TESK Genel Başkanı Palandöken Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

TESK Genel Başkanı Palandöken Açıklaması

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, KOBİ'lere ve kadın girişimcilere sıfır faizli cansuyu kredisi verilmesinin tam zamanı olduğunu belirterek, "Üretim ve istihdam artışı, vergi, prim ve iç talep artışı sağlayacaktır" ifadesini kullandı.

02.04.2015 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, KOBİ'lere ve kadın girişimcilere sıfır faizli cansuyu kredisi verilmesinin tam zamanı olduğunu belirterek, "Üretim ve istihdam artışı, vergi, prim ve iç talep artışı sağlayacaktır" ifadesini kullandı.

Palandöken, yazılı açıklamasında, yeni açıklanan istihdam ve teşvik paketinin istihdam ve üretim artışını sağlayacak olumlu adımlar olduğunu kaydetti. İmalatçı KOBİ'lerin ve kadın girişimcilerin yeni yatırımlarının artırılmasına yönelik özel tedbirlerin alınmasının önemine işaret eden Palandöken, her KOBİ için 1,5 milyon lira olan kefalet limitinin 2,5 milyona, imalatçı KOBİ'ler için ise 3 milyona çıkarıldığını bildirdi.

Kadın girişimciler için 100 bin liraya kadar olan kredilerde 5 yıl vade ve yüzde 85 kefalet imkanı sağlandığını kaydeden Palandöken, "KOBİ'lere ve kadın girişimcilere sıfır faizli cansuyu kredisinin tam zamanı. Üretim ve istihdam artışı, vergi, prim ve iç talep artışı sağlayacak. Açıklanan teşvik paketinin yıllar içinde bütçeye toplam 7,5 milyar liralık bir yük gibi gözükse de yıllar içinde getirisi daha fazla olacak" değerlendirmesinde bulundu.

"Prim İŞKUR tarafından ödenecek"

Palandöken, 6 ay süreyle iş başı eğitimle çalışacak kursiyerlere İŞKUR'un net asgari ücret ödenmesinin çok ciddi bir mesleki eğitim desteği olduğunun altını çizerek, şunları kaydetti:

"6 aylık süre boyunca işverene hiç bir maliyet yüklemeyecek, işverenin kursiyerler için yaptığı harcamalar vergi matrahından düşülebilecek. Eğitim programı sonrası, kursiyerler işe alınırsa, imalat sektöründe 3,5 yıl, diğer sektörlerde ise 30 ay boyunca SGK işveren primi İŞKUR tarafından ödenecek. Eğer Temmuz'a kadar bu iş başı eğitim başlanırsa, verilecek destek 6 ay değil, 1 yıla çıkarılacak. Bu da yılın ilk yarısı istihdamı daha da teşvik edecek, olumlu etkileri kısa zamanda alınabilecek."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi TESK Genel Başkanı Palandöken Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement