Tezcan: "Riyanın ve haramın kapılarını birer birer kapatacağız" - - Son Dakika
Politika

Tezcan: "Riyanın ve haramın kapılarını birer birer kapatacağız" -

Tezcan: "Riyanın ve haramın kapılarını birer birer kapatacağız" -

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "Riyanın ve haramın kapılarını birer birer kapatacağız. Temiz, kul hakkı yemeyen, haramdan korkan, Allah'tan korkan, kuldan utanan, laik, milletini seven bir cumhurbaşkanıyla inşallah 10 Ağustos'ta sandıktan çıkacağız" dedi.

21.06.2014 17:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "Riyanın ve haramın kapılarını birer birer kapatacağız. Temiz, kul hakkı yemeyen, haramdan korkan, Allah'tan korkan, kuldan utanan, laik, milletini seven bir cumhurbaşkanıyla inşallah 10 Ağustos'ta sandıktan çıkacağız" dedi.

CHP Erzurum İl Başkanlığı tarafından, bir salonda düzenlenen "Cumhurbaşkanlığı Seçimi Hazırlık Bölge Toplantısı"na, Tezcan ile Erzurum, Ağrı, Kars, Iğdır ve Van'dan il başkanları ile parti yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Tezcan, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin hızlı bir şekilde gündeminin değiştiğini, yakıcı, sıcak bir gündemin yaşandığı dönemden geçtiğini belirterek, cumhurbaşkanı seçiminin herkesin merakla ve dikkatle izlediğini söyledi.

En azından bir cumhurbaşkanı adayının kim olduğunun belli olduğunu vurgulayan Tezcan, "Türkiye'de, bugünkü sıkıntılı siyaset ikliminden nasıl daha huzurlu barış içerisinde kucaklayıcı bir siyaset iklimine geçeriz, diye bir pencere açacağız. Bu pencereden geleceğe birlikte bakacağız" ifadelerini kullandı.

Tezcan, milletin birliğe, dirliğe, özgürlüğe ihtiyacı olduğunun altını çizerek, "Hiçbir ayrım gözetmeksizin, hepimiz bir milletin parçasıyız, hepimiz ortak bir geçmişten gelip, ortak bir geleceğe yürüyoruz' diye el ele tutuşup, yürüme zamanı. Onun için ayrıştırmayan, kutuplaştırmayan bir söyleme ihtiyacımız var. Hukuka her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyuyoruz. Hukukun üstünlüğüne saygı duyan devlet adamlarına ihtiyaç duyuyoruz" şeklinde konuştu.

- "Artık milletin imanı üzerinden siyaset yapma devrini kapatacağız"

Hukuku üstün sayan, ahlak arızası olmayan bir cumhurbaşkanı adayına ihtiyaç olduğunu söyleyen Tezcan, şunları kaydetti:

"Milletin birliğini temsil eden bir cumhurbaşkanı adayına ihtiyacımız var ve o adayı bulduk, Ekmeleddin İhsanoğlu ile inşallah milletimizin karşısına çıkacağız. Tabii ezberi bozuldu birilerinin. Hiç kimse Cumhuriyet Halk Partisi'nin böyle büyük bir uzlaşmayla aday çıkarmasını beklemiyordu, iktidar kanadından bahsediyorum. Göreceksiniz, Cumhuriyet Halk Partisi'ni izleyin. Bundan sonra Türkiye'nin de ezberi bozulacak, dünyanın da ezberi bozulacak, iktidarın da ezberi bozulacak. Bu ezber bozma işi, hayırlı bir ezme bozma. Şerre dönük bir ezber bozma değil."

"Hayatının hiçbir döneminde bugüne kadar imanı bütün olduğu halde, imanı siyasetin bir parçası haline getirmemiş olan, iman üzerinden siyaset yapmayan, din üzerinden siyaset yapmayan gerçek bir laik, gerçek bir Müslüman'ı getirdik, aday gösterdik" diyen Tezcan, CHP'de, 7'den 70'e herkesin cumhurbaşkanı adayının arkasında duracağını vurguladı.

Tezcan, şunları söyledi:

"Artık milletin imanı üzerinden siyaset yapma devrini kapatacağız. Yıllardır kızlarımızın, bacılarımızın, analarımızın başörtüsü ve türbanı üzerinden siyaset yaptınız, o defteri kapattık, açamayacaksınız bir daha o defteri, kullanamayacaksınız. Riyanın ve haramın kapılarını birer birer kapatacağız. Temiz, kul hakkı yemeyen, haramdan korkan, Allah'tan korkan, kuldan utanan, laik, milletini seven bir cumhurbaşkanıyla inşallah 10 Ağustos'ta sandıktan çıkacağız."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Tezcan: 'Riyanın ve haramın kapılarını birer birer kapatacağız' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement