TESK Genel Başkanı Palandöken Batman'da - Son Dakika
Güncel

TESK Genel Başkanı Palandöken Batman'da

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Bölgedeki huzurun, güvenin bölge insanına sağladığı imkanları Türkiye'nin her kentindeki insanın görmesi lazım" dedi.

20.07.2014 13:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Bölgedeki huzurun, güvenin bölge insanına sağladığı imkanları Türkiye'nin her kentindeki insanın görmesi lazım" dedi.

Beraberindeki 11 ilin birlik temsilcisiyle Batman'a gelen TESK Başkanı Palandöken, sahurda kentin en işlek caddelerinden olan Turgut Özal Bulvarı'nda gezerek esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde geçmişte yaşanan olayların hem bölge hem de ülke ekonomisine zarar verdiğini anlatan Palandöken, çözüm süreciyle bölgenin huzur ve güvene kavuştuğunu söyledi.

Palandöken, çözüm süreci sayesinde bölgenin büyük değişim gösterdiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Bölgedeki huzurun, güvenin bölge insanına sağladığı imkanları Türkiye'nin her kentindeki insanın görmesi lazım. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde nelerin değiştiğinin fark edilmesi lazım. Türkiye'nin en büyük kentlerindeki gibi halkın caddelerde serbestçe, huzur içerisinde gezmeleri, alışveriş etmeleri, ülke ekonomisine katkı koymaları çok önemli. Bu barış sürecinin devam etmesi lazım."

-"Bölgeye pozitif ayrımcılık verilmesi gerekiyor"

Geçmişte yaşanan olaylar nedeniyle bölgenin geri kaldığına dikkati çeken Palandöken, "Doğu ile batı arasındaki farkın giderilebilmesi için bölgeye pozitif ayrımcılık verilmesi gerekiyor. Bölgeler arasındaki mesafenin kapatılması için yatırımın daha teşvik edici olması lazım. Burada iş kurmak isteyenlere en az 5 yıl vergi muafiyeti lazım" diye konuştu.

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter de geçmişteki olaylar nedeniyle bölgenin imajının zedelendiğine dikkati çekerek, "Batman'ın terör bölgesi olduğunu kabul etmiyorum. Batıda gördüğümüz güzellikleri bugün Batman'da da yaşadık. Halkın dışarıda birlik ve beraberlik içerisinde olmasından büyük keyif aldım. Terör olaylarını sona erdirmeye yönelik çalışmaları takip ediyoruz ve memnuniyetle izliyoruz.

TESK Genel Başkanı Palandöken Batman\'da
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TESK Genel Başkanı Palandöken Batman'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Aysel Doğan: Sayın Başkan bir de Kendi soyadını aldığı Erzurum Palandöken'e uğrayıp '' halka imkanlar sunmak üzere (?!) '' 94 MİLYON T. L. 'ye yaptırılmış ve tuzla buz olmuş ' kayak tesislerini ' görüp düşüncelerini açıklarlarsa seviniriz. 0 0 Yanıtla
  • MSB: Gara bölgesinde 5 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi
    12:15 MSB: Gara bölgesinde 5 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

    Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde 5 PKK'lı teröristin daha hava harekatıyla etkisiz hale getirildiği açıklandı. MSB, terörle mücadele operasyonlarının kararlılıkla sürdüğünü belirtti ve operasyonların hız kesmeden devam edeceğini bildirdi.

  • Trabzon'da Turizm Haftası Kortej Yürüyüşüyle Başladı
    12:14 Trabzon'da Turizm Haftası Kortej Yürüyüşüyle Başladı

    Trabzon'da bu yıl 48'incisi düzenlenen 'Turizm Haftası' etkinlikleri kortej yürüyüşü ile başladı. Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, turizm mevsimini başlattıklarını ve Trabzon için en iyi şekilde değerlendirme gayreti içerisinde olduklarını belirtti.

  • Karşıyaka Belediyesi, çocuk ve gençlere spor kursları düzenliyor
    12:13 Karşıyaka Belediyesi, çocuk ve gençlere spor kursları düzenliyor

    İzmir'de Karşıyaka Belediyesi tarafından çocuk ve gençlerin sporla buluşmasını sağlamak amacıyla 9 farklı branşta düzenlenen kurslardan 2 binden fazla katılımcı yararlanıyor. Sporla iç içe, sağlıklı nesiller yetiştirmek için çalışmalarını sürdüreceklerini vurgulayan Belediye Başkanı B. Yıldız Ünsal, 'Karşıyaka'mızın spor kenti kimliğini yeni nesillerimizle birlikte güçlendireceğiz' dedi.

  • Sancaktepe Belediyesi binası basın mensuplarına açıldı
    12:13 Sancaktepe Belediyesi binası basın mensuplarına açıldı

    31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti'den CHP'ye geçen Sancaktepe Belediyesi'nin tartışılan binasına ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Jakuzi tartışmaları ile gündeme gelen belediye binası basın mensuplarına açıldı.

  • Kayseri'de akrep yiyen kişi otobüste fenalaşarak hayatını kaybetti
    12:09 Kayseri'de akrep yiyen kişi otobüste fenalaşarak hayatını kaybetti

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde yaşayan Bilal Yiğit, girdiği bunalım sonucu 2 adet akrep yedikten sonra yolcu otobüsünde fenalaştı. Samsun'da hastaneye kaldırılan Yiğit, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Çin'de İşsizlik Oranı Düşüş Gösterdi
    12:09 Çin'de İşsizlik Oranı Düşüş Gösterdi

    Çin'de ankete dayalı kentsel işsizlik oranı 2024 yılının ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre 0,3 puanlık düşüşle ortalama yüzde 5,2 seviyesinde gerçekleşti. Mart ayında ise işsizlik oranı yüzde 5,2 olarak kaydedildi. Kırsal kesimdeki göçmen işçi sayısı ise yüzde 2,2 artarak 185,88 milyona ulaştı. Ayrıca, Çin'in gayrisafi yurtiçi hasılası da yüzde 5,3 artış gösterdi.


Advertisement