Tgc, Diyarbakır'da Gazetecilere Yapılan Saldırıyı Kınadı - Son Dakika
Yerel

Tgc, Diyarbakır'da Gazetecilere Yapılan Saldırıyı Kınadı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), Diyarbakır'da düzenledikleri basın açıklamasıyla İHYA-DER Başkanı Aytaç Baran'ın öldürülmesi ve ardından çıkan olayları görüntülerken gazetecilerin saldırıya uğramasını kınadı.

15.06.2015 18:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), Diyarbakır'da düzenledikleri basın açıklamasıyla İHYA-DER Başkanı Aytaç Baran'ın öldürülmesi ve ardından çıkan olayları görüntülerken gazetecilerin saldırıya uğramasını kınadı.

TGC Başkanı Turgay Olcayto, Yenişehir ilçesinde İHYA-DER Başkanı Aytaç Baran'ın öldürülmesi ve ardından çıkan olayları görüntülerken, bir grubun saldırısı sonucu yaralanan muhabir Canan Altıntaş'ı evinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Olcayto, Vali Hüseyin Aksoy ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Anlı'yı da makamında ziyaret ettikten sonra Yenişehir ilçesi Ekinciler caddesinde basın açıklaması düzenledi.

Gazetecilere yapılan saldırının endişe verici olduğu dile getiren Olcayto, şöyle konuştu:

"Diyarbakır'dan gelen haber bizi üzdü. Canan, feci şekilde dövülmüş, yarın ameliyat olacak. Umuyorum en kısa sürede sağlığına kavuşur. Yapılan bir insanlık vahşeti, yere düştükten sonra da tekmelemişler. Ağzından bunları dinlemek bizim için çok güçtü. Arkadaşlarımızın cinayetten haberi yoktu, 'ne oluyor' diye olay yerine gidiyordu. Neyse ki arkadaşlarımız şu anda sağlıklı. Temennimiz en kısa sürede onları aramızda görmektir. Saldırıyı kınıyoruz. "

Gazetecilere yönelik provokasyonların olduğuna dikkat çeken Olcayto, özellikle sosyal medyanın bu amaçla kullanıldığını söyledi.

Olcayto, gazetecilerin objektif hareket ederek dayanışma içerisinde olması gerektiğini ifade etti.

TGS Genel Başkanı Uğur Güç de, Diyarbakır'da gazetecilerin provokasyona uğradığını belirterek, "Canan'a gerçekten öldürmek kastıyla saldırılmış. O kadar insan, bir kadına bu kadar eziyeti nasıl yapabilir? Bir kadın olması da tamamen kınanacak bir durum. Bu yaşadıkları sözle, kelimeyle anlatılacak değil" diye konuştu.

Açıklamaya saldırıda hafif yaralanan DHA Muhabiri Serdar Sunar ve DHA Diyarbakır Büro çalışanları katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tgc, Diyarbakır'da Gazetecilere Yapılan Saldırıyı Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement