Tescilletmeseydim, Emeğime Oturur Ağlardım" - Son Dakika
Yerel

Tescilletmeseydim, Emeğime Oturur Ağlardım"

Tescilletmeseydim, Emeğime Oturur Ağlardım"

Edirne’yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Kalite Koruma Derneği Başkanı Ciğerci Bahri Dinar, bundan 4 yıl önce tescillettiği 'Tarihi Ciğerci Bahri Bey' markasından sonra logosunu da tescil ettirdi.

12.07.2014 18:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Kalite Koruma Derneği Başkanı Ciğerci Bahri Dinar, bundan 4 yıl önce tescillettiği 'Tarihi Ciğerci Bahri Bey' markasından sonra logosunu da tescil ettirdi.

Kendi işini iyi yapan herkesin kendi markasını tescilletmesi gerektiğini aksi takdirde o ismi başkasının rahatlıkla kullanabileceğini dile getiren Dinar, marka tescilinin öneminin burada devreye girdiğini belirtti. Dinar, "Kendi ismimi tescilletmeyip başkasının kullandığını görseydim ağlardım. Kendi işini iyi yapan, kendini o işte tek gören, ben bu işi iyi yapıyorum diyen insanlar hemen tescillerini alsınlar. Yani ben bugüne kadar 410 tane televizyon programında Edirne'yi ve tava ciğeri anlatmışım, Edirne'yi ve kendi tanınırlılığımı ön plana çıkarmışım. Eğer ben bunları tescilletmemiş olsam ve İstanbul'dan bir beyefendi levhasında 'Tarihi Ciğerci Bahri Bey' yazsa ben bu kadar emeğime oturur ağlardım. Benim yerimde siz olsanız, bu sizin hoşunuza gider mi? Nasıl gitsin. İşte artık bu saatten sonra, ben tescil ettirdikten sonra Dünya'nın hiçbir yerinde hiç kimse 'Tarihi Ciğerci Bahri Bey' ismini kullanamaz. İşte marka tescilinin önemi burada devreye giriyor" şeklinde konuştu.

"EDİRNE'DE MARKA TESCİLİNİN YENİ VE YERİNDE BİR TREND OLDU"

Türk Patent Enstitüsü Markalar Dairesi Başkanlığı'na 1 yıl önce başvuruda bulunan Ciğerci Bahri Dinar logosunun marka tescili belgesi eline ulaştı. Dinar, Edirne'de marka tescilinin çok güzel bir trend olarak ortaya çıktığını ve 4 yıl önce tescillettiği 'Tarihi Ciğerci Bahri Bey' isminden sonra logo tescili olması gerektiğini düşündüklerinden başvurduklarını kaydetti.

Logo'daki 1961 yazısına da açıklık getiren Dinar bunun kendisinin doğum tarihi olduğunu belirterek, "Logo'daki 1961'de benim doğum yılım. Bunu bana herkes soruyor. Logo'ya bunu işleteyim dedim. Yani bu ben 1961 yılından beri ciğercilik yapıyorum olarak algılanmasın. Doğum tarihim bu benim" diye konuştu. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tescilletmeseydim, Emeğime Oturur Ağlardım' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement