TESK Genel Başkanı Palandöken Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

TESK Genel Başkanı Palandöken Açıklaması

"Kışa hazırlıksız yakalanan sürücüler trafik kazalarına sebebiyet veriyorlar.

10.01.2015 12:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kazaların azalması için kış şartlarına hazır olmayan araçlarla trafiğe çıkılmaması gerektiğini bildirdi.

Palandöken yazılı açıklamasında, Türkiye'nin soğuk ve karlı havanın etkisine girdiğini, bir çok köy, il ve ilçe yollarının yoğun kar yağışı nedeniyle kapandığını belirterek, "Servis araç sürücüleri kış lastiğiyle birlikte zincir takmadan trafiğe çıkmamalıdır. Çocuklarını okula gönderen veliler servis sürücülerini çok iyi takip edip gördükleri hataları mutlaka bağlı oldukları odalara mutlaka bildirsin ve takipçisi olsunlar" ifadelerini kullandı.

Kışa hazırlıksız yakalanan sürücülerin trafik kazalarına sebep olduklarına dikkati çeken Palandöken, kazaların azalması için kış şartlarına hazır olmayan araçlarla trafiğe çıkılmaması gerektiğini belirtti.

Palandöken, son 10 yılda meydana gelen trafik kazalarında binlerce kişinin hayatını kaybettiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Yıllardır kar yağmayan illerimizde kar yağması sebebiyle uyarılara aldırış etmeyen sürücülerimizi kış ve soğuk hava hazırlıksız yakaladı. Bu nedenle yaralamalı ve ölümlü kaza sayısı arttı. Bu kazaların yaşanmaması için kurallara uyulmalıdır. Mecbur kalınmadıkça özel araçlarla trafiğe çıkılmamalıdır. Kar lastiği ve zincir takmadan trafiğe çıkan tüm araçlar trafik kazası riskini artırmaktadır. Bunun adı kaza değil, adeta cinayete davetiyedir." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi TESK Genel Başkanı Palandöken Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement