TESK: Esnaf ve Sanatkar Ekonominin Barometresidir - Son Dakika
Güncel

TESK: Esnaf ve Sanatkar Ekonominin Barometresidir

Akbank ile Esnaf Kardeşliği projesi adı altında ortak protokol imzalayan TESK Başkanı Palandöken, "Esnaf ve sanatkar ekonominin barometresidir." dedi.

27.06.2014 14:41  Güncelleme: 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Esnafa yönelik ortak çalışma sonucunda "Akbank ile Esnaf Kardeşliği" projesi adı altında ortak protokol imzalayan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Esnaf ve sanatkar ekonominin barometresidir. Esnaf borcunun en sadık kesimdir. Esnaf ve sanatkarda batık para olmaz" dedi.

Eminönü'nde gerçekleştirilen protokol imza töreninde konuşan Palandöken, esnaf ve sanatkarın veresiye verdiği ürüne faiz uygulamadığını ifade ederek şunları söyledi:

"Bereket ayıyla birlikte bir anlaşma yapıyoruz. Bereket her zaman esnaf sofrasından eksik olmaz. Esnaf ve sanatkar kültürünün 800 yıllık bir geçmişi var. Devletler kurmuş devletler yönetmiş. Ahilik çırak kalfa ve usta kültüründen ve sevgiden gelmektedir. Ne kavga ne de ülkede huzurun bozulmamasının bir anlamı vardır. Bu da esnaf ve sanatkardır. Biraz ötemizdeki Mısır çarşısını görüyorsunuz. Bu çarşı 600 yıllık bir çarşı ve ayakta ama dün ihtişamlarla kurulan AVM'ler bu kadar ayakta kalamıyor. Konfederasyonumuz Türkiye'nin en güçlü sivil toplum örgütüdür. Mahallemiz esnafıyla güzel. Bizden sonraki nesil belki de bu mahalle kültürü nostaljisini görmeyecek. En son dizide ve filimdi mutlaka esnaf ve sanatkarlarla ilgili bir bölüm var. Sabancı'ya ahi peştemali kuşatmış bir kişi olarak bugün çok mutluyum. Esnafa verilecek her değer bizi mutlu etmektedir. Her şeyin temelinde esnaf ve sanatkar var. Esnaf ve sanatkarımızın daha kolay krediye ulaşması gerekiyordu. Bunun içinde cazip olması ve ödeme kolaylığının sağlanması gerekiyordu."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel TESK: Esnaf ve Sanatkar Ekonominin Barometresidir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement