Testi Kebabı Ustaları, Hünerlerini Gösterdi - Son Dakika
Yerel

Testi Kebabı Ustaları, Hünerlerini Gösterdi

Testi Kebabı Ustaları, Hünerlerini Gösterdi

Yozgat Çamlığı Milli Parkı’nda düzenlenen yarışmada testi kebabı ustaları, şampiyonluk için mücadele etti.

17.08.2014 20:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat Belediyesince organize edilen 15'inci Sürmeli Şenlikleri kapsamında Testi Kebabı Yarışması düzenlendi.

Yozgat Çamlığı Milli Parkı'nda Lokantacılar ve Kahveciler Odası tarafından düzenlenen yarışmaya 7 kebap ustası katıldı.

Yarışmanın jüri üyeliğini Yozgat Vali Yardımcısı Kemal Şahin, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, Belediye Başkanı Kazım Arslan, Yozgat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Latif Altın, Lokantacılar Odası Başkanı Edip Ersöz yaptı.

Belediye Başkanı Arslan, burada yaptığı konuşmada, şehirler için yemek kültürünün önemli olduğunu belirterek, Yozgat'ın tandır kebabı ve testi kebabının Türkiye'nin başka hiçbir yerinde yapılmayan yemekler arasında olduğunu söyledi.

Yozgat'ın son dönemlerde testi kebabını tanıtma imkanı bulduğuna dikkati çeken Arslan, "Sürmeli Şenliği kapsamında şehrin tanıtımını da ön plana çıkarmayı amaçlıyoruz. Değişik aktivitelerde bulunduk. Hem bu yarışmayı yapmış olduk hem testi kebabını ve çamlığı hatırlattık hem de gelen misafirlerimizi farklı lezzetle ağırlamak istedik" dedi.

Yozgat Lokantacılar ve Kahveciler Odası Başkanı Eyüp Coşgun da her yarışma ve etkinlikte testi kebabını ön plana çıkartmak için ellerinden geleni yapacaklarını anlattı.

Coşgun, şöyle konuştu:

"Testi kebabımızı herkes biliyor ama daha çok tanıtamıyoruz. Bunun tanıtımı için ilk olarak burada başladık. Testi kebabımızı Türkiye'de bir numaraya çıkartacağız. Dışarıdan gelmiş yaklaşık 300 arkadaşımız vardı. Tamamı testi kebabı nasıl kırılır, nasıl servis edilir, hepsine tanık oldu. Bu şekilde inşallah bunu daha fazla ön plana çıkartacağız."

Yarışmada kebap ustaları Cihat Coşkun, Hulusi Gülsaçan ve Ömer Okan birinciliği paylaştı. Dereceye girenlere plaketleri jüri üyeleri tarafından verildi. - Yozgat

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Testi Kebabı Ustaları, Hünerlerini Gösterdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement