Teşvikiye'de Baraj Göleti Dondu - Son Dakika
Güncel

Teşvikiye'de Baraj Göleti Dondu

Çınarcık ilçesine bağlı Teşvikiye beldesinde Delmece Yaylası'ndan belde merkezine akan kar ve yağmur sularının oluşturduğu baraj göleti kısmen dondu.

02.01.2017 14:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çınarcık ilçesine bağlı Teşvikiye beldesinde Delmece Yaylası'ndan belde merkezine akan kar ve yağmur sularının oluşturduğu baraj göleti kısmen dondu.

Yalova'nın Çınarcık ilçesi ve ilçeye bağlı Teşvikiye beldesi hafta sonu kar yağan karın ardından beyaza büründü.

Delmece Yaylası'ndan Teşvikiye Belde merkezine akan kar ve yağmur sularının oluşturduğu ve kısmen donan baraj göleti beldeye gelen vatandaşların ilgi odağı oldu.

Teşvikiye beldesinde yaşayan 33 yaşındaki Yaşar Yurddaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gölette oluşan donma olayının uzun yıllar sonra ilk kez gerçekleştiğini söyledi.

Yurddaş, "Delmece Yaylası'ndan akan kar ve yağmur suları beldemizdeki barajda birikiyor. Ben 33 yaşındayım, ilk kez bu göletin donduğunu görüyorum." diye konuştu.

Beldeye gezi amaçlı gelen Hülya Şen ise göletteki donma olayına ilk kez şahitlik ettiğini söyledi.

Bölgenin doğal güzelliğinin ilgi çekici olduğunu belirten Şen, "Burası muhteşem doğal güzelliği olan bir yer, kar yağdığında bu manzarayı görmeye geliyoruz. Yazın geldiğimizde kuru bir göletti burası ama bugün muhteşem bir manzara karşımıza çıktı. Göletin üstünde donan kısmını hiç görmemiştik, ilk defa böyle bir manzarayla karşılaştık. cennette yaşıyoruz diyebilirim." ifadesini kullandı.

Teşvikiye\'de Baraj Göleti Dondu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Teşvikiye'de Baraj Göleti Dondu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement