TESK Başkanı Palandöken Beraberindeki Heyetle Berlin'e Gitti - Son Dakika
Güncel

TESK Başkanı Palandöken Beraberindeki Heyetle Berlin'e Gitti

TESK Başkanı Palandöken Beraberindeki Heyetle Berlin\'e Gitti

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken beraberindeki heyetle Almanya'nın başkenti Berlin'e gitti.

08.04.2014 10:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken beraberindeki heyetle Almanya'nın başkenti Berlin'e gitti.

TESK'in uzun yıllardır işbirliği içinde bulunduğu muadil kuruluş Alman Zanaatkarlar Merkez Birliği'nin (ZDH-Zentralverband Des Deutschen Handwerks) yeni göreve gelen yönetimiyle işbirliği imkanlarının geliştirilmesi amacıyla gerçekleştirilecek ziyaret kapsamında Palandöken, ZDH'nın yeni Başkanı Hans Peter Wollseifer ile bir araya gelecek.

ZDH ve TESK en son 2012 yılında Almanya'nın Münih kentinde düzenlenen Uluslararası Esnaf ve Sanatkarlar Fuarı'nda bir araya gelmiş ve Türkiye'nin turistik öneme sahip ipek, hasır gibi ürünleri ile künefe ve lokum gibi tatlarını Almanlarla tanıştırmışlardı.

TESK'den yapılan açıklamaya göre, Palandöken Başkanlığındaki heyet, Berlin'de bazı önemli temaslarda da bulunacak. Ziyaret kapsamında özellikle engelli ve özel eğitim ihtiyacı olan gençlerin eğitimi konusunda uzmanlaşmış Annedore-Leber Mesleki Eğitim Merkezi yetkililerinin yanı sıra, Palandöken Federal İş Ajansı Kurumu Başkanı Heinrich Alt ile de görüşmeler yapacak.

Daha önce de 2012 yılında TESK ve ZDH işbirliğinde gerçekleştirilen, Türk -Alman Forumunda Türkiye ve Almanya'da esnaf ve sanatkarlık konusunda bir araya gelen Palandöken ve Alt'ın bu konuda işbirliği imkanlarını değerlendirmeleri bekleniyor. Palandöken ve beraberindeki heyet ayrıca Türk işadamı ve BWK Mesleki Eğitim Merkezinin sahibi eğitimci Nihat Sorgeç ile de Türkiye'de esnaf ve sanatkarlık, dual eğitim sistemi gibi mesleki eğitimin önemli konularını ele almak üzere bir araya gelecek.

Palandöken Başkanlığındaki heyet Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu'nu da ziyaret edecek.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel TESK Başkanı Palandöken Beraberindeki Heyetle Berlin'e Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, Mayıs Ayında Dijital Telif Konusunu Ele Alacak
    11:19 TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, Mayıs Ayında Dijital Telif Konusunu Ele Alacak

    TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, komisyonun 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri nedeniyle ara verdiğini ve mayıs ayı başında ilk toplantısını dijital telif konusuyla yapacaklarını açıkladı. Yayman, Türkiye'deki telif yasasının güncellenmesi gerektiğini belirterek, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü ve diğer paydaşlarla görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Komisyonun, içerik üreticilerinin taleplerini dikkate alarak dijital telif konusunu ele alacağı vurgulandı.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi, Korkuteli'de çoban haritası dağıttı
    11:19 Antalya Büyükşehir Belediyesi, Korkuteli'de çoban haritası dağıttı

    Antalya Büyükşehir Belediyesi, Korkuteli'nin Yazır ve İmecik Mahallelerinde çoban haritası dağıtarak yayla ve kırsal hayvancılığı desteklemeyi amaçlıyor. Çoban haritaları ile hayvancılığın asırlık rotaları koruma altına alınırken, hayvanların daha iyi şartlarda barınması ve sağlıklı gelişimi için çalışmalar yapılacak.

  • Şerit dışından giden kuryeye polisten uyarı: 'Üç kuruş için canını tehlikeye atma'
    11:18 Şerit dışından giden kuryeye polisten uyarı: 'Üç kuruş için canını tehlikeye atma'

    Sakarya'nın Serdivan ilçesinde şerit dışından giderek araçları geçen motorlu kuryeyi durduran polis, kuryeyi otomobil sürücüleri ve trafik hakkında uyardı. Polis ile motokurye arasındaki diyalog kask kamerasına yansıdı. Polis, kuryeye 'Üç kuruş için canını tehlikeye atma' dedi.

  • Samsun'da Polis Ekipleri Öğrencilere Siber Zorbalık Konusunda Seminer Verdi
    11:18 Samsun'da Polis Ekipleri Öğrencilere Siber Zorbalık Konusunda Seminer Verdi

    Samsun Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, SİBERAY Programı kapsamında bir alışveriş merkezinde Siberay Çizgi Filmini izlemeye gelen öğrencilere yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla afiş broşür çalışması yaptı. Ardından Canik Borsa İstanbul Anadolu Lisesi öğrencilerine siber güvenlik, teknoloji bağımlılığı, siber zorbalık ve dijital okuryazarlık konularında seminer düzenlendi. Toplamda 410 kişi seminerden yararlandı.

  • Aksaray'da Yolcu Otobüsü ile Tırın Çarpıştığı Kazada 3 Kişi Yaralandı
    11:18 Aksaray'da Yolcu Otobüsü ile Tırın Çarpıştığı Kazada 3 Kişi Yaralandı

    Aksaray-Adana kara yolunda meydana gelen trafik kazasında, Murat Tohurucu yönetimindeki yolcu otobüsü ile Muhammet Tezcan yönetimindeki tır çarpıştı. Kazada, otobüs sürücüsü ve 2 yolcu yaralandı. Yaralılar, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.


Advertisement