TESK Genel Başkanı Palandöken: Vatandaş Sahte Ürünle Karşı Karşıya - Son Dakika
Ekonomi

TESK Genel Başkanı Palandöken: Vatandaş Sahte Ürünle Karşı Karşıya

TESK Genel Başkanı Palandöken: Vatandaş Sahte Ürünle Karşı Karşıya

TESK Genel Başkanı Palandöken, "Vatandaş markalı ürün almak isterken sahteleriyle çok sık karşılaşmaya başladı." dedi.

26.07.2014 10:44  Güncelleme: 10:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, internet üzerinden alışverişin arttığını belirterek, "Vatandaş, markalı ürün almak isterken sahteleriyle çok sık karşılaşmaya başladı. Vatandaşımızı uyarıyorum görmediğiniz ürünü alıp kredi kartınızı şişirmeyin" uyarısında bulundu.

Pakandöken, yazılı açıklamasında, yaz aylarında tatile çıkarken ya da gidilen küçük tatil yörelerinde istedikleri ürünü bulamayanların online alışverişi tercih ettiklerini ifade ederek, bilinen markaları çok ucuza sattıklarını öne süren bazı interet sitelerinin ise vatandaşı aldattığını kaydetti.

İnternet üzerinden yapılan alışverişlerde vatandaşların dikkatli olması gerektiğini belirten Palandöken, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Sigorta işlemleri çıkarıldığında 2012'de 25 milyar lira olan e ticaret sektörü hacmi, 2013 yılında 35 milyar lira düzeyine ulaştı. Büyük markalar e-ticaret işine de girdiler. Vatandaş markalı ürün almak isterken sahteleriyle çok sık karşılaşmaya başladı. Vatandaşımızı uyarıyorum görmediğiniz ürünü alıp kredi kartınızı şişirmeyin."

Palandöken, kredi kartı ve bireysel kredilerin geri ödemelerindeki aksamalarda büyük bir artış yaşandığını, son 5 ayda kredi kartı borçlarını ödeyemeyenlerin sayısının, yüzde 23,5 artarak 380 bin 180 kişiye ulaşmasının kaygı verici olduğunu bildirdi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi TESK Genel Başkanı Palandöken: Vatandaş Sahte Ürünle Karşı Karşıya - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement