Tezkere" Protestosu - Son Dakika
Güncel

Tezkere" Protestosu

Antalya ve İzmir'de bazı sivil toplum kuruluşları, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen tezkereyi ve IŞİD'in Kobani'ye saldırılarını protesto etti.

02.10.2014 21:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya ve İzmir'de bazı sivil toplum kuruluşları, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen Irak ve Suriye'deki terörist örgütlerden Türkiye'ye yönelebilecek saldırıların bertaraf edilmesini öngören Başbakanlık Tezkeresini ve IŞİD'in Kobani'ye saldırılarını protesto etti.

Antalya'da, Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türk Tabipleri Birliği (TTB) üyeleri, Kazım Özalp Caddesi girişinde toplandı.

Tezkere karşıtı ve IŞİD'in saldırılarını protesto eden pankartlar açan, dövizler taşıyan grup, slogan atarak Attalos heykeli önüne kadar yürüdü.

Bu arada, terör örgütü IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasında çıkan çatışmalardan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli Kürtler için Halkevleri'nin başlattığı yardım kampanyası standı önünde bir süre duran grup, alkışla destek verdi.

Grup adına basın açıklamasını okuyan KESK Antalya Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Ayar, Irak ve Suriye tezkeresini anımsatarak, "Biz, DİSK, KESK, TMMOB, TTB emek ve meslek örgütleri olarak hükumete Irak ve Suriye'de savaş yetkisi verecek bir tezkereye kesin olarak karşıyız" ifadesini kulandı.

Ayar, Kobani halkına destek vermek için cumartesi sabahı kentten Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine otobüs kaldırılmasının planlandığını sözlerine ekledi.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

-İzmir

İzmir'deki protestoda, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türk Tabipler Birliği (TTB), Çağdaş Hukukçular Derneği İzmir Şubesi (ÇHD) üyeleri, Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nden pankart açıp, slogan atarak yürüyüşe geçti. Cadde boyunca yürüyen grup, 1. Kordon'dan tekrar Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ne geldi.

Burada grup adına açıklama yapan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, hükumete Irak'ta savaş yetkisi veren tezkereye karşı olduklarını söyledi.

IŞİD'in, kontrol ettiği bölgelerde Hıristiyanları, Şiileri, Ezidileri, Türkmenleri, Kürtleri, farklı inanç gruplarını, kendi inanç anlayışı dışında kalan herkesi katlettiğini belirten Sarı, Türkiye sınırları dışında bir operasyona ilkesel olarak karşı olduklarını ifade etti.

Savaş suçlusu olduğu yönünde ciddi emareler olan IŞİD'in önüne gelen herkesi katlettiğini söyleyen Sarı, bu bölgede katliama maruz kalanların Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının akrabaları olduğunu belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti akrabalarını rahatça katledenlerin rahatça geçtiği sınırlarda, namlunun kendi yurttaşlarına dönmesi, bu ülkede barış içinde özgürce bir arada yaşama umudunu yok etmektedir. Bu umutları daha fazla tahrip edecek tezkereye hayır diyoruz. Tezkereye karşı nedenimiz barıştır" dedi.

Aynı protestoda Çağdaş Hukukçular Derneği adına basın açıklamasını Avukat Rotinda Polat, Kürtçe okurken, anı açıklamayı Avukat Nergiz Tuğba Aslan, Türkçe okudu.

Grup basın açıklamalarının ardından dağıldı. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tezkere' Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement