TESK Genel Başkanı Palandöken Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

TESK Genel Başkanı Palandöken Açıklaması

TESK Genel Başkanı Palandöken Açıklaması

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, gençlerin, işsizlik oranının hızla düşürülmesi için esnaf ve sanatkarlığa yönlendirilmeleri gerektiğini belirterek, "Elinde mesleği olan gençlerimiz teşvik edilip, desteklenerek kendi işini kurması sağlanmalıdır.

12.10.2016 10:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, gençlerin, işsizlik oranının hızla düşürülmesi için esnaf ve sanatkarlığa yönlendirilmeleri gerektiğini belirterek, "Elinde mesleği olan gençlerimiz teşvik edilip, desteklenerek kendi işini kurması sağlanmalıdır." ifadelerini kullandı.

Palandöken, yazılı açıklamasında, esnaf ve sanatkarın üretim sisteminin ayakta kalması için çıraklık eğitiminde kalitenin artırılması gerektiğini belirtti.

Gençler arasında yüzde 19,4 olan işsizlik oranının hızla düşürülmesi için gençlerin esnaf ve sanatkarlığa yönlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Palandöken, "Esnaf ve sanatkar kendi emeği ile çalışırken yanında istihdam ettikleriyle işsizliğin azalmasına da katkı sağlamaktadır. Mesleki eğitimin önemi burada ortaya çıkmaktadır. Elinde mesleği olan gençlerimiz teşvik edilip, desteklenerek kendi işini kurması sağlanmalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Palandöken, teşvik ücreti desteği sağlanarak gençler açısından çıraklık sisteminin cazip hale getirilmesi gerektiğine işaret ederek, teşvik desteklerinin, meslek liselerine olan talebi artıracağını kaydetti. Palandöken, "Sanayinin en büyük sorunu olan ara eleman ihtiyacı da bu şekilde karşılanmış olacaktır. Mesleki kalite standardını sağlamak adına ülkemizde hayata geçirilmeye çalışılan mesleki yeterlilik sistemine entegre, akredite bir çıraklık sistemini çok önemli buluyoruz." görüşüne yer verdi.

Mesleki eğitim merkezlerinin yeniden ayağa kaldırılmasını istediklerini ifade eden Palandöken, şunları kaydetti:

"Buralardan mezun olan gençlerimizin ustalık belgesi ile birlikte alacakları mesleki yeterlilik belgeleri AB düzeyinde de geçerli olacaktır. Hem ülkemizde hem de Avrupa Birliği ülkelerinde iş kapılarının açılması sağlanacaktır. Buraya gelinceye kadar da belli destek ve teşviklerin verilmesi faydalı olacaktır. Başta Ahilik geleneğinin çağdaş temsilcileri olan çıraklarımızın lise mezunu statüsüne yükseltilmeleri sağlanmalıdır. Ayrıca 2 yıllık yüksekokullarda okuyan erkek öğrencilerimiz için askerlik sürelerinin kısaltılması meslek yüksekokullarını cazip hale getirir."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi TESK Genel Başkanı Palandöken Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement