Thk Başkanı Atılgan Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Thk Başkanı Atılgan Açıklaması

Türk Hava Kurumu (THK) Başkanı Kürşat Atılgan, 2016 yılının THK için yeniden yapılanma ve dönüşüm yılı olması için gece gündüz çalıştıklarını belirterek, "Bu dönüşümle kurumumuz, misyonu doğrultusunda çok daha büyük imkanlara kavuşmuş olarak görevine devam edecek" dedi.

15.01.2016 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Hava Kurumu (THK) Başkanı Kürşat Atılgan, 2016 yılının THK için yeniden yapılanma ve dönüşüm yılı olması için gece gündüz çalıştıklarını belirterek, "Bu dönüşümle kurumumuz, misyonu doğrultusunda çok daha büyük imkanlara kavuşmuş olarak görevine devam edecek" dedi.

Atılgan, THK Üniversitesindeki basın toplantısında, havacılığın bir millet için büyük önem taşıması nedeniyle Atatürk'ün, cumhuriyetin ilanının hemen ardından 1925 yılında THK'yı kurduğunu söyledi.

Milli Piyango biletlerinin temelini oluşturan Tayyare Piyangosu'nun 1925-1939 arasında kurumun en önemli gelir kaynaklarından birini oluşturduğunu bildiren Atılgan, şu anda THK'nın devletten aldığı herhangi bir resmi gelirinin ve imtiyazının olmadığını kaydetti.

THK'nın ticari faaliyetleri içinde havacılık alanına odaklanacağına dikkati çeken Atılgan, bu kapsamda yangın uçakları, ambulans helikopterleri, gece ambulansları, hava taksi ile Türk halkına hizmet vermeye devam edeceklerini anlattı.

" Türkiye'nin dünyada söz sahibi olması için çalışıyoruz"

Kurumun resmi mali kaynaklara kavuşup, sportif havacılık faaliyetlerine ağırlık vermesi gerektiğini vurgulayan Atılgan, geçen yıl aralık ayında Dünya Havacılık Federasyonu (FAI) Genel Başkanı John Grubbström

ve Genel Sekreteri Susanne Schoedel ile görüştüğünü aktardı.

Atılgan, söz konusu görüşmede, Türkiye'nin de dünyadaki sportif faaliyetlerde söz sahibi olması ve sorumluluk alması için çalışmalar yürüttüklerini bildirdi.

Dünyanın hiçbir ülkesinde THK gibi güçlü bir havacılık kurumunun olmadığını ifade eden Atılgan, kurumun dünyadaki amatör kulüplerle öncülük yapmak için gayretlerini sürdürdüklerini söyledi.

"Uyuşturucuyla değil, THK ile uçun"

THK Üniversitesinin 2010'da kurulduğunu anımsatan Atılgan, üniversitenin şu anda ön lisans, lisans ve yüksek lisansta 6 bin öğrencisi, 250 öğretim üyesi, 170 idari personelle hizmet verdiğini anlattı.

Dünyanın önemli havacılık alanlarındaki kurumlarla bağlantısı olan üniversitenin, faaliyetlerini 4 fakülte ile yürüttüğünü belirten Atılgan, üniversiteden mezun olan öğrencilerin, kalifiye eleman olarak hemen iş bulduklarını kaydetti.

Atılgan, THK'nın faaliyet alanları arasında yer alan pilotluğun, sağladığı imkanlar ve maaşının yüksekliği nedeniyle gençler tarafından tercih edildiğine dikkati çekerek, "Bu alanda eğitim alan gençler, başka kötülüklere bulaşmıyor. Uyuşturucuların ortaokullara kadar yayıldığı günümüzde, 'uyuşturucuyla değil THK ile uç' ve 'taş atma uçak at' gibi sloganlarımızla gençleri uçuş okullarımıza davet ediyoruz" dedi.

"THY için yılda 30 pilot yetiştiriyoruz"

Atılgan, "Önümüzdeki dönemde THK, çok güzel faaliyetleriyle yeniden organize olmuş, bu yüzyıla uygun dönüşümünü sağlamış olarak güzel işlerle kamuoyunun gündemine gelecek" ifadesini kullandı.

Türkiye'deki pilot yetiştirme kapasitesinin yüzde 60'ının THK Uçuş Okullarınca gerçekleştirildiğini kaydeden Atılgan, sadece Türkiye'nin değil, Balkanlardan Orta Asya ve Ortadoğu'ya kadar pilot ihtiyacını karşılayabilecek kapasiteye ve bilgi birikimine sahip olduklarını bildirdi.

Türk Hava Yolları (THY) için yılda 30 pilot yetiştirdiklerini dile getiren Atılgan, THY'nin Aydın Çıldır'daki uçuş okulunun yönetimine talip olduklarını kaydetti.

Atılgan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde, 16 Şubat'ta THK'nın 91. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla kutlama yapacaklarını da ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Thk Başkanı Atılgan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement