TESK Genel Başkanı Palandöken Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

TESK Genel Başkanı Palandöken Açıklaması

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 29 Ocak 2015'ten sonra hiçbir esnaf ve sanatkarın, pazar günü dükkanını açması için ruhsat harcı ödemesine gerek olmadığını vurgulayarak, "Ruhsat harcı ödemeden dükkanını açan esnaf ve sanatkara belediyelerce kesilen para cezaları, idare mahkemelerince iptal edilmeli" ifadelerini kullandı.

07.11.2015 12:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 29 Ocak 2015'ten sonra hiçbir esnaf ve sanatkarın, pazar günü dükkanını açması için ruhsat harcı ödemesine gerek olmadığını vurgulayarak, "Ruhsat harcı ödemeden dükkanını açan esnaf ve sanatkara belediyelerce kesilen para cezaları, idare mahkemelerince iptal edilmeli" ifadelerini kullandı.

Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun'un 29 Ocak 2015'te yürürlüğe girdiğini hatırlattı. Kanunla, pazar günü dükkanını açmak isteyen esnaflardan alınan hafta tatili ruhsat harcının kaldırıldığına dikkati çeken Palandöken, bazı belediyelerin hala ruhsat harcı talep ettiğini belirtti.

Daha önce TESK tarafından açılan ve kazanılan davayla, 394 sayılı Hafta Tatili Kanunu'nda yer alan iş yerlerinin ruhsat harcı ödemeden çalışabileceklerine değinen Palandöken, Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun'un yürürlüğe girmesiyle esnaf ve sanatkar işletmelerinin tamamen hafta tatili kanunu kapsamından çıkarıldığının altını çizdi.

Palandöken, 29 Ocak 2015'ten sonra hiçbir esnaf ve sanatkarın, pazar günü dükkanını açması için ruhsat harcı ödemesine gerek olmadığını vurgulayarak, "Belediyelerin esnaftan düzenlemeye rağmen ruhsat harcı talep etmeleri kanuni değil. Ruhsat harcı ödemeden dükkanını açan esnaf ve sanatkara belediyelerce kesilen para cezaları, idare mahkemelerince iptal edilmeli. Yine, Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunun yürürlüğe girdiği 29 Ocak 2015'ten önce hafta tatili ruhsat harcını yıllık olarak ödeyen esnaflar, harcın geriye kalan 11 ay için iadesini belediyelerden talep etme hakkına sahiptir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi TESK Genel Başkanı Palandöken Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement