TESK Sosyal Güvenlik Destek Pirimini Kaldırmak İçin Çalışıyor - Son Dakika
Ekonomi

TESK Sosyal Güvenlik Destek Pirimini Kaldırmak İçin Çalışıyor

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, sosyal güvenlik destek priminin kaldırılması için çalışmalarının devam edeceğini bildirdi.

08.04.2015 11:32  Güncelleme: 11:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, emekli esnafa yük olan sosyal güvenlik destek priminin tamamen kaldırılması için çalışmalarının devam edeceğini bildirdi.

Palandöken, yazılı açıklamasında, sigortalılar arasında norm ve standart birliği sağlamak amacıyla 2008 yılında çıkarılan 5510 sayılı yasaya rağmen hala en az maaşı Bağ-Kur'lu emeklilerin aldığını belirtti.

Emekli maaşlarında 2008 yılından beri eşitlik sağlanamadığına işaret eden Palandöken, şunları kaydetti:

"Diğer sigortalılarla Bağ-Kur'lu emeklilerin maaşları arasında bir eşitleme yapılmadı. En önemlisi yanında esnafımızın sigortalı çalıştırdığı işçilerden az kazanç beyan edemeyeceğine dair düzenleme nedeniyle esnafımıza 2008 yılından bu yana geriye dönük prim farkları ve gecikme cezaları çıkarılıyordu. TBMM'de kabul edilen torba yasaya son dakika önergesi ile düzenlemenin 2008 yılından beri geriye dönük olarak kaldırılmasını sağlamıştır. Bundan böyle esnafımız çalışanının ücretinden az kazanç beyan etti diye cezalandırılmayacak. Sonuçta, istihdama katkı sağlayan esnaf yanında çalıştırdığı işçisinin ücretini zar zor öderken, kendisinin de her zaman en az işçisi kadar kazanacağını düşünmek mümkün değildir"

-"SGDP'nın kaldırılması için çalışmalarımız devam edecek"

Sosyal Güvenlik Destek Primi (SGDP) kesintisinin düşürülmesine de değinen Palandöken, "Ülkemizde işleyen primli sistemde hiçbir karşılığı ve maaşlara getirisi olmamasına rağmen çalışmaya devam eden emeklilerden kesilen sosyal güvenlik destek primi, TBMM'de kabul edilen yasanın Cumhurbaşkanımız tarafından onaylanmasından sonra yüzde 15'den yüzde 10'a düşürülecektir" görüşüne yer verdi.

Böylece maaşlarda da bir gelir artışı olacağına dikkati çeken Palandöken, emekli esnafın sırtında yük olan SGDP'nin tamamen kaldırılması için çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi TESK Sosyal Güvenlik Destek Pirimini Kaldırmak İçin Çalışıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement