TGB: Obama'nın Geleceği Varsa Göreceği de Var - Son Dakika
Güncel

TGB: Obama'nın Geleceği Varsa Göreceği de Var

TGB: Obama\'nın Geleceği Varsa Göreceği de Var

Antalya'da yapılacak G20 Zirvesi öncesinde ABD Başkanı Barack Obama'yı protesto etmeye hazırlanan TGB üyeleri Obama'ya "Geleceği varsa göreceği de var." dedi.

09.11.2015 14:46  Güncelleme: 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Gençlik Birliği (TGB), Antalya'da yapılacak G20 Zirvesi öncesinde ABD Başkanı Barack Obama'yı protesto etmeye hazırlanıyor.

"DÜNYANIN EN BÜYÜK TERÖR DEVLETİ"

TGB Genel Sekreter Yardımcısı Sinan Sungur, Antalya Şubesi'nde basın toplantısı düzenledi. Obama'yı, dünyanın en büyük terör devletinin başkanı olarak tanımlayan Sinan Sungur, başta Antalya halkı olmak üzere tüm Türkiye'yi 15-16 Kasım günlerinde TGB'yi izlemeye davet ettiğini belirti.

"ABD MAZLUM MİLLETLERİN KANINA GİRDİ"

ABD başkanı ve yöneticilerinin Türkiye'ye gelmesi halinde onlara en iyi karşılamayı, TGB'nin hazırlayacağını aktaran Sinan Sungur, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Amerika'nın tarihi, mazlum halkların kanlarıyla yazılmıştır. Türkiye'nin tarihi ise Mehmetçik'in kanıyla yazılıdır. Amerikan emperyalizmi, 1945'te Japonya'da, 1954'te Guatemala'da, 1965'te Vietnam'da, son 10 yılda Irak'ta, daha yakın dönemde Suriye'de yaptığı katliamlarla mazlum milletlerin kanına girmiştir."

"BİZ O ÇUVALIN HESABINI SORDUK"

ABD'nin sadece son 3 ayda taşeronlarına verdiği silahlar ve mühimmatla 130'un üzerinde Mehmetçik'in şehit edildiğine dikkat çeken Sinan Sungur, şöyle konuştu:

"2003 yılında Süleymaniye'de askerimizin başına çuval geçirdiler. Biz o çuvalın hesabını sorduk. Bu kadar korku ve tedirginlik o yüzdendir. Buradan tekrar söylüyor ve ilan ediyoruz. Obama'nın Türkiye geleceği varsa göreceği de vardır. TGB sıradan G20 protestosuna hazırlanmıyor. Dünyanın eli kanlı devletinin başkanı Türkiye'de gereken cevabı almalıdır."

"GEREKEN CEVABI ALACAKLAR"

Türkiye'nin bütün üniversitelerinde bugün itibarı ile çalışmalarının başladığına vurgu yapan Sinan Sungur, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bir hafta boyunca Türkiye'nin bütün üniversitelerinde Obama'yı protesto eylemleri gerçekleştireceğiz. 15 Kasım günü ülkedeki tüm üniversitelerden, bazı liselerinden gençler akın akın Antalya'ya gelecek. Mehmetçik'imizin katilleri bu topraklara ayak basarsa, bu toprakların gençliğinden gereken cevapları alırlar. Antalya halkına da çağrımızdır, 15 Kasım günü saat 13.00'te Büyükşehir Belediyesi önünde toplanacağız ve Antalya'nın en büyük eylemlerinden birini gerçekleştireceğiz. Çuvallarımızla ve ayakkabılarımızla belirttiğimiz gün ve saatte burada olacağız. Bunun önünde kimse durmaya kalkmasın."

Sungur, güvenlik önlemleri ile kendilerinin engellenmeye çalışılması halinde, Serik İlçe sınırlarına kadar dayanacaklarını sözlerine ekledi.

ABD ASKERİNİN BAŞINA ÇUVAL GEÇİRMİŞLERDİ

Hatırlanacağı üzere 2014 Kasım'ında Karadeniz'de yapılan NATO tatbikatından dönen ve dört gündür İstanbul Sarayburnu'nda bağlı bulunan 71 bordo numaralı USS ROSS adlı ABD savaş gemisinin askerlerinin başına TGB üyeleri çuval geçirmişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel TGB: Obama'nın Geleceği Varsa Göreceği de Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (14)

  • Darül Harb: Amacı olmayan grup :)) 7 9 Yanıtla
  • turkey: esas bunlar turk dusmani 13 0 Yanıtla
  • Tuncelili: Obama sizi daga kaldırır .. 2 5 Yanıtla
  • Ahmet: Tgb nin canı cehenneme... 2 2 Yanıtla
  • BEKTASI: BİR AK PARTİLİ OLARAK ADAMLARA SEMPATİ DUYUYORUM.. 3 1 Yanıtla
  • zafer: Obama bu açıklamadan sonra tüm programlarını iptal etti CIA ve Pentagonu acil koduyla topladı :) 2 0 Yanıtla
  • Reis: Boşbeleşler ceplerinde simit parası yok boş boş konuşmakta da üstlerine yok 2 0 Yanıtla
  • Darül Harb: Çarşıda sivil askerlere saldırmayı adet edinmiş zavallılar grubu. 1 1 Yanıtla
  • sofi: toplayın bunları şimdiden marmarise geldiler aldlar boyunun ölçülerini 0 2 Yanıtla
  • suruçlu: keşkuş tayfası. ülke için zarar bunlar 2 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement