Tezcan: "Millet Olarak Hazır ve Uyanık Olmalıyız" - Son Dakika
Yerel

Tezcan: "Millet Olarak Hazır ve Uyanık Olmalıyız"

Tezcan: "Millet Olarak Hazır ve Uyanık Olmalıyız"

Gazeteci Yazar Demet Tezcan, “28 Şubat binyıl sürmedi ama bu günlerin de bin yıl sürmeyeceğini bilerek hazır ve uyanık olarak durmalıyız” dedi.

11.04.2016 11:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazeteci Yazar Demet Tezcan, "28 Şubat binyıl sürmedi ama bu günlerin de bin yıl sürmeyeceğini bilerek hazır ve uyanık olarak durmalıyız" dedi.

Gazeteci Yazar Demet Tezcan, Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle buluştu. 28 Şubat sürecinin anlatıldığı sinevizyon gösterisi ile başlayan programda, konuşma yapan Yazar Demet Tezcan, "28 Şubat süreci milletin değer yargılarına, inanç yargılarına azmetmiş bir dönemdir. 19 yılı geride bıraktık maalesef. Bizler 28 Şubatlar bir daha yaşanmasın diye unutturmayacağız. 28 Şubat binyıl sürmedi ama bu günlerin de bin yıl sürmeyeceğini bilerek hazır ve uyanık olarak durmalıyız. Hafızasız bir nesil olursak, gençlerimize yani sizlere bu dönemi unutmayın demek çok mantıklı olmaz. 28 Şubat postmodern bir darbeydi, sahnede görünen aktörleri askerlerdi, ama bir de onu destekleyen bir kadro vardı. O dönem yargı mensuplarının brifing aldığı bir dönemdi. Bu brifingleri alan her şahıs da, 28 Şubat sürecine destek verdi. 28 Şubat sadece memur kesimine yapılmadı, sadece öğrencilere yapılmadı, topyekun milletin değer yargılarına anlayışına inancına yapıldı. Allah'a şükürler olsun, bugün onların yargı karşısında olduğunu görüyoruz. 28 Şubat sadece mağduriyet dönemi değildir, aynı zamanda şanlı bir direnişin dönemidir" diye konuştu.

Program, Demet Tezcan'ın 'Bin yıla azmetmiş zulüm' adlı kitabını imzalayıp öğrencilere hediye etmesiyle sona erdi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tezcan: 'Millet Olarak Hazır ve Uyanık Olmalıyız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement