Tet Ticaret Heyeti Paraguay ve Uruguay'ı Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Tet Ticaret Heyeti Paraguay ve Uruguay'ı Ziyaret Etti

Elektrik-Elektronik ihracatçıları Latin Amerika pazarına odaklandı

18.10.2014 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yılsonu ihracat hedefine kilitlenen elektrik elektronik sektörü yeni pazar arayışlarına hız verdi. Ekonomi Bakanlığı'nın "Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği" tebliği kapsamında Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği (TET) öncülüğünde Paraguay ve Uruguay'a ticaret heyeti düzenlendi. Heyete katılan firmalar, Güney Amerika Ortak Pazarı (MERCOSUR) üyesi bu iki ülkedeki potansiyelin yüksek olduğunu dile getirdi. Türkiye'nin MERCOSUR ile Serbest Ticaret Anlaşmasının olmayışı ve Türk ürünlerinin uzaklık nedeniyle yeterince tanınmaması en büyük dezavantajlar olarak sıralandı.

Elektronik, kablo, elektrik üretim ve dağıtım ekipmanları sektörlerinde faaliyet gösteren 10 firma, Güney Amerika ülkeleri Paraguay ve Uruguay'ı kapsayan ticaret heyetinde toplam 97 ikili görüşme gerçekleştirdi. Güney Amerika pazarını yakından izleyen TET, ticaret heyetleri ile firmaların ihracat potansiyelini artıracak ülkelerle ilişkilerinin geliştirilmesini hedefliyor.

Paraguay ve Uruguay, Güney Amerika Ortak Pazarı'nın (MERCOSUR) diğer tam üyeleri Brezilya ve Arjantin ekonomileri kadar büyük ölçekli olmasalar da büyüme trendleriyle Güney Amerika'nın gelişmekte olan ülkeleri arasında yer alıyor. Türkiye ile olan ticaret hacimleri de yıllar içinde artış eğilimi göstermekte. 2014 yılının ilk yarısında Türkiye'nin Paraguay'a 531 milyon, Uruguay'a ise ihracatı 3 milyar dolar dolaylarında gerçekleşti. Her iki ülkeye ihracatımızda en büyük payı beyaz eşya ve elektronik alt sektörleri aldı.

Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği (TET) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Kavaklıoğlu, Paraguay ve Urugay'ı kapsayan ticaret heyetinin sonuçları bakımından olumlu geçtiğini belirterek, "Üretimin oldukça kısıtlı olduğu her iki ülkede Türk firmalarımızın ihracat bağlantıları kurmaları açısından önemli bir adım attık. Pazarı tanımak ve kendimizi tanıtmak için iyi bir başlangıç yaptık. Güney Amerika pazarında sabırlı olmak ve bölgenin koşullarını doğru analiz etmek gerekiyor. Brezilya ve Arjantin, Paraguay ve Uruguay'da güçlü bir role sahip ancak Türk elektrik-elektronik firmaları, orta ve uzun vadede Brezilya ve Arjantin'in yerini alabilecek kapasitede" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tet Ticaret Heyeti Paraguay ve Uruguay'ı Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement