TESK Genel Başkanı Palandöken: "Sağlık Turizmden 2,5 Milyar Dolar Geldi" - Son Dakika
Ekonomi

TESK Genel Başkanı Palandöken: "Sağlık Turizmden 2,5 Milyar Dolar Geldi"

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, sağlık turizminden 2,5 milyar dolar geldiğini söyledi.

15.02.2015 10:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, sağlık turizminden 2,5 milyar dolar geldiğini söyledi.

Ülkemizdeki turizm çeşitliliğinin değerlendirilmesi için gerekli tanıtım ve yatırımların yapılması ile hedeflenen dünya 5.'liğine kolaylıkla ulaşılacağını belirten Palandöken, "Turizm sektörümüz herşey dahil sistemden vazgeçmeli. Otellerde sıkışıp kalan turistler güzelliklerimizi göremeden gidiyorlar. Esnafımız ve sanatkarlarımızı tanımadan gidiyorlar. 2014 yılında ülkemizi ziyaret eden yabancı sayısı yüzde 5,5'luk artışla 36 milyon 837 bin kişiye yükseldi. Turizm gelirlerimiz de 34 milyar 305 milyon dolar oldu. Turist in en çok ziyaret ettiği ülkeler sıralamasında 6'dan 5. İnci sıraya doğru koşuyoruz. Kültür turizmi, kış turizmi, doğa ve su sporları, sağlık ve kongre turizmi gibi turisti cezbedecek o kadar çok segment var ki mutlaka geliştirmeliyiz" dedi.

TURİZME BÜYÜK DESTEK

Çevre ülkelerden ülkemize gelen turist sayısının düşmemesi için gerekli önlemlerin alındığını, destek ve teşvikin verildiğini ifade eden TESK Genel Başkanı Palandöken,şunları dedi:

" Petrol gelirlerinin düşmesi nedeniyle iki ay içinde seyahat acentalarının organizasyonlarıyla, İran ile Rusya başta olmak üzere BDT ülkelerinden gelen yolcu uçaklarına altı bin dolar yakıt desteği, tur operatörlerine de hazine destekli kredi imkanı sağlanacak. Böylece kayıp yaşanmayacak. Ayrıca kış sporları, termal kaynaklarımız, golf ve rafting gibi alternatif turizm zenginliklerimizi geliştirmeliyiz. 2014 yılında 400 bin kişiden fazla sağlık turizmi için gelen turistler 2,5 milyar dolar gelir bıraktı. 2014 yılında 550 binin üzerinde yabancı turist Türkiye'ye sportif faaliyet amaçlı gelip 900 milyon doların üzerinde harcama yaptı. Bu pastadan en çok golf ve futbol pay alıyor. Bir spor turisti ortalama bir turistin 2 katı kadar harcama yapıyor. Türkiye'ye gelen golf severlerin sayısı 160 bine yakınken, kamp yapan futbol takımı sayısı ise bin 200 civarında. Turizm çeşitliliği arttıkça sadece yazın değil 12 ay yüksek turizm geliri elde edebiliriz. Turisti otellerde tutmak yerine şehrimizdeki esnaf çarşılarına götürerek kültürümüzü, el sanatlarımızın da tanıtılmasını sağlamalıyız. Turizmden gelen döviz girdisi dış açığımızı açığımızı azaltmasının yanında, ekonomiye de can veriyor." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi TESK Genel Başkanı Palandöken: 'Sağlık Turizmden 2,5 Milyar Dolar Geldi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement