TESK Genel Başkanı Palandöken: "Yüksek Elektrik Maliyeti Fiyatlara Yansıyor" - Son Dakika
Ekonomi

TESK Genel Başkanı Palandöken: "Yüksek Elektrik Maliyeti Fiyatlara Yansıyor"

TESK Genel Başkanı Palandöken: "Yüksek Elektrik Maliyeti Fiyatlara Yansıyor"

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yüksek elektrik maliyetinin fiyatlara yansıdığını belirterek, “Sosyal tarife dar gelirliye destek olacak” dedi.

13.02.2015 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yüksek elektrik maliyetinin fiyatlara yansıdığını belirterek, "Sosyal tarife dar gelirliye destek olacak" dedi.

Dar gelirli vatandaşın elektrik faturalarına destek sağlamak amacıyla yetkililerin başlatmış olduğu çalışmaya değinen Palandöken, "Dar gelirli vatandaşın faturalarına destek olunmasını çok olumlu karşılıyoruz. Artık ödenmemiş fatura kalmayacak. Faturalar daha yakından takip edilerek hem ödenmesi sağlanacak hem de kayıp kaçak oranı düşecek" dedi.

Sosyal yardımların kapsamı ve miktarının artırılması kapsamında dar gelirlinin elektrik faturasının bir bölümünün devlet tarafından karşılanacak olmasını olumlu bulduklarını açıklayan Palandöken, "Dar gelirli için ödenemeyen faturalara destek için 'Sosyal Tarife' yapılmaya çalışılıyor. Bunun için bir fon oluşturularak, faturasını düzenli ödeyen dar gelirli ödediği faturasının bir bölümünü üç, altı veya yıllık dönemlerde mahsuplaşabilecek. Ödenmeyen fatura kalmayacak. Elektrik faturalarında gördüğümüz kayıp-kaçak oranı da düşecek. Böylece faturaların şişmesi önlenecek" diye konuştu.

Esnaf ve sanatkarın giderlerinin içinde önemli bir yer tutan elektrik giderlerinin en yüksek tarifeden uygulandığını ve bu durumun da fiyatlara yansıdığını kaydeden Palandöken şunları söyledi:

"Esnaf ve sanatkarın ödediği elektrik faturaları en yüksek tarifeden hesaplanıyor. Yüksek tarife imalat girdilerinde maliyeti yükseltiyor. Yetkililerimiz elektrik faturalarına yansıtılan dağıtım bedeli, satış hizmet bedeli, sayaç okuma bedeli ve TRT payı gibi kalemlerin yasal olarak alındığını açıklıyorlar. Kayıp-kaçak oranı kalktı diyorlar ama elektrik dağıtım şirketleri kayıp-kaçak arttığı için fiyat artışı istiyorlar. Esnafın beklentisi her kesime uygulanan indirimlerin bir an evvel esnafa da uygulanarak faturaların hafifletilmesi. Böylece tüketici daha ucuza alışveriş yapabilecek" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi TESK Genel Başkanı Palandöken: 'Yüksek Elektrik Maliyeti Fiyatlara Yansıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement