Tff Başkanı Demirören Yerli Kuralı Dört Sezon Boyunca Uygulanacak - Son Dakika
Güncel

Tff Başkanı Demirören Yerli Kuralı Dört Sezon Boyunca Uygulanacak

Tff Başkanı Demirören Yerli Kuralı Dört Sezon Boyunca Uygulanacak

Tff Başkanı Demirören: "Yerli kuralı dört sezon boyunca uygulanacak" Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Türkiye Süper Lig Profesyonel Futbol Kulüpleri Vakfı Toplantısı'nda yabancı futbolcu kuralının bütün kulüplerin oy birliği ile kabul edildiğini açıkladı.

16.01.2015 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tff Başkanı Demirören: "Yerli kuralı dört sezon boyunca uygulanacak"

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Türkiye Süper Lig Profesyonel Futbol Kulüpleri Vakfı Toplantısı'nda yabancı futbolcu kuralının bütün kulüplerin oy birliği ile kabul edildiğini açıkladı.

Türkiye Süper Lig Profesyonel Futbol Kulüpleri Vakfı Toplantısı, Antalya'da Belek turizm bölgesindeki bir otelde düzenlendi. Göksel Gümüşdağ başkanlığındaki Kulüpler Birliği'nin toplantısına, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören de katıldı.

Spor Toto Süper Lig'deki kulüplerin başkan veya yöneticilerinin yer aldığı toplantıda Fenerbahçe, Trabzonspor, Gaziantepspor ve Balıkesirspor kulüplerinin mazeret bildirerek temsilci göndermedi.

Toplantı sonrası TFF Başkanı Demirören, Türkiye Süper Lig Profesyonel Futbol Kulüpleri Vakfı Gümüşdağ ve beraberindeki kulüp yetkilileri basın açıklaması yaptı. TFF Başkanı Demirören, 10 gün önce açıklanan yabancı futbolcu kuralının bütün kulüplerin oy birliği ile kabul edildiğini kaydetti. Kendisinin bu kuralı 'Türk futbolcular için kural' olarak adlandırdığını dile getiren Demirören, "2015-2016 sezonu ile başlayan kural 4 sene olarak aynen devam edecektir. Üçüncü sene sonunda tekrar bir araya gelerek sürecin uzatılması ya da uzatılmaması ile ilgili Kulüpler Birliği'nin görüşü alınacak, dördüncü sene sonrası için karar verilecek. Bu alınan kararın Türk futboluna hayırlı olmasını diliyorum. Kulüp başkanlarına değerli yönetici arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Türk futbolu için hayırlı olsun" dedi.

Türkiye Süper Lig Profesyonel Futbol Kulüpleri Vakfı Başkanı Gümüşdağ, toplantıda yabancı futbolcu konusu, ilk yarının değerlendirmesi ve mali yapı hakkında görüşüldüğünü anlattı. Toplantının yaklaşık iki saat sürdüğünü ve TFF ile beşinci toplantıyı gerçekleştirdiklerini anlatan Gümüşdağ, toplantıda tüm kulüplerin görüşme konuları hakkında müzakere ettiğini dile getirdi. Toplantıda iki karar alındığını belirten Gümüşdağ, şunları söyledi:

"Yabancı kararı konusunda katılanların tamamının oluru ile bu karar kabul edildi. Açıklanan 4 yıllık süne için TFF olarak federasyon ve yönetimi aynı şekilde kulüpler birliği, başkanlar olarak oy birliği ile kabul verdik. Üçüncü yıl tekrar değerlendirip, dördüncü yıldan sonra geçiş süreci sağlansın diye. 2015-2016'da başlıyor. Bu demek oluyor ki, 4 yıl bu karar TFF tarafından da kulüpler birliği tarafından da değiştirilmeyecek. Türk futbolu için hayırlı olsun."

Gümüşdağ, toplantıda Hüsnü Güreli'nin kulüplerin mali yapılanması ile ilgili olarak TFF Başkanı Demirören ile Kulüpler Birliği üyelerine sunum yaptığını kaydetti. Kulüplerin mali yapılanması ile ilgili olarak vakit kaybetmeden yol almaları gerektiğine dikkati çeken Gümüşdağ, "Tarih tam net değil ama 15-20 gün içerisinde arama tarama konferansı yapılacak mali yapı ile ilgili. Zannediyorum finansçılar, kulüplerden finanstan sorumlu profesyoneller ve yetkili, başkan ile ikinci başkan olarak yöneticiler katılacak, bununla ilgili sizi yakın zamanda bilgilendireceğiz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tff Başkanı Demirören Yerli Kuralı Dört Sezon Boyunca Uygulanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement