Tgc-kas 75'inci Yerel Gazetecilik Semineri Başladı - Son Dakika
Yerel

Tgc-kas 75'inci Yerel Gazetecilik Semineri Başladı

Tgc-kas 75\'inci Yerel Gazetecilik Semineri Başladı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin Konrad Adenauer Stiftung Türkiye Temsilciliği ile ortaklaşa düzenlediği eğitim seminerlerinin 75’incisi Çanakkale’de başladı.

21.02.2015 12:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Konrad Adenauer Stiftung Türkiye Temsilciliği ile ortaklaşa düzenlediği eğitim seminerlerinin 75'incisi Çanakkale'de başladı. Çanakkale ve çevre illerden gelen gazetecilerin katıldığı seminer, 2 gün sürecek.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Konrad Adenauer vakfı tarafından bu yıl 75'ncisi düzenlenen yerel gazetecilik semineri, Parion otelde başladı. Toplantının açılışında bir konuşma yapan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin 1997'den bu yana Konrad Adenauer Stiftung (KAS) ile birlikte, yerel medya çalışanları için bu seminerleri düzenlediğini söyledi. Olcayto, konuşmasında ülkenin çok sıkıntılı günlerden geçtiğini belirtti. Olcayto, "Türkiye'de bir kutuplaşma var. Toplumu saran bu kutuplaşmanın büyük zararlarının olduğunu düşünüyorum. Zannediyorum ki hepimizin ortak düşüncesi şu, neden birlikte olamıyoruz? Neden hoşgörümüzü kaybettik? Bugün yine sabah televizyon haberlerini açtık. Ege Üniversitesi'nde eski günleri hatırlatan öğrenciler birbirine girmiş. Bir öğrenci ölmüş, bir öğrencide ağır yaralı. Bunun önüne nasıl geçeceğiz? Siyaset nefret dilini ne zaman terk edecek? Bizim medya, tabi özellikle kendimizi de eleştirmemiz lazım, medya dilini nasıl düzeltecek? Bunların hepsini konuşmamız gerekiyor. Bizim öncelikle gazeteciler olarak bu bölünmüşlüğümüzü gömmemiz lazım. Ortadan kaldırmamız lazım. Çünkü baktığımız zaman gazetecilik bugün saf gazetecilik olmaktan çoktan çıktı. Çıkarlara dayanan, iktidardan nemalanmak isteyen, bunun dışında da kendi siyasi ideolojisi üzerinden gazeteciliği bina etmeye çalışan bir takım arkadaşlarımız var ortada. Bunlara ben doğrusu bir meslek örgütünün başkanı olarak gazeteci demekten gerçekten utanıyorum. Umarım bütün bu güçlükleri aşacağız. Çünkü biz umudumuzu hiçbir zaman kaybetmedik. Biz hep aynı yerde duruyoruz. Biz herkese mesafeliyiz. Her iktidara mesafeliyiz. Muhalefet partilerine karşı da ilişkilerimiz belli çerçeve içerisinde. Ancak basınla ilişkin bir şey varsa bizleri yanlarında bulabiliyorlar. Onların dışında bağımsız, bağlantısız gazeteciliği yaşatmak için uğraş veriyoruz" dedi.

Seminere katılan Çanakkale Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer, "Basında meşrutiyetin, yani kamu vicdanına uygunluğun halk iradesine bağlandığı demokrasinin siyasi ve sosyal örgüsü içinde zamanla son derece önemli bir yapı taşı haline gelen sosyal bir kurumdur. Basın bu önemini zaman içinde özgür, demokratik düzenin amacına uygun işlemesini sağlayabilmek yaşamsal önem taşıyan kamusal görevler üstlenmesiyle kazanmıştır. Demokratik sistemin bir toplumda sağlıklı bir şekilde işleyebilmesi için demokrasinin üç ana ilkesinin en verimli bir şekilde işletilmesi gerekmektedir. İşte bu noktada karşımıza çıkan bir gerçek bu ana ilkenin ancak özgür ve sorumluluk sahibi bir basının kamusal görevlerini en iyi şekilde getirişi ile sağlıklı olarak işlemesinin mümkün olduğudur" şeklinde konuştu. Toplantıda bir konuşma yapan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, basının her şart ve koşulda tarafsızlığını koruması gerektiğini söyledi. İki gün sürecek ve dört oturumda gerçekleştirilecek seminerde. TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş, Cumhuriyet Gazetesi Vakfı Başkanı Orhan Erinç, Bilgi Üniversitesi öğretim görevlisi Niyazi Dalyancı, gazeteci yazar Ragıp Duran konuşma yapacak. Seminer, Pazar günü katılımcılara sertifikalarının dağıtılmasıyla sona erecek. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tgc-kas 75'inci Yerel Gazetecilik Semineri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement