TGB, Soma İçin Konser Düzenledi Ama Paralar Soma'ya Gitmedi - Son Dakika
Güncel

TGB, Soma İçin Konser Düzenledi Ama Paralar Soma'ya Gitmedi

Türk Gençlik Birliği, Soma için düzenlediği yardım konseriyle ilgili "Zarar ettik, yardım yapamıyoruz." dedi ancak sanatçılara on binlerce euro ödenmiş!

13.08.2014 12:07  Güncelleme: 12:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya’nın Oberhausen kentinde 24 Mayıs günü, ‘19 Mayıs’tan Geziye, Vatan Ezgileri’ adı altında Türk Gençlik Birliği şenlik düzenledi. TGB Almanya Başkanı Tunç Akkoç konser öncesi yaptığı açıklamada, elde edilecek gelirin Soma’da ölen işçilerin yakınlarına gönderileceğini söyledi.

BİLETLER "SOMA İÇİN" SATILDI

Biletler satılırken ve sanal ortamda yapılan tanıtımlarda da aynı vurgu yapıldı.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve gazeteci-yazar Soner Yalçın’ın konuşmacı olduğu şenlikte, Duman, Cem Adrian ve Resul Dindar gibi birçok sanatçı sahneye çıktı.

BAĞIŞ DA TOPLANDI AMA...

Etkinliğin biletleri ön satışta 20, program günü ise 25 Euro’ya satıldı, program sırasında da bağış toplandı. Ama etkinlikten sonra bir açıklama yapan TGB Almanya Başkanı Tunç Akkoç, zarar ettiklerini Soma’ya yardım yapamayacaklarını bildirdi.

Bu konudaki bilgilerin TGB Dortmund Bölge Başkanı ve TGB Almanya Genel Sekreteri Dr. Mustafa Tosun’dan alınabileceğini söyledi.

"YANLIŞ YAPTIK"

Hürriyet gazetesi konuyla ilgili Mustafa Tosun’u aradı, Akkoç’un açıklamalarını hatırlattı.

İşte Mustafa Tosun’un konuyla ilgili açıklamaları:

"Başkanımız Tunç Akkoç'un da size belirttiği gibi şölenden zarar edildi. Sadece, salonda ve bankadaki bağışların toplamı olan 5 bin 120 Euro’yu Soma’da taşeron işçiler için kurulan ‘Taşeron İşçiler Dayanışma Derneği’ne yatıracağız. Şenlikte konuşmacılara ücret ödenmedi. Sadece, konaklama ve yol masrafları karşılandı. Masraflarımızın en önemli bölümü salon ve sanatçı kadrosuna gitti. Duman ve Cem Adrian için 43 bin Euro ödendi. Duman sahneye çıkmak için 25 bin Euro aldı. Konaklama, yol masrafları derken rakam 43 bini buldu. Duman, talepleriyle doğru bir tutum sergilemedi. Duman’a çok para verildiği doğru. Geriye bakıldığında sanatçı seçiminin yanlış olduğunu görüyoruz. Sanatçılarımızdan Resul Dindar, çok küçük bir rakama gelmesine rağmen muhteşem bir sahne performansı sergiledi. Yanlışlardan ders çıkaracağız."

"SAYMAN MI YANLIŞ SAYDI"

TGB Almanya Başkanı Tunç Akkoç, şenliği 10 bin, bazı kaynaklar ise 7-8 bin kişinin izlediğini söyledi. TGB Almanya Genel Sekreteri Mustafa Tosun ise bu konuda şu açıklamayı yaptı:
"Etkinlikte elde edilecek tüm gelirlerin Soma’ya gönderilmesi kararını aldık. Bir hafta kala tanıtımların bu şekilde yapıldığı doğrudur. Gel, gelelim bizim şölen bir hayli görkemli geçse de zarar ettik. Turnikelerden kaç kişi girdi tam bilmiyorum. Ama 8 bin kişi beklerken saymanımızın çıkardığı hesaba göre 4 bin kişi geldi ve ciddi bir zarara uğradık." (Kaynak: Hürriyet)

TGB, Soma İçin Konser Düzenledi Ama Paralar Soma\'ya Gitmedi
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel TGB, Soma İçin Konser Düzenledi Ama Paralar Soma'ya Gitmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • alican: işte bunların gerçek yüzü, duman ortalığı yine duman etmiş. sözde sosyal demokrat, halk yanlısı edebiyatı yapanlar ölülerin sırtından para kazanan asalaklardır bunlar. organize eden TGB hani sizin dürüstlük, demokratlık naralarınız hepiniz bir hainsiniz. 26 4 Yanıtla
  • ÖNCE VATAN: ZEHİR ZIKKIM OLSUN 27 3 Yanıtla
  • vatan.haini.olmayın: Bu tgb yı cozemedım ben sosyal medyada sayfalarına gırıyorum bolucu sloganlar pkk lehıne yazılar v. s var. . Bunlar Atatürkçü gibi görünen bölücüler sanırım 16 2 Yanıtla EmreTGB: Bana bitane pkk lehine yapılmış bir yazı paylaşmazsan en adi şerefsizsin! 0 0
  • KALIPCI: İSRAİL E GÖNDERMİŞLERDİR BU TOPLULUK İSRAİLLLİLERDEN OLUŞUYOR . . . BİLGİLERİNİZE 13 5 Yanıtla
  • okan: sizden bu millete ne zaman fayda geldiki. anca boş lafınız var icraata geldi mi KOCAMAN bir 0 18 0 Yanıtla
  • parti tututma görüşün olsun.!!: klavye üzerinden insanların günahını alanlar, belki de zarar etmiştir adam çıkmış açıklama yapmış ya yolsuzluk dosyaları gibi görüşülmemesi için daldan dala atılsaydı, saklansaydı !!! yapmışsa da en geç öbür tarafta verir hesabını. 2 13 Yanıtla
  • 78 kuşağı: Yazıklar olsunnnnnn sizleri geçmişten iyi tanırım yaralı parmağa işemezsiniz 11 0 Yanıtla
  • katil: gezi kahramanları diyo ama menfaat götürmüşler. . yiiyin bakalım. . gafillerrrrrrrrrr 6 1 Yanıtla
  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement