TESK Başkanı Palandöken Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

TESK Başkanı Palandöken Açıklaması

TESK Başkanı Palandöken Açıklaması

"Milyarlarca lira kayba sebep olan kayıt dışılıkla mücadele kararlılıkla devam ettirilmeli" "Faydası olmayan ama kaçakçılığı artıracağı kesin olan; 'Kara Paket', '100 Metre Mesafe Kuralı' gibi uygulamalardan da kesinlikle kaçınılması gerekiyor"

28.07.2014 10:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, milyarlarca lira kayba sebep olan kayıt dışılıkla mücadelenin kararlılıkla devam ettirilmesi gerektiğini ifade etti.

Palandöken, yazılı açıklamasında, Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'nın yaklaşık yüzde 27'sini bulan kayıt dışılığın, vatandaşı ve dürüst esnafı büyük zarara uğrattığını belirtti.

Son 3 yılda kaçakçılığın yüzde 30 arttığına dikkati çeken Palandöken, şunları kaydetti:

"Akaryakıt kaçakçılığı yüzde 10 büyüdü. Kaçak çay yüzde 10'lar seviyesinde. Sahte ve kaçak içki pazarı da 6 milyar liraya tırmanmış durumda. 150 bin esnafın gelirinin yarısını oluşturan sigarada ise kaçak son beş yıldır yüzde 20'ler seviyesinde ve her yıl 5,5 milyar lira vergi geliri kaybına sebep oluyor. Yani kaçak, dürüst esnafımızın kanını emmeye devam ediyor. Özellikle sınıra yakın illerimizde kaçak vahametini sürdürüyor."

Kaçakla mücadeleyi milli görev olarak gördüklerini belirten Palandöken, devletin de kaçakçılıkla mücadelede önemli adımlar attığını ifade etti. Palandöken, bunlardan biri  olan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın ALO 136 Kaçakçılık İhbar Hattı'na geçen yıl 35 binin üzerinde ihbar geldiğini ve yaklaşık 19 milyon liralık kaçakçılık olayı ortaya çıkarıldığını kaydetti.

Son dönemde, sigara ve alkol kaçakçılığını caydırıcı hale getiren hapis cezalarının artırıldığını anımsatan Palandöken, basında sıkça yer alan, faydası olmayan "Kara Paket", "100 Metre Mesafe Kuralı" gibi uygulamalardan da kesinlikle kaçınılması gerektiğini kaydetti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi TESK Başkanı Palandöken Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement