Tevatür - Son Dakika
Kültür Sanat

Tevatür

Tevatür

"Tevatür" kelime anlamı olarak; kaynağı ispatlanamayan birtakım olguların, kavramların, yahut hikayelerin kuşaktan kuşağa aktarılmasıdır.

25.11.2016 19:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Tevatür" kelime anlamı olarak; kaynağı ispatlanamayan birtakım olguların, kavramların, yahut hikayelerin kuşaktan kuşağa aktarılmasıdır.

Dişil bakış açısıyla yola çıkılan bir Ütopya tasarımı nasıl olur? "Tevatür" birbirlerinin hayallerinden beslenerek büyüyen/ilerleyen/gelişen/güçlenen/olgunlaşan üç kadının yolculuğunun fiziksel anlatım diliyle oluşturulmuş bir hikayesi. Zamana ve mekana kendi diliyle yeniden bakan "Tevatür" bir yandan hayal edilen bir dünyanın performatif bir arayışındayken bir

yandan da bugünü tekrar tekrar hatırlıyor.

Tevatür, "Proje Difüzyon" ekibi tarafından tasarlandı. Proje, dünyanın farklı yerlerinden 16 kadın sanatçının, kendi tespit ettikleri sorunlara yönelik bir çözüm üretmesi ve bunu yine kendi sanatsal dilleriyle "Proje Difüzyon" ekibine ulaştırmasıyla gerçekleşti. "Proje Difüzyon" ekibindeki oyuncu, yönetmen ve tasarımcılar diğer kadın sanatçılardan gelen bu materyallerden yola çıkarak hazırladıkları "dişil ütopyalarını" kurgulayıp bir performansa dönüştürdüler.

Proje Tasarımı/ Yönetmen : Zinnure Türe

Yönetmen Yardımcıları : Derya Uygurlar, Merve Ceyhan

Işık Tasarım : Ayşe Ayter

Görsel Tasarım : Ceren Saner

Kostüm Tasarım : Berivan Doğan

Akrobasi Çalıştırıcısı : Zeynep Kuyumcu

Oyuncular : Ezgi Keskin, Derya Günaydın, Dilara Topuklular

Katılımcı Sanatçılar Penny Arcade, performans sanatçısı, ABD/ Georgina Tatsi, oyuncu, Kıbrıs/Myrto Tsilimpounidi,sosyolog, performans sanatçısı, Yunanistan/ Ally Walsh, öğretim görevlisi, performans sanatçısı, Güney Afrika/Anna Zaumpa,dansçı, Yunanistan/ Mari Wall, dansçı, Norveç/Maria Fillini, oyuncu, Yunanistan/Sofia Frese, dansçı, Meksika/Shirley Niclais, oyuncu, Fransa/ Vanessa Macaulay, dansçı, İngiltere/Lidia Cangiano, oyuncu, İtalya/Alfiya Yembergenev, oyuncu, Kazakistan/Neus Canalias, dansçı, İspanya/Lisa Marie Hennig-Olsen, oyuncu, Norveç/Sasha Rainbow, sinema yönetmeni, Yeni Zellanda/Nawel Benzine, video sanatçısı, Fransa/ Jemma Mae, dansçı, İngiltere

Kaynak: Etkinlik.io

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement