Tgc'den, Kurtul Altuğ'un Ailesine ve Basın Topluluğuna Başsağlığı Mesajı - Son Dakika
Güncel

Tgc'den, Kurtul Altuğ'un Ailesine ve Basın Topluluğuna Başsağlığı Mesajı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Üyesi, Basın Şeref Kartı Sahibi gazeteci Kurtul Altuğ, 81 yaşında vefat etti.

07.03.2016 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye  Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Üyesi, Basın Şeref Kartı Sahibi gazeteci Kurtul Altuğ, 81 yaşında vefat etti. Altuğ'un cenazesi, yarın öğleyin Ataköy 5. Kısım Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Bahçeşehir Gülvadi Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

TGC Yönetim Kurulu, Kurtul Altuğ'un ölümünün ardından başsağlığı mesajı yayınladı. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu yayınladığı başsağlığı mesajında, "Değerli üyemiz Kurtul Altuğ'u kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Kurtul Altuğ'u sevgi ve saygıyla anıyoruz. Kurtul Altuğ'un ailesine, sevenlerine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz" dedi.

KURTUL ALTUĞ KİMDİR?

1935 yılında İzmir'de doğdu. Haydarpaşa Lisesi'nde ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde eğitim gördü. Mesleğe Son Posta Gazetesi'nde başladı. Türk Haberler Ajansı'nda çalıştı. Metin Toker'in yayınladığı Akis Dergisi'nin yazı işleri müdürlüğü'nü üstlendi. Bu dergideki siyasi yazıları nedeniyle sorumlu müdür olarak yargılandı. Bir süre Ankara Cezaevi'nde kaldı. 1960 yılının 28 Nisan günü Demokrat Parti Meclis Tahkikat Komisyonu tarafından sekiz saatlik bir sorgu sonunda yargı kararı olmaksızın yeninden Ankara Merkez Cezaevi'ne gönderildi. 27 Mayıs'ta özgürlüğüne kavuşan Kurtul Altuğ, Yeni İstanbul Gazetesi'ne girdi. Bu gazetenin Ankara Temsilciliği ve genel yayın müdürlüğünü yaptı. Daha sonra Hürriyet Ankara Bürosu'nda çalıştı. Başbakan Profesör Nihat Erim'in basın danışmanlığını yaptı. Ankara'da 7 Gün Dergisi'ni çıkardı. TV'ler için belgeseller yaptı. TRT'de "Politikanın Nabzı" isimli uzun soluklu bir program hazırladı. Gözcü Gazetesi'nde yazılar yazdı. "12 Mart ve Nihat Erim Olayı", "27 Mayıs'tan 12 Mart'a", "Umudun Tükenişi", "Demokrasinin Yaralı Yılları", "Bir Numaralı Tanık" isimli kitaplar yayımlanmış eserlerinden bazıları. Basın Şeref Kartı sahibiydi. - İstanbu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tgc'den, Kurtul Altuğ'un Ailesine ve Basın Topluluğuna Başsağlığı Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement