TESK'den Mehdi Eker'e Tam Destek - Son Dakika
Politika

TESK'den Mehdi Eker'e Tam Destek

TESK\'den Mehdi Eker\'e Tam Destek

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK), AK Parti İstanbul 3. Bölge milletvekili adayı, eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’e tam destek verdi.

21.10.2015 13:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK), AK Parti İstanbul 3. Bölge milletvekili adayı, eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'e tam destek verdi. TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Mehdi Eker, dört dönem bir siyasi partinin bakanlığını yapmıştır. 10.5 yıl en uzun Tarım Bakanlığı'nı başarıyla sürdürmüş bir siyasetçi. Mehdi Eker bizim kardeşimizdir, ona tam destek veriyoruz" dedi.

Bağcılar Şoförler ve Esnaf Odası'nda düzenlenen toplantıya katılan eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, TESK'e bağlı oda, federasyon başkanları ve üyeleri tarafından coşkuyla karşılandı. TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, konuşmasında üç dönem Diyarbakır milletvekilliği ve 4 hükümette Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yapan Mehdi Eker'den övgüyle bahsederek, TESK olarak Mehdi Eker'e tam destek verdiklerini söyledi. Eker'den 'kardeşim' diye bahseden Palandöken'in konuşmasının ardından Mehdi Eker kürsüye davet edildi.

Türkiye'nin en uzun süre görevde kalan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı olduğunu vurgulayan Eker, 24 yıllık hizmet döneminde bakanlığın en alt kademeden en üst kademeye kadar çalıştığını söyledi. Sık sık istikrar vurgusu yapan Eker, "Keşke 7 Haziran'da istikrarlı bir hükümeti yakalayabilseydik ya da bir koalisyon oluşsaydı, Türkiye böyle 3-4 ay arayla bir daha seçime gitmeseydi. Ancak bir sorun olduğunda halka gitmek, demokrasinin iyi tarafı da budur, çünkü yetki halkındır" dedi.

Türkiye'nin terör olaylarıyla sıkıntılı bir dönem geçirdiğini belirten Eker, "Bunun kalıcı bir barışla çözüme kavuşması gerekiyor. Bunun için de siyasi istikrar lazım. Kendi aramızdaki meselelerimizi çözebilmemiz için bir takım kanuni düzenlemeler yapılması lazım. Bunun için Meclis iradesi ve çoğunluk gerekiyor. Huzurumuzu kaçıran bizim dışımızda faktörler de var. Ortadoğu'yu 100 yıl önce biz parçalamadık. Kukla rejimlerle, cetvelle oluşturulmuş devletleri biz oluşturmadık. O imparatorluğu biz kaybettik. Bugün o imparatorluğun üzerine kurulan ülkelerde huzur yok, kan ağlıyor, gözyaşı döküyorlar. Şimdi ülkemizde de gözyaşı döktürmek istiyorlar, ama bu millet buna izin vermeyecek. Bugüne kadar Kürdü, Türkü, Lazı, Boşnağı, Acemi, Arabı, Arnavut'u, Romanı'yla bu millet birçok badireyi atlattı, bunu da atlatacak" diye konuştu.

Günlük hayatın akışı içinde hatalar yapılabileceğini söyleyen Eker, aynı yanlışa iki kez düşmemek gerektiğini ve sorunların çözümünde ortak akla önem verilmesi gerektiğini ifade etti. "İstişare sonucu oluşan akıl hata yapmaz" diyen Eker, AK Parti'nin istişare ve ortak akla önem verdiğini söyledi. Bakanlık yaptığı dönemde kararlarını paydaşlarla birlikte aldıklarını belirten Eker, vatandaşlardan sorunların çözümü konusunda yetki istedi. İstanbul'da daha kalkınmış bir gelecek inşa edilmesi gerektiğini de belirten Eker, şunları kaydetti:

"Birlik ve beraberlikle herkes kendi şehrinden buraya bir değerle geliyor. İstanbul bundan dolayı bütün bu cevherlerin birleşimidir. Biz bu cevheri doğru değerlendirir, bu farklılıkları zenginlik olarak görürsek, dil, din, mezhep farklılığını zenginlik olarak görüp herkese saygı duyarsak, tıpkı bin yıl boyunca yaptığımızı yine yapmaya devam edersek güzel bir geleceği inşa ederiz. İnşallah 1 Kasım'da Türkiye istikrarı yakalayacak ve iç meselelerini çözecek. Ekonomik sorunları da Türkiye istikrarla çözecek." - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika TESK'den Mehdi Eker'e Tam Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement