Tgc Burhan Felek Basın Hizmet Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Güncel

Tgc Burhan Felek Basın Hizmet Ödülleri Sahiplerini Buldu

Tgc Burhan Felek Basın Hizmet Ödülleri Sahiplerini Buldu

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) önceki başkanlarından Şeyhül Muharririn Burhan Felek adına konulan "Basın Hizmet Ödülleri", dün akşam TGC Burhan Felek Konferans Salonu'nda düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

05.11.2015 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) önceki başkanlarından Şeyhül Muharririn Burhan Felek adına konulan "Basın Hizmet Ödülleri",  dün akşam TGC Burhan Felek Konferans Salonu'nda düzenlenen  törenle sahiplerini buldu. 70 yaşından gün alan ve meslekte 50 yılını tamamlayan gazeteciler, Ali Sirmen, Fatma Karaali İlem, Halit Deringör, Kenan Akın, Mehmet Türker, Nezih Danyal, Niyazi Dalyancı, Okşan Atasoy, Şevket Uygun ve Yalçın Bayer değer görüldüler.

BAŞKAN OLCAYTO: BURHAN FELEK CEMİYETİ AYAKTA TUTTU

Törenin açılış konuşmasını yapan TGC Başkanı Turgay Olcayto,  şunları söyledi:

"Öncelikle Burhan Hoca'ya kısa bir rapor vermek istiyorum. Bab-ı Ali senin bıraktığın Bab-ı Ali değil artık. Bugün gazeteciler ikiye bölünmüş durumda. İşsiz gazeteci sayımız çok fazla. En son Bugün Gazetesi'nden kayyum aracılığıyla 71 meslektaşımız işsiz kaldı. Bu demektir ki; evlerine ekmek götürmekte, kiralarını ödemekte zorlanacaklar. Bunun dışında daha önce işsiz bırakılan arkadaşlarımız var.

Düşünceyi ifade özgürlüğünün önündeki engeller kalkmış değil. 1 Kasım seçimlerinden sonra yeni hükümet oluşacak. Biz yeni hükümete de raporlarımızı götüreceğiz. Medyanın çektiği sıkıntıları anlatmaya çalışacağız. Ayakta kalmaya çalışan 3-5 televizyonun ve haber portallarının durumunu anlatmaya çalışacağız. Çünkü bu günlerde iktidar, gazetelerin yüzde 80'ine dolaylı bir şekilde de olsa sahibi durumda. Kontrolü altında. Ama bu bizi yıldırmıyor.Gazeteci arkadaşlarımızın hakları için uğraş vereceğiz. Bu raporu Burhan hocaya anlatmak istedim. Biz her 4 Kasım'larda Burhan Felek'in mezarı başına gittiğimizde iyi şeyler söylemek istiyoruz."

TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş de, "Şeyhül Muharririn Burhan Felek'in anısına konulan ödüller 1983 yılında oluşturuldu. Burhan Felek basın hizmet ödülleri için 70 yaşından gün alan, 50 yıla basına hizmet vermiş ve bu hizmetleri sürdürüyor olma şartı aranıyor" dedi.

OKŞAN ATASOY: DUYGU YÜKLÜ BİR ÖDÜL

Ödülünü TGC Genel Sekreter Yardımcısı Gülseren Ergezer Güver'den alan Okşan Atasoy, "Bu ödül benim için çok duygu yüklü. Ödül olarak bakamayacağım benim için çok özel.  Üniversitede hocam Burhan Felek idi. Hayat hocam da Burhan Felek idi. Milliyet Gazetesi'nde Abdi İpekçi okuluna girdim. Abdi İpekçi bize doğru dürüst gazetecilik yapmayı öğretti. Gazeteciliğin böyle devam edeceğini sanarak bizi yola çıkardı. Meslek hayatımda ödüller, büyük sorumluluk getiriyor. Bu sorumluluğun arkasında ufuklar açıyor. Benim gazeteci olmamı Burhan Felek istemedi. Gazeteci olmamam için nasihatler yaptı. 'Bu meslek senin hayatının önüne geçecek ve sen 24 saatini gazeteci olarak yaşadığın zaman, hayatını yaşamayacaksın' dedi. Bunu bilerek girdim. Burhan Felek mesleğine aşıktı, benim önümde bir rol modeliydi" dedi.

YALÇIN BAYER: MESLEKTE 52 YIL.

Hürriyet Gazetesi yazarı Yalçın Bayer'e ödülünü Rahmi Turan takdim etti. Bayer, ödülü alırken "Meslekte 52 yılım geçmiş. Fırtına gibi geçti. Meslek daha bitmeyecekmiş gibi görünüyor ama bu yaşlara geldik" diye konuştu. Kenan Akın'a ödülünü Oktay Ekşi takdim etti. TGC Balotaj Kurulu Üyesi Şevket Uygun'a ödülünü TGC Onur Kurulu Üyesi Orhan Ayhan verdi. Törene katılamayan Nezih Danyal adına ödülü TGC Başkanı Turgay Olcayto, Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Özdemir'in elinden aldı. Olcayto, "Nezih Danyal, uluslararası karikatüristlerimizden biri. Çok önemli ödüllere sahip oldu. Geçirdiği bir ameliyat dolayısıyla burada değil. Benim almamı istediler. Umarım bundan sonra da çalışmalarına devam eder."

BABIALİ'NİN USTALARI TGC'DE BULUŞTU

Törene  ayrıca TGC Genel Sekreter Yardımcıları Ahmet Özdemir ve Niyazi Dalyancı, Yönetim Kurulu Üyeleri Göksel Göksu, İhsan Yılmaz, TGC Onur Kurulu Başkanı Ergin Konuksever, Onur Kurulu Sekreteri Mustafa Dolu, TGC Onur Kurulu Üyesi Orhan Ayhan, TGC Balotaj Kurulu Başkanı Muammer Tuncer, Balotaj Kurulu Sekreteri Haşmet Yavuz, Balotaj Kurulu Üyeleri Atilla Güner ve Şevket Uygun, Gazeteciler Sosyal Dayanışma Vakfı Başkanı Selami Turgut Genç, Vakıf Genel Sekreteri Engin Köklüçınar, Gazeteciler Cemiyeti (Ankara) Genel Sekreteri Ümit Gürtüna, Basın İlan Kurumu İstanbul Şube Müdürü Mehmet Köşker, gazeteciler Altan Öymen, Rahmi Turan, Oktay Ekşi, İzzet Sedes, Orhan Karaveli ve Halit Kıvanç'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

BURHAN FELEK

Burhan Felek, 1889 yılında İstanbul'da doğdu ve Hukuk Mektebi'ni bitirdi. Mesleğe Ahmet Rasim'in Donanma Dergisi'nde başladı. Tasvir-i Efkar Gazetesinde spor ve foto muhabiri olarak çalıştı. Vatan, Millet, Yeni Ses, Tan, Cumhuriyet ve Milliyet gazetelerinde yazarlık yaptı. 1925 yılından başlayarak son günlerine kadar köşe yazılarını sürdürmesi nedeniyle Şeyhül Muharririn unvanı ile ödüllendirildi. İÜ Gazetecilik Gazetecilik Enstitüsü'nde öğretim üyeliği yaptı. İtalyan mizahçısı GiovanniGuareschi'nin "Don Camillo" dizisini Türkçe'ye çevirdi, İstanbul Üniversitesi'nin Onursal Hukuk Doktorluğunu alan ilk gazeteci oldu. TGC başkanlığını 1949-52 ve 1959-82 yılları arasında 2 kez üstlendi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tgc Burhan Felek Basın Hizmet Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erdoğan: İstanbul'u işporta pazarına düşürmek ihanettir
    16:42 Erdoğan: İstanbul'u işporta pazarına düşürmek ihanettir

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şehir halkına hizmet için tahsis edilen kaynakları yağmalayıp başka amaçlar için deste deste savurmak bu şehri üzer. İstanbul'u üzmemek gerekir.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Bizim motivasyon kaynağımız milletimizin sevgisi ve duasıdır'
    16:41 Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Bizim motivasyon kaynağımız milletimizin sevgisi ve duasıdır'

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Sultanbeyli Kent Meydanı'nda düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, Türkiye'de Başbakanlığımız ve Cumhurbaşkanlığımız döneminde bizim kadar çok il gezisi yapan, program gerçekleştiren siyasetçi bulamazsınız. Bizim motivasyon kaynağımız milletimizin sevgisi, coşkusu ve kalpten gelen duasıdır dedi.

  • Hatay'da Kavga İhbarına Gidilen Evde Tarihi Eserler Ele Geçirildi
    16:41 Hatay'da Kavga İhbarına Gidilen Evde Tarihi Eserler Ele Geçirildi

    Hatay'ın Antakya ilçesinde bir evde çıkan kavga ihbarı üzerine polis ekipleri olay yerine sevk edildi. Eve giren ekipler, kavga eden kardeşlerin yanı sıra diğer şüphelilerin de hareketlerinden şüphelenerek evde arama yaptı. Aramada, tarihi eser niteliği taşıdığı değerlendirilen bir heykel, dışı kabartmalı bir obje ve birçok sikke ile tabanca fişeği ele geçirildi. Ekipler, evde bulunan 4 kişiyi gözaltına alarak objeleri Müze Müdürlüğüne teslim etti.

  • Isparta'da Otomobil Kazası: 1'i Ağır 2 Kişi Yaralandı
    16:40 Isparta'da Otomobil Kazası: 1'i Ağır 2 Kişi Yaralandı

    Isparta'nın Gelendost ilçesine bağlı Yaka köyünde meydana gelen kazada, otomobil sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu 1'i ağır olmak üzere 2 kişi yaralandı. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine sağlık ve jandarma ekipleri olay yerine sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından Gelendost Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yaralılardan birinin hayati tehlikesinin bulunduğu ve Süleyman Demirel Üniversitesi Hastanesine sevk edildiği belirtildi.

  • Bandırma'da Çöl Tozu Araçları Kapladı
    16:40 Bandırma'da Çöl Tozu Araçları Kapladı

    Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, Kuzey Afrika'dan gelen çöl tozu etkili oldu. Araçlarının üzerlerini kaplayan çamuru gören sürücüler şaşkınlık içinde kaldı. Oto yıkama istasyonlarına akın eden sürücüler, yoğunluk nedeniyle uzun kuyruklar oluşturdu. Uzmanlar, bahar döneminde görülen toz taşınımının tarım alanları için faydalı olduğunu vurgularken, bahar alerjisi veya solunum rahatsızlığı olanların tedbirli olmaları gerektiğini söyledi.

  • İzmir'de Çocuğuna Tır Kullandıran Baba Hakkında İşlem Başlatıldı
    16:40 İzmir'de Çocuğuna Tır Kullandıran Baba Hakkında İşlem Başlatıldı

    İzmir'de bir baba, küçük yaştaki kız çocuğuna tır kullanmasına izin vererek sosyal medyada paylaştı. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından tespit edilen baba hakkında idari para cezası kesildi ve adli işlem başlatıldı.

  • Ankara'da Hanımevlerinde 7 Bin 177 Kadın Yeni Hobiler Kazandı
    16:40 Ankara'da Hanımevlerinde 7 Bin 177 Kadın Yeni Hobiler Kazandı

    Ankara'nın Pursaklar ilçesinde düzenlenen kurslarda eğitim alan 7 bin 177 kadın yeni hobiler kazanarak sosyalleşme fırsatı buldu. Kurslara katılan kadınlar Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika alarak iş hayatına daha kolay atılma fırsatı elde etti.

  • ÇBK Mersin, Beşiktaş BOA'yı mağlup ederek finale yükseldi
    16:39 ÇBK Mersin, Beşiktaş BOA'yı mağlup ederek finale yükseldi

    ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off yarı final serisi ikinci maçında ÇBK Mersin, sahasında Beşiktaş BOA'yı 91-64 yendi. Mersin temsilcisi, bu sonuçla seride 2-0 öne geçerek finale yükseldi.

  • Madagaskar'da Gamane Kasırgası: Ölü sayısı 18'e yükseldi
    16:38 Madagaskar'da Gamane Kasırgası: Ölü sayısı 18'e yükseldi

    Hint Okyanusundaki ada ülkesi Madagaskar'da etkili olan Gamane Kasırgası sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısı 18'e yükseldi. Ayrıca 3 kişi yaralandı ve 4 kişi kayboldu. Kasırga nedeniyle 20 binden fazla kişi yerinden oldu ve şiddetli yağışlar sele yol açtı.


Advertisement