Tfmd Yılın Basın Fotoğrafları 2016" Sergisi - Son Dakika
Kültür Sanat

Tfmd Yılın Basın Fotoğrafları 2016" Sergisi

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği'nin (TFMD) düzenlediği Yılın Basın Fotoğrafları 2016'nın ilk sergisi Ankara'da açıldı.

09.05.2016 17:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği'nin (TFMD) düzenlediği Yılın Basın Fotoğrafları 2016'nın ilk sergisi Ankara'da açıldı.

TMFD'nin 31'incisini düzenlediği ve her yıl 40 farklı noktada fotoğrafseverlerle buluşan serginin ilki, Antares Alışveriş Merkezi'nde izlenime sunuldu. Sergide 2015 yılına damga vuran, 8 farklı kategoride ödül alan 30 ve altı seriden oluşan 102 kare fotoğraf yer alıyor.

Sergide Haber, Günlük Yaşam, Çevre ve Doğa, Portre, Siyaset, Foto Röportaj, Türkiye'nin Güzellikleri ile Spor Toto Spor Fotoğrafları kategorilerinde ödül alan renkli fotoğraflar, sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Yarışmanın 25 Mayıs'ta yapılacak ödül töreni öncesinde Antares AVM'de düzenlenen ilk sergi, 18 Mayıs tarihine kadar gezilebilecek.

Yarışmada ödül alan fotoğraflar, üniversitelerin güzel sanatlar ve iletişim fakülteleri, hava limanları, metro istasyonları, gazeteci cemiyetleri ve AVM'ler gibi kalabalık noktalarda sergilenmeye devam edilecek.

Sonuçları geçen ay açıklanan yarışmada, Doğan Haber Ajansı'ndan Nilüfer Demir, "Aylan Bebek" fotoğrafı ile "Yılın Basın Fotoğrafı" ödülünü aldı. Bu kategoride yarışmak için 4 bin 155 kare fotoğrafın gönderildiği açıklanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Tfmd Yılın Basın Fotoğrafları 2016' Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement