TESK Genel Başkanı Palandöken Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

TESK Genel Başkanı Palandöken Açıklaması

TESK Genel Başkanı Palandöken Açıklaması

"Torba yasanın çıkmasını olumlu buluyoruz ancak altyapının da hazır olması gerekir" "Borç yapılandırmasından sonra sicillerin temizlenerek, esnafın krediye erişmesinin önündeki engeller kaldırılmalıdır"

11.09.2014 11:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "torba yasa"nın çıkmasını olumlu bulduklarını belirterek, yapılandırmadan sonra sicillerin temizlenerek esnafın krediye erişiminin kolaylaştırılması gerektiğini ifade etti.

Palandöken, yazılı açıklamasında, borçların yapılandırılmasını da içeren "torba yasa"ya ilişkin değerlendirmede bulundu.

TBMM'den geçen torba yasayı olumlu bulduklarını ifade eden Palandöken, şunları kaydetti:

"Ancak altyapının da hazır olması gerekir. Bir önceki yapılandırmada devlet 26 milyar lira alacağını tahsil etti. Esnaf ve sanatkarımız işlerinin yürümesi, borçlarını ödeyerek tezgahının çalışması için krediye ihtiyaç duymaktadır. Borç yapılandırmasından sonra sicillerin temizlenerek, esnafın krediye erişmesinin önündeki engeller kaldırılmalıdır. Türkiye Bankalar Birliği bünyesinde kurulan Risk Merkezine devredilen kara liste silinmedi. Borcumuz bitse de listede gözüküyoruz." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi TESK Genel Başkanı Palandöken Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement