TESK Başkanı Palandöken Açıklaması - Son Dakika
Güncel

TESK Başkanı Palandöken Açıklaması

TESK Başkanı Palandöken Açıklaması

Ahilik haftasında Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından esnafa kredi müjdesine çok sevindiklerini belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Onbinlerce esnaf ve sanatkar kısa zamanda kredisinin çıkarılmasını istiyor.

24.09.2014 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ahilik haftasında Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından esnafa kredi müjdesine çok sevindiklerini belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Onbinlerce esnaf ve sanatkar kısa zamanda kredisinin çıkarılmasını istiyor. Yeni iş kuracak, işini geliştirecek yeni nesil esnafın önünü açacak bu kredi ile canlanacak iç piyasada oluşacak katma değer fazlasıyla Maliye'nin kasasına akacaktır" dedi.

"BÜYÜMEYE POZİTİF ETKİ"

Bankalar aracılığıyla 50 bin liraya kadar, 48 ay vadeli 12 ay geri ödemesiz verilmesi için çalışmaların tamamlandığını anlatan TESK Genel Başkanı Palandöken, şöyle konuştu: "Esnaf ve sanatkarımızı sevindiren kredinin alabilmesini sağlayacak düzenleme tamamlandı. Yeni iş kuracak, işini geliştirecek veya maddi sıkıntı çeken esnafımızın bankalardan kullanacağı kredilerin faiz masrafları da bakanlık tarafından karşılanacak olmasını çok olumlu buluyoruz. Eğer geri ödeme süresi 48 aydan 60 aya çıkarsa esnafımız daha rahat geri öder. Ayrıca, kredinin verilmesiyle iç piyasa canlanacak ve büyümeye de pozitif etkisi olacaktır." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel TESK Başkanı Palandöken Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement