Tffhgd Ankara Şubesi Yeni Sezonu Törenle Açtı - Son Dakika
Spor

Tffhgd Ankara Şubesi Yeni Sezonu Törenle Açtı

Tffhgd Ankara Şubesi Yeni Sezonu Törenle Açtı

TFFHGD Genel Başkanı Arıcı: "Geçen sezondaki hoş olmayan görüntüler, passolig ile ortadan kalkacaktır"

03.09.2014 21:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneğinin (TFFHGD) Ankara Şubesi, yeni sezonu törenle açtı.

Ankara 19 Mayıs Stadı'nda düzenlenen törene, TFFHGD Genel Başkanı ve Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, TFFHGD Ankara Şubesi Başkan Vekili İlker Coşkun, Ankara İl Hakem Kurulu Başkanı Celal Mutlu, Merkez Hakem Kurulu Üyesi Seyfi Gözaydın, Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Murat Kandazoğlu, FİFA korkartlı hakemler Bülent Yıldırım, Talat Tokat, Metin Tokat, Bülent Yavuz, Ankara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sürhat Müniroğlu, Ankaragücü ve Osmanlı spor kulüpleri temsilcileri ile çok sayıda futbol hakemi katıldı.

Sezon açılış konuşmasını yapan TFFHGD Genel Başkanı ve Bakan Yardımcısı Arıcı, 2014-2015 yeni sezonunun tüm hakem, teknik direktör ve futbolculara hayırlı ve sakatsız bir sezon diledi.

Arıcı, hakemlik mesleğinin saygınlığını spor camiasında daha iyi yerlere getirmek için mücadele ettiklerini kaydederek, spor programlarında hakemleri yapıcı ve yönlendirici eleştirilerde bulunan eski hakemlere teşekkür etti ve sözlerine şöyle devam etti:

"Bunun ötesinde kişisel haklara ve şahsiyetlere yönelik eleştirilerden bulunan kişilerle ilgili RTÜK'le görüşeceğiz Tabii ki hataların olmaması için eğitimler alınacaktır. Bu eğitimler de yapılan olumlu, eleştirilerdir. Aynı zaman da yeni uygulamaya konulan e-bilet uygulamasını dernek olarak destekliyoruz. Türkiye'de düzensizliğini, karmaşayı önlemek istiyorsak e-bilet uygulamasının muhakkak uygulanması ve oturtulmasını gerekir. Geçen sezondaki hoş olmayan görüntüler, passolig ile ortadan kalkacaktır."

Ankara Şubesi Başkan Vekili Coşkun da Ankara Şube Başkanı Özgünç Türkalp'in görünmez bir kaza sonucu törene katılamadığını ve kendisinin güzel bir sezon temennisini iletti. Yeni sezonda hakemler adına zor bir sezonun başlayacağını belirten Coşkun, "Bize düşen çok çalışmak ve sahada gördüğümüzü adaletli olarak hakkınca dağıtmaktır. Yeni sezon tüm meslektaşlarıma, futbol camiasına hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Murat Kandazoğlu ise 2014-2015 futbol sezonunun Ankaralı sporseverlere hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.  Saha içinde mesleğini icra eden hakemlerin arkasında olmaya devam edeceklerini söyleyen Kandazoğlu şunları kaydetti:

"Hakemler, maç esnasında anlık düşünüp karar verecek ve bu kararla da herkesi memnun etmesi gerekecektir. Bunu yapabilmesi için çok rahat bir ortamda çalışması lazım. Bu noktada bizlere çok önemli görevler düşüyor. Eleştiri çok kolaydır ama önemli olan hakemleri maça motive etmektir ve yapmış olduğu hataları fazla eleştiri yapmadan eksiklikler giderilmelidir. Bizim yapmamız gereken hakemlere destek vermektir."

Konuşmaların ardından hakemliği bırakan deneyimli spor adamlarına verdikleri hizmetlerden ötürü plaket takdim edildi. Terfi eden hakem ve gözlemcilere de başarı belgesi verildi.

Tören, hakem ve katılımcıların pasta kesimi ile havai fişek gösterisiyle sona erdi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Tffhgd Ankara Şubesi Yeni Sezonu Törenle Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement