TESK 19. Olağan Genel Kurulu - Son Dakika
Güncel

TESK 19. Olağan Genel Kurulu

TESK 19. Olağan Genel Kurulu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (3) "Dün uluslararası bir gazete, benim ve Sayın Başbakan'ın Hacı Bayram Camisinde namazdan çıkarken çekilmiş fotoğrafımızı kullanıyor, altına da bir terör örgütünün o caminin bulunduğu bölgeden, terörist devşirdiğini yazıyor.

17.09.2014 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün uluslararası bir gazetenin, kendisi ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Hacı Bayram Camisinde namazdan çıkarken çekilmiş fotoğraflarını kullandığını belirterek, "Altına da bir terör örgütünün o caminin bulunduğu bölgeden, terörist devşirdiğini yazıyor. Çok açık söylüyorum; bu en hafif tabiriyle edepsizliktir, alçaklıktır, adiliktir" dedi.

Erdoğan, TESK'in 19. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, şu anda içeride ve dışarıda belli medya kuruluşlarının son derece sistemli şekilde Türkiye ile terörü aynı kefeye koyma çabası içinde olduklarının görüldüğünü söyledi.

ABD'deki bazı gazete ve televizyonlar, Avrupa'daki bazı yayın kuruluşları ve Türkiye içindeki malum medya kuruluşlarının el birliğiyle, koordinasyon içinde Türkiye'ye yönelik saldırı başlattıklarını kaydeden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Dün uluslararası bir gazete, benim ve Sayın Başbakan'ın Hacı Bayram Camisinde namazdan çıkarken çekilmiş fotoğrafımızı kullanıyor, altına da bir terör örgütünün o caminin bulunduğu bölgeden terörist devşirdiğini yazıyor. Çok açık söylüyorum; bu en hafif tabiriyle, edepsizliktir, alçaklıktır, adiliktir. Türkiye'yi teröre destek veren, göz yuman bir ülke gibi göstermek densizliktir. Yok Türkiye petrol alıyormuş, yok Türkiye silah veriyormuş, hastanede yaralıları tedavi ediyormuş. Bunu defaatle Enerji Bakanım da açıkladı, biz de açıkladık, böyle bir şey asla kesinlikle söz konusu değil."

-"49 can her şeyden önemlidir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin'deki yaralıları tedavi için Türkiye'ye getirdiklerini belirterek, İsrail'in saldırıları karşısında yaralananların tedavisini üstlenmenin vicdani ve insani bir görev olduğunu vurguladı. Erdoğan, şöyle devam etti:

"Hepsinin tedavisi ülkemizde görülüyor. Daha da gelirse daha da alırız. Bu bizim tarihimizden, inancımızdan devşirdiğimiz, vicdanımızın sesine kulak verdiğimiz bir görevimizdir.

Bu haberlerin nereden pompalandığını, bu haberlere nereden yalan malzeme üretildiğini de aslında çok iyi biliyoruz. Türkiye bu algı operasyonlarına boyun eğmeyecek kadar büyük bir ülkedir. Türkiye, böyle yalan haberler karşısında diz çökmeyecek, istikamet değiştirmeyecek kadar büyük bir ülkedir.

Şunu da hatırlatmak durumundayım; bizim için Musul'da alıkonulan 49 can her şeyden önemlidir. Biz konuşurken dikkatli konuşmak zorundayız. Çünkü biz mesuliyet makamındayız. 49 canın hassasiyetini dikkate alarak konuşmak, o hassasiyetle hareket etmek zorundayız. Biz deriz ki bu ülkenin medyası da bu ülkenin siyasi partileri de aynı hassasiyeti taşısınlar. Ama üzülerek ifade ediyorum, bu hassasiyetin taşınmadığını, 49 canın hayatını hiçe sayarak, ihanet şebekelerinin değirmenine su taşındığını görüyoruz. Bu ahlaksızca saldırı girişimlerinin de inşallah tamamını boşa çıkaracağız."

-"Bu çirkin algı operasyonunu anlatacağım"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, pazar günü Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için New York'a gideceğini ve orada hem genel kurulda hem görüşeceği dünya liderlerine, muhataplarına bu çirkin algı operasyonunu anlatacaklarını kaydetti.

Türkiye olarak hem içeride hem dışarıda yaşatmanın tarafında olduklarını, bundan sonra da her zaman yaşatmanın tarafında olacaklarını söyleyen Erdoğan, "Bu ülke ve bu millet her ne şekilde olursa olsun cana kıyanların, zulmedenlerin, zalimlerin karşısında olmuştur. İnşallah ebediyen de karşısında olacaktır" dedi.

Erdoğan, yaralı Filistinlileri ziyaret ettiğinde, onların ortaya koyduğu tavrı gördüğünde, Türkiye'ye karşı bağlılıklarını, sevgilerini gördüğünde, mesuliyetinin ne kadar ağır olduğunu farklı şekilde hissettiğini dile getirdi.

-"Bir hedef de ekonomi"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'deki istikrara yönelik, içeriden ve dışarıdan yapılan algı operasyonlarının bir hedefinin de ekonomi olduğunu ifade etti.

Bu operasyonlara son 12 yılda defalarca başvurulduğunu, bugün de aynı bayat senaryonun uygulanmak istendiğini ifade eden Erdoğan, ulusal ve uluslararası medya ya da belli kredilendirme kuruluşları üzerinden Türkiye ekonomisi üzerine olumsuz değerlendirmelerin yapıldığına şahit olunduğunu anlattı.

Erdoğan, "Hamdolsun, Türkiye bu tuzaklara da bugüne kadar düşmedi. Hükümetin yere sağlam basarak, tedbirli, temkinli ilerlemesi suretiyle bu tuzakların boşa çıkarılacağına da gönülden inanıyorum" diye konuştu.

Dünyanın en güçlü ekonomilerinin daraldığı ya da yerinde saydığı bir ortamda, Türkiye ekonomisinin 2013'te yüzde 4'ü aşan bir büyüme katettiğini, bu yılın ilk çeyreğinde de büyümenin yüzde 4'ün üzerinde olduğunu anlatan Erdoğan, Avrupa ülkelerinin hiçbirinde ise biri aşan büyüme olmadığını kaydetti. Erdoğan, şunları söyledi:

"Bu kredi derecelendirme kuruluşları kalkıyor, iki tanesi şu anda Türkiye ile ilgili olumsuz bir açıklama, zorlama onun gayreti içine giriyor. Avrupa'da batmış, çökmüş, şu anda Avrupa'nın çok ciddi destekleriyle ayakta tutulmaya çalışan ekonomilerin olduğu ülkeye 6 derece birden artış veren bu kredi derecelendirme kuruluşlarının, Türkiye ile ilgili yaptıkları bu açıklama sadece siyaseten çökertemedikleri bir ülkeyi acaba ekonomik noktada nasıl çökertiriz, bu bir projedir, bunun gayretidir. Bunlar kendilerini acaba ne zannediyorlar. Biz bundan önce bir kredi derecelendirme kuruluşuyla ben başbakanken ilişkiyi kestik. Bunlara biz para veriyoruz. Türkiye, bundan sonraki süreçte de bu ikisiyle de ilişkisini keser. Çünkü biz bunlarla ekonomimizi büyütmedik. Tüm esnafımızla dünyayı fellik fellik dolaşarak ekonomimizi büyüttük. Bundan sonra da aynı şekilde fellik fellik dolaşacağız, dünyanın her yerine tüm kuruluşlarımızın temsilcileri, esnafımızı alarak buralara gidecek, dolaşacak, sektörel bazda bağlantılarımızı kuracak, adımlarımızı da buna göre atacağız."

-Ekonomide rekor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2013 yılında Türkiye'de otomobil satışlarının tüm zamanların rekorunu kırarak, yıl içinde 665 bin adet otomobil satışı gerçekleştiğini bildirdi. Otomobil satışlarının 2002 yılında 91 bin adet otomobil satıldığını kaydeden Erdoğan, bu yılın sadece ocak-temmuz ayları arasında ise 272 bin adet otomobil satıldığını dile getirdi.

Buzdolabı satış rakamlarını da veren Erdoğan, 2013 yılında rekor kırılarak, bir yıl içinde 2 milyon 595 bin adet buzdolabı satıldığını, bu rakamın 2002'de 1 milyon 88 bin olduğunu, çamaşır makinesi satışında da rekor kırıldığını anlattı.

Erdoğan, turizm gelirinde de 2002 yılından bu yana rekor kaydedildiğini, 2002 yılında 8,5 milyar dolar olan turizm gelirinin, 2013'te 32 milyar dolara çıktığını ifade etti.

Turizm gelirinde artışın devam ettiğini, şu anda otellerin yetmediğini söyleyen Erdoğan, bölgedeki risklere, Türkiye'ye yönelik tüm algı operasyonlarına rağmen Türkiye ekonomisinin büyümeye devam ettiğini belirtti.

Erdoğan, haziran ayı işsizlik rakamının yüzde 9,1 oranıyla dünyadaki gidişin tersine rekor kaydedildiğini söyleyen Erdoğan, bu sürecin hep birlikte muhafaza edileceğini kaydetti.

-"Yasakların, kısıtlamaların bu ülkeye faydası yok"

Muhalefet ve sivil toplum, işçi, işveren örgütlerinin buna destek olacağını ve sürecin kararlılıkla sürdürüleceğini anlatan Erdoğan, Türkiye'nin ekonomide, demokratikleşme alanında çözüm sürecinde çok önemli imkanları yakaladığını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Artık enerjimizi faydası olmayan gerilimlere, faydası olmayan kamplaşmalara, kutuplaşmalara sarf etmeden, her zerresine kadar geleceğimiz için seferber edeceğiz. Her birimiz şunu gördük; yasakların, kısıtlamaların bu ülkeye faydası yok, husumetlerin, kamplaşmanın, kutuplaşmaların bu ülkeye faydası yok. Yasakları kaldırdıkça uhuvveti, dayanışmayı güçlendirdikçe, ekonominin de büyüdüğünü, sofradaki ekmeğin de çoğaldığını gördük. Ağır bedeller ödendi ama demokrasinin hiç kimseye kaybettirmediğini, tam tersine 77 milyona kazandırdığını bu millet tecrübe etti."

-"Şoförü umutlu olursa yolcusu umutlu olur"

Ülkenin demokrasiyle ve kardeşlikle büyüyeceğini, bunu esnafın, sanatkarın temin edeceğini ve güçlendireceğini ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Taksi şoförü umutlu olursa yolcusu umutlu olur, berber umutlu olursa koltuğundaki müşterisi  umutlu olur. Bakkal, kasap, manav, kamyon şoförü, otobüs şoförü umutlu olursa sokak umutlu olur, mahalle umutlu olur, yollar da umutla umuda, geleceğe açılır. Siz Türkiyesiniz, siz umutlu olursanız bilin ki Türkiye de umutlu olur. Rabbim umudunuzu hiç eksiltmesin diyorum. Rabbim hepinize helal, bol, bereketli kazançlar nasip etsin. İnşallah yeni perakendecilikle olayıyla, bu yeni yasal düzenlemeyle inşallah hükümet bu konudaki bütün mevzuat düzenlemeleriyle bunun da önünü çok daha farklı bir şekilde açacak düzenlemelerle inşallah gelecek çok daha farklı olacaktır."

Konuşmasının ardından TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Erdoğan'a ahilik cübbesi giydirdi.

Konuşması sırasında ve sonrasında solanda bulunanlar sık sık yüksek sesle Erdoğan'a sevgilerini dile getirdiler.

- Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TESK 19. Olağan Genel Kurulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Düzce'ye Uyuşturucu Getiren 3 Şahıs Yakalandı
    09:33 Düzce'ye Uyuşturucu Getiren 3 Şahıs Yakalandı

    Düzce İl Emniyet Müdürlüğü narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından yapılan çalışmada, Düzce'ye uyuşturucu getiren 3 şahıs yakalandı. Şahısların üzerinde ve araçlarında yapılan aramada bin 582 adet sentetik ecza ve 13 gram metamfetamin ele geçirildi. Şüpheliler, uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan adli makamlara sevk edilecek.

  • Manisa'da Mahalli İdareler Genel Seçimleri İçin Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı
    09:31 Manisa'da Mahalli İdareler Genel Seçimleri İçin Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı

    Manisa Valisi Enver Ünlü başkanlığında 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin huzurlu ve güvenli bir ortamda gerçekleşmesi amacıyla toplantı düzenlendi. Seçim öncesi, seçim günü ve seçim sonrasına yönelik alınması gereken tedbirler görüşüldü. Toplantıya ilgili kurumların yetkilileri katıldı.

  • Bitlis Hizan'da Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı
    09:31 Bitlis Hizan'da Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı

    Bitlis'in Hizan ilçesinde, 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri için İlçe Seçim Güvenliği Toplantısı düzenlendi. Toplantıda, seçimlerin güvenli ve huzur içinde geçmesi için alınacak tedbirler ve yapılacak çalışmalar ele alındı.

  • Eskişehir'de toz taşınımı nedeniyle yağmurla çamur yağdı
    09:31 Eskişehir'de toz taşınımı nedeniyle yağmurla çamur yağdı

    Eskişehir'de toz taşınımı nedeniyle sabaha karşı yağmurla bir süre çamurlu yağış etkili oldu. Bu durum park halindeki araçların kaporta ve camları ile binaların pencerelerinin hafif çamurla kaplanmasına neden oldu.

  • VİOP'ta BIST 30 endeksine dayalı kontrat yükselişle başladı
    09:31 VİOP'ta BIST 30 endeksine dayalı kontrat yükselişle başladı

    Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) nisan vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yüzde 0,1 artışla 10.114,75 puandan başladı. Analistler, ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları ve kişisel tüketim harcamaları verilerinin yatırımcıların odağına yerleştiğini belirtti.

  • Diyarbakır'da gasp çetesine 'Piyon' operasyonu: 9 kişi tutuklandı
    09:30 Diyarbakır'da gasp çetesine 'Piyon' operasyonu: 9 kişi tutuklandı

    Diyarbakır'da hırsızlık ve gasp yapan bir çete, 'Piyon' operasyonu ile çökertildi. 9 şüpheli tutuklandı ve 18 yıl kesinleşen hapis cezası bulunan bir çete üyesi mutfak dolabında saklanırken yakalandı. Operasyonda ele geçirilen ziynet eşyaları sahiplerine teslim edildi.

  • Diyarbakır'da hırsızlık ve gasp çetesine operasyon: 9 kişi tutuklandı
    09:29 Diyarbakır'da hırsızlık ve gasp çetesine operasyon: 9 kişi tutuklandı

    Diyarbakır'da hırsızlık ve gasp çetesine yönelik yapılan operasyonda 1'i firari hükümlü toplam 9 kişi tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, çete üyelerini yakalamak için çalışma başlattı. Operasyon sonucunda çete üyeleri yakalandı ve aramalarda ruhsatsız tabanca, mermi ve ziynet eşyaları ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

  • Üsküdar sahilinde mide bulandıran görüntü! Banka oturup ulu orta kendini tatmin etti
    09:27 Üsküdar sahilinde mide bulandıran görüntü! Banka oturup ulu orta kendini tatmin etti

    İstanbul Üsküdar sahilinde bir bankta oturan şahıs, vatandaşların gözleri önünde ulu orta kendini tatmin ederken görüntülendi. Yürüyüş yapanların olaya ilgisiz kalmaları ve herhangi bir tepki vermemeleri dikkat çekti.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    09:24 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.


Advertisement