Tesettür Giyimde Vintage Modası - Son Dakika
Kadın

Tesettür Giyimde Vintage Modası

Tesettür Giyimde Vintage Modası

Son dönemlerde ortalığı kasıp kavuran vintage modasını tesettür giyime uyarlamaya ne dersiniz?

27.07.2016 14:35  Güncelleme: 15:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vintage Nedir?

Modaya ait bir terim olan vintage eski zamanlarda moda olan bir kumaş bir kalıp bir formun tekrar gündeme gelmesi demektir. Vintage bağ bozumu anlamında kullanılmaktadır çok eskilerden. Belli bir zamandan sonrada modaya aktarılan bir terim olmuştur.

Uzun Elbiseler

Tesettür modasında kullanılabilecek en iyi vintage parçalar şüphesiz ki uzun vintage elbiselerdir.

Aşağıdaki görseldeki gibi english vintage tarzını yansıtan tesettüre uygun uzun elbise modelleri ilk tercihiniz olabilir. Görsellerden de fark ettiğiniz gibi çiçekli kumaşlar vücuda oturmayan bol kesim artık vintage kıyafetlerde en moda olanlar. Vintagelarda kullanılan püskül detaylarını sizde şallarınıza yansıtabilirsiniz. Şallarınızın ucuna eklenen ufak püsküller emin olun çok ilgi çekici olabilir.

Vintage elbiselerde askılı modelleri seçebilirsiniz. Askılı elbise modellerinizin altına gömlekler ile kombin yapabilirsiniz. Tesettür vintage elbise modellerini seçerken neon renklerden uzak durmanız gerektiğini kesinlikle unutmayayın.

Saç Bantları

Tesettürde de kullanabileceğiniz eskileri bir köşeden yakaladığımız saç bantlarını da es geçmeyin. Vintage modasında saç bantlarını ekleyerek kombinlerinizde değişik bir tarz yakalayabilirsiniz. Ama tesettürde vintage modasını takip edeceğim diye asıl amacınız olan tesettürü yadırgamamıza neden olan modellerden uzak durmalısınız.

Çiçekler

Her yerde çiçekli ince şifon yelekler ve uzun düz elbiseler ile vintage tarzını yansıtabilirsiniz. Uzun elbisenizin altına giyeceğiniz sivri burun ayakkabılarınız ile tam bir vintage kadını olabilirsiniz.

Etek Modelleri

Vintage tercihlerinizde daha sevimli kombinler yaratmak için küçük kurdele detayları ekleyebilirsiniz. Modern tasarımdan uzaklaşmış her şey kombinlerinizde sizi daha şık yapmaya yarayacaktır.

Vintage Aksesuarlar

Vintage modasına uymak istiyorsanız olmazsa olmaz aksesuarları da kullanmalısınız. Özellikle çantalara vintage dokunuşlar çok yakışır ve tarzınızı bambaşka bir boyuta ulaştırır. Çanta dışında kemer, toka, gözlük gibi pek çok aksesuarda vintage esintilerinden yararlanabilirsiniz.

Kaynak:


Son Dakika Kadın Tesettür Giyimde Vintage Modası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Edirne'de jandarma ekipleri aile içi şiddetle mücadele ve KADES hakkında bilgilendirme çalışması yaptı
    16:14 Edirne'de jandarma ekipleri aile içi şiddetle mücadele ve KADES hakkında bilgilendirme çalışması yaptı

    Edirne'de İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği ekipleri, aile içi şiddetin önlenmesi konusunda bilgilendirme çalışması gerçekleştirdi. Ekipler, Uzunköprü ilçesine bağlı köylerde KADES'in amaçları ve kullanımı hakkında bilgi verdi ve broşür dağıttı. Ayrıca, Enez ilçesinde sivrisinekle mücadele çalışmaları kapsamında sulak alanlar ve bataklıklar ilaçlandı. Havsa Belediye Başkanı Hüseyin Özden de ziyaretlerle görevinde başarı diledi.

  • Adıyaman Belediye Başkanı 'Altın İğne' projesinin açılışını gerçekleştirdi
    15:46 Adıyaman Belediye Başkanı 'Altın İğne' projesinin açılışını gerçekleştirdi

    Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, kadınların tekstil sektöründe istihdam edilmesini sağlayacak olan 'Altın İğne' projesinin açılışını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı olarak ilk açılışını gerçekleştiren Tutdere, 'Adıyaman Belediyesi olarak projelerimizle kadınlarımızın yanında olacağız' dedi.

  • İZGİM, kadın girişimcilerden büyük rağbet görüyor
    12:43 İZGİM, kadın girişimcilerden büyük rağbet görüyor

    İzmit Belediyesi Kadın Girişimciler Merkezi'nde (İZGİM) kadınlar yaptıkları ürünleri kolay pazarlama yöntemleri ile satarak ev ekonomisine katkı sağlıyor. Ayrıca merkezde stres atmak için de bir araya geliyorlar.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye'de Kadına Yönelik Şiddet Araştırması'nın Üçüncüsünü Gerçekleştirecek
    11:54 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye'de Kadına Yönelik Şiddet Araştırması'nın Üçüncüsünü Gerçekleştirecek

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2008 ve 2014 yıllarında yapılan Türkiye'de Kadına Yönelik Şiddet Araştırması'nın üçüncüsünü gerçekleştireceğini duyurdu. TÜBİTAK iş birliğiyle hazırlanacak proje kapsamında, kadına yönelik şiddetin mevcut durumu sosyodemografik özelliklere göre incelenecek ve veri ambarı oluşturulacak. Ayrıca, psikososyal ihtiyaçların tespiti için nitel görüşmeler yapılacak ve mağdurlara psikososyal destek sunulacak.

  • Kadın girişimci evinin önünde kurduğu serada mantar yetiştiriyor
    11:24 Kadın girişimci evinin önünde kurduğu serada mantar yetiştiriyor

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, evinin önünde kurduğu serada mantar yetiştiren kadın girişimci Saadet Seray, yoğun talep ve siparişlere yetişemiyor. Saadet Seray, eşinin desteğiyle başladığı mantar yetiştiriciliğini ilçe tarımın desteğiyle büyüterek çevre il ve ilçelere mantar satışı yapmaktadır. İşlerini daha da büyütmek isteyen Seray, destek ve imkanlar sağlandığı takdirde üretim kapasitesini artırmayı hedeflemektedir.

  • Şanlıurfa'da Siverekli kadın girişimci mantar yetiştiriyor
    10:57 Şanlıurfa'da Siverekli kadın girişimci mantar yetiştiriyor

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, evinin önünde kurduğu serada mantar yetiştiren kadın girişimci Saadet Seray, yoğun talep ve siparişlere yetişemiyor. Saadet Seray, İlçe tarımın desteğiyle kurduğu 3 büyük çadır sera içinde işini büyüterek ilçe merkezi dahil, çevre il ve ilçelere mantar satışı yapıyor. Seray, daha fazla destek alarak işini daha da büyütmek istediğini belirtti.

  • Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi, Petek Aksak için adalet talep ediyor
    17 Nis Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi, Petek Aksak için adalet talep ediyor

    Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi, boşanma aşamasındaki kocası tarafından öldürülen Petek Aksak için açıklama yaptı. Adaletin sağlanması için mücadele eden meclis, toplumsal farkındalığın arttırılması ve eğitimin yaygınlaştırılmasının önemine vurgu yaptı.

  • Oyuncu İpek Tenolcay'dan evlilik itirafı: Boşanacağımızı anlayınca hamle yapıp hamile kaldım
    17 Nis Oyuncu İpek Tenolcay'dan evlilik itirafı: Boşanacağımızı anlayınca hamle yapıp hamile kaldım

    Haberler.com'un YouTube kanalında yayınlanan Haber Bahane programına konuk olan oyuncu İpek Tenolcay, eşinden boşanacağını anladığı an yaptığı hamleyle hamile kaldığını itiraf etti.

  • Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi, Petek Aksak'ın öldürülmesine tepki gösterdi
    17 Nis Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi, Petek Aksak'ın öldürülmesine tepki gösterdi

    Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi, boşanma aşamasındaki kocası tarafından silahla vurulduğu ileri sürülen Petek Aksak'ın öldürülmesine tepki gösterdi. Kadına yönelik şiddetin kabul edilemez olduğunu belirten meclis, kadınların yaşam haklarının korunması ve şiddete maruz kalmaması için önlemlerin alınmasını talep etti. Edirne Belediye Başkan Yardımcısı da böyle bir olayın bir daha yaşanmaması için tüm kurumların işbirliği yapacağını ifade etti.


Advertisement