TESK Başkanı Palandöken Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

TESK Başkanı Palandöken Açıklaması

TESK Başkanı Palandöken Açıklaması

"Yemek çeklerinde yüzde 12'lere varan komisyonlar esnafı isyan ettiriyor"

18.10.2014 12:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yemek çeklerinde (ticket) yüzde 12'ye yaklaşan komisyon oranlarının esnafı isyan ettirdiğini ifade etti.

Palandöken, yazılı açıklamasında, 1 milyonun üzerinde kullanıcısı ile 4 milyar liranın üzerinde büyüklüğü olan yemek çeki pazarında, birkaç yabancı şirketin tekelleşmeye giderek komisyonları yüksek tuttuğunu belirtti.

Yemek çeklerinden alınan komisyon oranının yüzde 12'lere kadar çıktığını ifade eden Palandöken, "Yemek kartı piyasasında esnafın hakkı yeniyor. Bu kadar yüksek komisyonlarla emeğimize ortak olunuyor. Esnaf yüzde 12 kazanamazken, yemek çeki firmalarına bu kadar yüksek komisyon ödüyor. Bu esnaf nasıl geçinsin, faturalarını nasıl ödesin?" ifadelerini kullandı.

Yemek çeklerinin bir kısmının da amacının dışında kullanıldığını belirten Palandöken, şunları kaydetti:

"Piyasayı ele geçirmiş büyük yemek kartı şirketleri arasında komisyon oranlarında bir rekabet olmadığı gibi ödemeleri de keyfi olarak geciktirerek esnafımıza ikinci darbeyi vuruyor. Yemek kartları kullanıcı sayısı arttıkça, komisyonların düşmesi beklenir, bizde aksine oranlar yükseliyor. Ayrıca yemek kartlarının üye iş yeri dışında yani amacının dışında kullanılmasına müsaade ediyorlar. Giyim kuşam, tatil köyleri hatta akaryakıt alımında bile kullanılan yemek çekleri sistemde kaçağa yol açıyor. Avrupa Birliği ülkelerindeki oranlar dikkate alınmalı. Mutlaka alınan komisyonlara bir sınırlama getirilerek, kullanımına yönelik yasal düzenleme yapılmalıdır." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi TESK Başkanı Palandöken Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement