The Bodrum Cup'ta 26 Yıl Geride Kaldı - Son Dakika
Güncel

The Bodrum Cup'ta 26 Yıl Geride Kaldı

The Bodrum Cup\'ta 26 Yıl Geride Kaldı

Akdeniz'in en büyük ve kapsamlı uluslararası deniz şenliği "The Bodrum Cup" bu yıl 26. kez yelken açtı.

28.10.2014 13:35  Güncelleme: 13:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"The Bodrum Cup" Uluslararası Yelkenli Ahşap Yat Yarışları 20-25 Ekim 2014 tarihleri arasında yapıldı. Bodrum Karaada önünden başlayan yarışın ilk etabı sonunda Gümbet koyunda yarışan yatlar "The Bodrum Cup City"i oluşturdular. City'de şenlikler ve İlhan Şeşen konseri düzenlendi. Yaklaşık 120 yat, ikinci günde Yunanistan'ın Kalimnos adasına demir attı. Fırtına dolayısıyla Kalymnos ve Leros adaları arasında planlanan üçüncü etap ise, iptal edildi. Yarış teknelerin Yalıkavak Palmarina'da Türkiye'ye dönüşü ile devam etti ve Yalıkavak – Bodrum etabı ile sona erdi. 26. The Bodrum Cup Yat Yarışları Palmarina Bodrum ana sponsorluğunda, Çağdaş Holding, Bodrum Cruise Port, Denizbank, Bodrum Mutfak, Barbaros Yachting, Bodrum ve Muğla bölgesi kurum ve kuruluşlarının destekleri ile gerçekleştirildi.

26. The Bodrum Cup 20 Ekim Pazartesi günü katılımcı yat ekipleri ve sektör temsilcilerinden oluşan coşkulu ve kalabalık bir kitlenin katıldığı kortej sonunda geleneksel kampananın dünyayı dolaşan denizcilerimiz Sadun Boro, Cumhur Gökova, Tanıl Tuncel ve Haldun Kargöz tarafından çalınmasıyla başladı. The Bodrum Cup'a destek vermek için gelen Dinar Belediye Bandosu da Kortej sırasında, start hattında ve City'de verdiği konserleriyle etkinliklere renk kattı.

Dünyada yarışçı ve profesyonel denizcilerin yanı sıra yolcuların da teknelerde hazır bulunduğu en büyük regattalardan biri olan The Bodrum Cup'a bu yıl 1500'ü aşkın yolcu ve yarışmacı katıldı. Gerek yarışmacı, gerekse turist olarak katılanlar arasında çok sayıda yabancı uyruklu konuk bulunması dikkat çekti.

Organizasyonun tüm etkinlikleri ve yarış bilgileri sosyal medya aracılığı ile duyuruldu. Türkiye Fotoğraf Sanatçıları Federasyonu'nun jüriliğini yaptığı Instagram fotoğraf yarışması ise büyük ilgi gördü. Bodrum Mutfak'ın sponsorluğunda ilk etap sonu The Bodrum Cup City'de gerçekleştirilen Mavi Yolculuk Mutfağı yarışması ise bu yıla damgasını vuran en önemli etkinliklerden biri oldu. The Bodrum Cup City'de ilk gece katılımcılar Sedat Yüce ve İlhan Şeşen'in şarkıları ile coştular.

Leros etabının aşırı rüzgar sonucu ertelenmesi Kalymnos esnafını sevindirirken yarışçıların da komşu Yunan adasını daha fazla keşfetmelerini sağladı. 4. Gün zorlu ve heyecanlı bir etap sonunda Yalıkavak'a ulaşan yarışçılar bu yılın ana sponsoru Palmarina Bodrum Marina'nın konuğu oldular. Akşam zaman zaman yağan yağmur bile marinada verilen Mine konserinin coşkusunu azaltmadı.

Bodrum Cup'ın bu yılki sosyal sorumluluk projesi denizdeki tüm engelleri kaldıran erişilebilir proje Wellabled yatının kamuya tanıtılması idi. Türk mühendislerin dünyaya kazandırdıkları bu özel tasarımlı yat ile başta tekerlekli sandalye ile yaşamını sürdürmek zorunda kalan tüm engelli kişiler artık denizde de var olacaklar. Bu yıl Acıbadem, D-Marin, Bodrum Sağlık Vakfı ve Bodrum Kent Konseyi Engelliler Meclisi organizasyonunda engelli katılımcılar da Bodrum Cup'ın heyecanına Wellabled'da ortak oldular. Teknede bulunan engelli balet Mehmet Sefa Öztürk'ün ilk ve son gecelerde yaptığı dans gösterisi, izleyenlerin aklında silinmeyecek izler bıraktı.

Katamaranlar da yarıştı.

Era Bodrum Yelken Kulübü'nce 1989'dan bu yana düzenlenen The Bodrum Cup, tüm dünyada yolcuların da bir yandan denizde olmanın ve yarışmanın tadını çıkarırken, öte yandan denizciliği öğrenebileceği, Akdeniz'in en büyük sportif deniz festivallerinden biri. The Bodrum Cup başlangıçta genellikle Mavi Yolculuk ile ünlenen guletlerin oluşturduğu ahşap yatlara özgü idi. Geçen yıllarda ahşap kategorisi dışında, IRC ve cruiser sınıflarında da geniş katılım olmuştu. Bu yıl ilk kez katamaranların da yarıştığı 26. The Bodrum Cup'ta ahşap olmayan yatların yarışları her yıl BAYK (Bodrum Açık Deniz Yelken Kulübü) desteği ile organize ediliyor. 4 etap üzerinden değerlendirilen 26. The Bodrum Cup ödülleri, Yalıkavak – Bodrum etabının ardından The Bodrum Cup City'de düzenlenen eğlenceler ve konserler sonrasında yapılan törenle sahiplerini buldu.

Montenegro, STS Bodrum Okul Gemisi (Yüksek Ökçeler ekibi), Jasmin I yatları kategorilerinde birinci gelerek regatta bayrağını bu yıl da taşıma hakkını kazandılar. Klasik yatlar birincisi Hollanda bayraklı Alondra'ya genel klasman kupasını Muğla Büyük Şehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün verdi. Standart yelken genel klasmanı kazanan yat ise Randa oldu.

Bodrum Cup Organizasyonunda bayrak değişimi:

Era Bodrum Yelken Kulübü ve The Bodrum Cup'ın kurucusu Erman Aras, yirmi beş yıllık bir sürecin geride kaldığını ileterek yeni bir yirmi beş yıllık zaman diliminin ilk gününde kulüpte bir bayrak yarışını da başlattı. Genç kuşaktan yetişen kulübün deneyimli sporcularına organizasyon komitesindeki görevlerini devretti.

Kulüp başkanlığı görevine devam edecek olan Aras, The Bodrum Cup Organizasyon Komitesi başkanlık görevini Süleyman Uysal'a, yarışın teknik sorumluluk görevindeki bayrağı ise yine kulübün milli sporcuları Uğur ve Arif Ayaz kardeşlere devretti.

Dünya Bodrum guletlerini tanıdı

The Bodrum Cup'ın 25 yılda gerek Türk, gerekse dünya medyası tarafından yakından izlendiğini belirten Erman Aras "Sadece ulusal basın değil, turizm, yatçılık ve deniz sporları ile ilgili sektörel yayınlar da her yıl The Bodrum Cup'ı izleyip muhabir görevlendirdiler. Bu yazar ve muhabirler sadece mavi yolculuk ve deniz turizminin rotaları hakkında değil, ülkenin diğer güzellikleri ve cazibeleri hakkında da hem bilgilendirildi hem de okuyucularına bilgi aktardılar. The Bodrum Cup bu açıdan da Türkiye'nin tanıtımına çok önemli katkılarda bulundu" diye konuştu.

Son Yıllarda Bodrum Cup etaplarına komşu Yunan adalarının da alınması ile komşumuzla uluslararası ilişkilerimizin, gerek dostluk, gerekse ticari bağların güçlenmesi yönünden gelişmesine de katkıda bulunulduğunu belirten Aras, The Bodrum Cup Ege Denizi'nde barışa da önemli katkıda sağlayacak" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel The Bodrum Cup'ta 26 Yıl Geride Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement