Tgc: Marmaris Tv'ye Yapılan Saldırıyı Kınıyoruz - Son Dakika
Güncel

Tgc: Marmaris Tv'ye Yapılan Saldırıyı Kınıyoruz

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu, Marmaris Televizyonu haber ekibine Marmaris Otogarı'nda yapılan saldırıyı kınadı.

07.04.2014 11:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu, Marmaris Televizyonu haber ekibine Marmaris Otogarı'nda yapılan saldırıyı kınadı. TGC Yönetim Kurulu'nun yaptığı açıklamada "Marmaris Televizyonu haber ekibine kamuya açık bir alanda, emniyet yetkililerinin de bulunduğu bir toplantıda yapılan saldırı kabul edilemez. Bu ilkel tavrı kınıyor, sorumlularla ilgili işlem yapılması için Muğla Valisi'ni görevini yapmaya çağırıyoruz" denildi. Yapılan yazılı açıklamada şunlara yer verildi:

"Marmaris Televizyonu haber ekibi, 3 Mart Perşembe günü Marmaris Otogarı'nda yapılan bir toplantıyı görüntülemek isterken saldırıya uğramıştır. Olay DHA görüntüleriyle de medyaya yansımıştır.

Görüntülerde meslektaşlarımıza saldırı talimatını AKP'den belediye başkanlığına aday olan Doğan Tugay'ın verdiği açıkça görülmektedir. İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden polislerin de bulunduğu toplantıda Doğan Tugay yanındaki adamlara 'Ne çektiriyorsunuz. Hala çekiyorlar. Alın makinesini. Versinler mahkemeye. Üç ay yatarsınız' diye seslenmiştir.

Doğan Tugay'ın adamları Marmaris Televizyonu Haber Müdürü Hayriye Akkok, kameraman Murat Arıkan ve Özgen Kemer'in üzerine yürümüştür. Kameraman Murat Arıkan ve Özgen Kemer darp edilmiştir. Meslektaşlarımız, Doğan Tugay ile kameramanları dap eden kişiler hakkında suç duyurusunda bulunmuştur.

Kendini hukukun üstünde gören Doğan Tugay'ın bu ilkel tavrını, toplantıda bulunan ve görevi vatandaşın güvenliğini sağlamak olan Marmaris Emniyet Müdürlüğü yetkililerinin saldırıya seyirci kalmasını kınıyoruz. Halkın haber alma ve gerçekleri öğrenmesi için görev yapan gazetecilerimize yönelik bu çirkin saldırı emrini veren, saldırıyı gerçekleştiren kişiler ve seyirci kalan polislerle ilgili olarak işlem yapılması için Muğla Valisi'ni göreve davet ediyoruz. Meslektaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz."

(BB) - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tgc: Marmaris Tv'ye Yapılan Saldırıyı Kınıyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement