TESK Başkanı Palandöken Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

TESK Başkanı Palandöken Açıklaması

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bu yılın ocak ayında yürürlüğe giren "Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun"un etkisinin esnaf ve sanatkarda daha hissedilmediğini belirtti.

22.07.2015 10:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bu yılın ocak ayında yürürlüğe giren "Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun"un etkisinin esnaf ve sanatkarda daha hissedilmediğini belirtti.

Palandöken, yazılı açıklamasında, AVM sayısının 2018 itibarıyla 421'e, toplam alanın da 12,8 milyon metrekareye ulaşmasının beklendiğini kaydetti. 25 bin metrekarelik AVM'lerin artık küçük ölçekli olarak nitelendirileceğini ifade eden Palandöken, "Önümüzdeki süreçte otel, rezidans, hipermarket, kültür merkezi ve AVM birleşiminden oluşan devasa AVM'lerin art arda geldiğini göreceğiz. Perakende yasasının yönetmelikleri hazırlanarak, piyasanın kuralları bir an önce hayata geçirilmeli" değerlendirmesinde bulundu.

Büyük şehirlerdeki AVM yoğunluğunun olumsuzluğuna değinen Palandöken, şunları kaydetti:

"Her sermayesi olanın rant için, kira için kolayca yapacağı iş gibi görüldüğünden mantar gibi AVM bitiyor her yerden. Çevreye, esnaf ve sanatkara, vatandaşın cebine verilen zararı kimse hesap etmiyor. İstanbul'da 37, Ankara'da 11 AVM işlevini yitirdi. Perakende yasası çıktı ama esnaf ve sanatkar olarak etkisini daha hissetmiyoruz. Yaşlanan, atıl duruma düşmüş batan AVM'leri konuşmamak için perakende yasasının düzenlemelerinin bitirilerek bir an önce hayata geçirilmesini bekliyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi TESK Başkanı Palandöken Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor
    00:28 Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor

    Burdur'da gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 2024 yılı yatırım planları ele alındı. Toplantıda, Burdur genelinde 267 projenin yürütüldüğü açıklandı.

  • Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi
    21:49 Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi

    Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü ve Hizan Sağınlı Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan yol kontrollerinde 2 şahsa toplam 34 bin 440 TL idari para cezası verildi. Yapılan operasyonda 4 adet keklik, 4 adet kafes ve 5 adet tuzak ele geçirildi. Keklikler sağlık kontrollerinin ardından doğaya salındı ve kafes ile tuzaklar imha edildi.


Advertisement