TESK Başkanı Palandöken Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

TESK Başkanı Palandöken Açıklaması

TESK Başkanı Palandöken Açıklaması

"Tankerle yapılan tehlikeli ve patlayıcı madde taşımacılığına standart getirildi.

05.11.2014 10:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, tankerle yapılan tehlikeli ve patlayıcı madde taşımacılığına standart getirildiğini belirterek, artık her önüne gelenin tehlikeli madde taşımacılığı yapamayacağını belirtti.

Palandöken, yazılı açıklamasında, tankerlerle tehlikeli ve patlayıcı madde taşımacılığında standartların belirlendiğini ve ilgili mevzuatın Resmi Gazete'de yayımlandığını ifade etti. Türkiye'de tankerlerle tehlikeli ve patlayıcı madde taşımacılığı yapan 6 bin 955 şoförün, getirilen kuralları harfiyen bilmeleri gerektiğini belirten Palandöken, şunları kaydetti:

"Artık yeni tanker faciaları yaşamak istemiyoruz. Bunun için bu tür tehlikeli araçları kullanacak olan şoförler girecekleri sınavlarda başarılı olmaları halinde trafiğe çıkabilecekler. Bu araçların karıştıkları kazalarda onlarca vatandaşımızın hayatını kaybetmesi ve ağır yaralanmalarının doğurduğu elim sonuçların önüne geçebilmek için Konfederasyonumuz ve Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından hazırlanan standart bu alandaki boşluğu doldurabilecek bir çalışmadır."

Söz konusu araçlarda yeterli sayıda yangın söndürme tüpünün bulundurulması gerektiğini ifade eden Palandöken, "Şoförler artık, tehlikeli madde taşıdığını belirtir tüm ikaz levhalarını, plakaları eksiksiz olarak araçta bulunduracak. Dolum ve boşaltım esnasında gerekli tüm emniyet tedbirlerinin alınmasını sağlayacak seviyede mesleki bilgi ve beceriye sahip olacaktır" değerlendirmesinde bulundu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi TESK Başkanı Palandöken Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement