Teşviğe İlçe Bazlı Yeni Yol - Son Dakika
Ekonomi

Teşviğe İlçe Bazlı Yeni Yol

Teşviğe İlçe Bazlı Yeni Yol

Orta ve yüksek teknoloji nerede yapılırsa yapılsın, kaldıraç etkisi yaratacak yatırımlara ilişkin cazibe oluşturacak imkanların ortaya konulması gerektiğini belirten Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, "Yatırımcıya uzun vadede kendisine dönecek teşvikler cazibesini yitirmiş.

20.05.2016 09:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orta ve yüksek teknoloji nerede yapılırsa yapılsın, kaldıraç etkisi yaratacak yatırımlara ilişkin cazibe oluşturacak imkanların ortaya konulması gerektiğini belirten Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, "Yatırımcıya uzun vadede kendisine dönecek teşvikler cazibesini yitirmiş. Pazara doğrudan yatırım yapmak isteyenler AB'ye kapısı olan ülkelerde yabancı sermayeyi çekebilmek için hiç ihtimal vermeyecek cazip tekliflerde bulunuyor. Bizim de yatırımları burada artırıcı, başka ülkeleri tercih etmekten vazgeçip Türkiye'ye gelmelerini sağlayacak teşvikler" dedi. Elitaş, 2015 yılında 103 milyar liralık yatırım teşvik belgesi verildiğini hatırlatarak, "2016 Ocak-Nisan döneminde 26,8 milyar TL'lik teşvik belgesi düzenlemişiz. 2 bin 81 adet belge ile 47 bin kişilik istihdam öngörülüyor" dedi.

İLÇE MERKEZLİ YENİ TEŞVİK

Teşviklerde gelişmişlik endeksine göre yeni bir çalışma olduğunu bildiren Elitaş, "İl merkezlerindeki yatırımları ilçelerde de aktif hale getirmek için yeni düzenlemeler gerekli. Bu konuda Kalkınma Bakanlığı Sosyal Gelişmişlik Endeksi çalışmalarını devam ettiriyor. Bakanlık çalışması sonucu belli noktaya gelecek, iyi bir sonuç alacağımıza inanıyoruz" diye konuştu.

UÇMAYI ÖĞRETECEK TEŞVİK

Teşviklerin süresinin olması gerektiği aksi takdirde bastona ihtiyaç duyma noktasına getireceğini aktaran Bakan Elitaş, yeni dönemdeki teşviklerin kendi haline gelene kadar deset, sonrasında kendi iradesiyle güçlenecek bir yapı olduğunu ifade etti. Elitaş konuyla ilgili şu hikayeyi anlattı: "Kozadan çıkan kelebeğin hikayesi. Koza olgunlaştıktan sonra küçük bir delik oluşurmuş, kelebek çıkmak için epey emek verirmiş. Bir gün izleyen bir vatandaş kozayı kesip kelebeği çıkarmış. Ama kelebek ömür boyu uçamamış. Meğerse kelebek önce başını oradan uzatacak. Çıkmaya çalıştıkça kafasındaki kan kanat ve bacaklara gidecek kuvvetlenecek ve uçacak. Kelebeğe sürekli yardım edersek bakıma muhtaç olur"

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Ekonomi Teşviğe İlçe Bazlı Yeni Yol - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement