Thk 89.kuruluş Yıl Dönümünü Kutladı - Son Dakika
Yerel

Thk 89.kuruluş Yıl Dönümünü Kutladı

Thk 89.kuruluş Yıl Dönümünü Kutladı

Türk Hava Kurumu (THK) Van şube başkanlığı, THK’nın 89. kuruluş yıl dönümünü kutladı.

17.02.2014 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Hava Kurumu (THK) Van şube başkanlığı, THK'nın 89. kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Yönetim kurulu üyeleriyle birlikte resmi kurumları ziyaret eden THK Van Şube Başkanı Vahdettin Diçle, kurum çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Dicle yaptığı açıklamada, "Şubemiz 1930 yılında Van'da kuruldu. Şu an THK'nın 89 kuruluş yıl dönümünü kutlamaktayız. THK olarak amacımız havacılığı gençlerimize sevdirmek ve ilimizde ilerletmektir. İlimizde 14 yamaç paraşüt pilotu ve RC model uçaklarımız mevcuttur. Bu kuruluş yıl dönümü haftasında ücretsiz model uçak kurslarımız açılmıştır. Van'da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen 2. Etap Kayaklı Koşu yarışmasına THK Van şubesi, yamaç paraşütçüleri şenliğe katılmış olup, ancak hava muhalefeti (Ters rüzgar ve kar yağışı) nedeniyle uçuşlarımız gerçekleşmedi" dedi.

Kurum olarak halkın havacılığa olan ilgisini artırmayı hedeflediklerini ifade eden Dicle, "Bu kurslarımızın tamamı ücretsizdir. Model uçak kurslarımız aralıksız olarak devam etmektedir. 2011 yılında Ankara'da kurulan THK Üniversite sayesinde şu anda pilotaj ve uçak mühendisliğine olan ilgi çok üst seviyelerdedir. Bu yılda hedefimiz Van'da çok sayıda gencimizi ücretsiz yamaç paraşüt, planör, yelken ve kanat kurslarına göndermeyi hedeflemekteyiz" şeklinde konuştu. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Thk 89.kuruluş Yıl Dönümünü Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement