iki saat iş bıraktı.

Maden-İş Sendikası üyesi, Yatağan Yeniköy Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ'ye (YEAŞ) bağlı GELİ'de 08.00-16.00 vardiyasında çalışan maden işçileri, saat 08.00-10.00 saatleri arasında; Tes-İş Sendikası üyesi YEAŞ'a bağlı Yatağan Termik Santrali'nde 08.00-16.00 vardiyasında çalışan enerji işçileri ise 10.00-12.00 saatleri arasında iş başı yapmadı.

Maden-İş Sendikası Yatağan Şubesi Başkanı Süleyman Girgin, işçilere hitaben yaptığı konuşmada, Türk-İş'in örgütlü bulunduğu tüm iş yerlerindeki işçilerin, üretimden gelen güçlerini iki saat çalışmayarak kullandığını söyledi.

Hükümetin özelleştirme konusundaki ısrarlı tutumuna karşı bir dizi eylem kararı alındığını ifade eden Girgin, şöyle konuştu:

"Eylemler çerçevesinde, yarın saat 17.30'da AK Parti İl Başkanlığı önünde basın açıklaması yaparak oturma eylemi gerçekleştireceğiz. Tüm siyasi partileri, sivil toplum kuruluşları, emek dostlarını ve vatandaşlarımızı, cumhuriyetin değerlerini savunmaya davet ediyoruz." - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tes-İş ve Maden-İş Üyeleri İki Saat İş Bıraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • kapital: Gereksiz hareketler bunlar. Devlet eliyle yönetilemeyecek durumda bu kurumlar. Bir an önce çekilmeli devlet bu işlerden. Marjinal gruplarada bu şekilde eylemlerle prim veriyorsunuz. Çok yazık 0 0 Yanıtla

Advertisement