Tezkere İçin Giderken Kazada Şehit Olan Üsteğmene Gözyaşı - Son Dakika
Güncel

Tezkere İçin Giderken Kazada Şehit Olan Üsteğmene Gözyaşı

Tezkere İçin İznini Yarıda Keserek Batman'daki Birliğine Dönerken Geçirdiği Trafik Kazasında Annesi ve Bir Arkadaşı ile Birlikte Hayatını Kaybeden Batman İl Jandarma Komutanlığı 3. Bölük Komutanı Üsteğmen Naci Derman, Gözyaşları İçinde Toprağa Verildi.

19.10.2007 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tezkere için iznini yarıda keserek Batman'daki birliğine dönerken geçirdiği trafik kazasında annesi ve bir arkadaşı ile birlikte hayatını kaybeden Batman İl Jandarma Komutanlığı 3. Bölük Komutanı Üsteğmen Naci Derman, gözyaşları içinde toprağa verildi.

Çaybaşı'ndan Ünye istikametine gitmekte olan Jandarma Üsteğmen Naci Derman (28) yönetimindeki 34 AL 9647 plakalı otomobil ile karşı yönden gelen Zekeriya Ergin (29) idaresindeki 52 EN 227 plakalı otomobil, Göbü mevkisinde kafa kafaya çarpışmış ve kazada Naci Derman, annesi Asuman Derman (54) ile arkadaşı Hasan Ergin (44) hayatını kaybetmişti. Kazada üsteğmenin babası Osman Derman ve diğer aracın sürücüsü Zekeriya Ergin de yaralanmıştı.

Kazada şehit olan jandarma Üsteğmen Naci Derman ve annesi Asuman Derman için bugün Çaybaşı ilçesinde tören düzenlendi. Törene Ordu Valisi Dr. Said Vakkas Gözlügöl, AK Parti Ordu Milletvekilleri Eyüp Fatsa ve Mustafa Hamarat, Giresun Jandarma Bölge Komutanlığı'ndan Jandarma Albay Hadisun Ünlü, Ordu İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Celal Çürek, Ordu Emniyet Müdürü Sezai Boran, Batman Jandarma Komando Taburu Harekat Kısım Amiri Jandarma Binbaşı Ali Türk, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Ünye Kaymakamı

Dr. Osman Günaydın, Ünye Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Deniz Atabay, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, Çaybaşı Kaymakamı M. Lütfü Kotan ile komutanlar, belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Aynı kazada yaralanan ve törene tekerlekli sandalye ile katılan üsteğmenin babası Osman Derman, iki acıyı bir arada yaşadı. Tedavi gördüğü Samsun Devlet Hastanesi'nden izin alarak cenazeye katılan Osman Derman, hem oğlunun hem de eşini acısını yaşarken, yakınları tarafından teselli edilmeye çalışıldı.

Çaybaşı Merkez Camisi'nde yapılan törende, Jandarma Üsteğmen ve Annesi Asuman Derman için gözyaşları sel olup aktı. Burada Jandarma Üsteğmen Naci Derman'ın biyografisi okundu. Daha sonra öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından her iki cenaze, Çaybaşı'ndaki aile kabristanlığına yan yana defnedildi.

Naci Derman, 1979 yılında Ünye'de doğdu ve 1998 yılında Kara Harp Okulu'na başlayıp 2002 yılında mezun oldu. 2004 yılında Batman J. Komando Tabur Komutanlığı'nda göreve başlayan Derman, 25 Ağustos 2005 tarihinde gerçekleştirilen bir operasyonda yaralanarak 'Yara Beratı' aldı.

(HA-SA-ÖK-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tezkere İçin Giderken Kazada Şehit Olan Üsteğmene Gözyaşı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement