Teski Süleymanpaşa İlçesinin İçme Suyu Rezervlerini Arttırıyor - Son Dakika
Yerel

Teski Süleymanpaşa İlçesinin İçme Suyu Rezervlerini Arttırıyor

Teski Süleymanpaşa İlçesinin İçme Suyu Rezervlerini Arttırıyor

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi, (TESKİ) Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayan mevcut Çorlu Sarılar mevkiinde 10 adet, Muratlı Aşağı Sevindikli mevkiinde 18 adet olmak üzere toplam 28 adet içme suyu kuyusuna ek olarak 4 adet daha içme suyu sondaj kuyusu açtı.

23.02.2016 13:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi, (TESKİ) Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayan mevcut Çorlu Sarılar mevkiinde 10 adet, Muratlı Aşağı Sevindikli mevkiinde 18 adet olmak üzere toplam 28 adet içme suyu kuyusuna ek olarak 4 adet daha içme suyu sondaj kuyusu açtı.

TESKİ'den yapılan açıklamaya göre, yaz aylarında Süleymanpaşa ilçesinin sahil bandında yazlık sitelerin su kullanımı ile su ihtiyacı daha da artığı belirtildi. Bu doğrultuda TESKİ tarafından Muratlı Aşağı Sevindikli mevkiinde açılan 4 adet içme suyu sondaj kuyusu sayesinde, özellikle yaz aylarında Süleymanpaşa ilçesinde artan içme suyu problemini çözüleceği kaydedildi.

Muratlı Aşağı Sevindikli mevkiinde yapımı tamamlanan 4 adet içme suyu sondaj kuyusundan elde edilecek olan 100 litre suyun Süleymanpaşa ilçesine su veren içme suyu depolarına iletilmesi için boruların döşenmesi işinde sona yaklaşıldığı ve kuyu binalarının yapımında duvarların örülmesi tamamlandığı, vantuz ve tahliye rögarlarının yerleştirildiği bildirildi.

Kuyu içi teçhizat bağlantıları, SCADA sistemi ile uyumlu olarak planlandığı, bina inşaatının bitişi sonrası sisteme bağlantıları yapılacağı ve içme suyu takibi SCADA sistemi ile yapılacağı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, TESKİ tarafından açılan içme suyu sondaj kuyuları sayesinde, Süleymanpaşa ilçesinin yaşamış olduğu içme suyu sıkıntılarının en aza indirgeneceği ve halka her zamanki gibi kalitesi yüksek, sağlıklı bir içme suyu verileceği ifade edildi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Teski Süleymanpaşa İlçesinin İçme Suyu Rezervlerini Arttırıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement