Thk Başkanı Öktem: '90 Yıllık Tarihimizde İlk Defa...' - Son Dakika
Güncel

Thk Başkanı Öktem: '90 Yıllık Tarihimizde İlk Defa...'

Türk Hava Kurumu (THK) Başkanı Vacit Öktem, THK'nın 90 yıllık tarihinde ilk defa bir şube başkanının THK’nın başına genel başkan olduğunu belirterek, önemli açıklamalarda bulundu.

11.01.2015 11:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Hava Kurumu (THK) Başkanı Vacit Öktem, THK'nın 90 yıllık tarihinde ilk defa bir şube başkanının THK’nın başına genel başkan olduğunu belirterek, “Tabi bu bana ayrıca da çok daha büyük bir sorumluluk yüklüyor. Çünkü eğer ben başarısız olursam, ileride bunun faturası bütün şube başkanlarıma çıkacak. Biz eskisinden çok daha güçlü yepyeni bir ekiple, lekelenmemiş, temiz bir ekiple inşallah bize büyük Atatürk’ün görevlendirdiği görevimizi en iyi şekilde yapmaya devam edeceğiz” dedi.

THK’nın 28 Aralık 2014 tarihinde gerçekleşen 42. Olağanüstü Büyük Genel Kurulu’nda 267 delegenin oyunu olarak Genel Başkanlığa seçilen Vacit Öktem, THK’nın yeni dönemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

28 Aralık’ta yapılan Genel Kurul’da şube başkanlarının kendisine güven göstererek, THK’nın 26’ıncı genel başkanı olarak seçtiklerini ifade eden Öktem, “Benim seçilmemde bir milat var. Milat nedir? Aşağı yukarı 90 yıllık bir tarihimiz var. 90 yıllık tarihimizde ilk defa bir şube başkanı THK’nın başına genel Başkan oldu. Şimdiye kadar hep genelde atamayla gelen kişilerdi ve genelde de çoğunluğu askerdiler. İlk defa ciddi bir devrimle şube başkanları artık biz bu kurumun asıl sahipleriyiz. Bizim tarafımızdan idare edilmesi gerektiği düşüncesiyle beni genel başkan seçtiler. Tabi bu bana ayrıca da çok daha büyük bir sorumluluk yüklüyor. Çünkü eğer ben başarısız olursam, ileride bunun faturası bütün şube başkanlarıma çıkacak. O nedenle onun sorumluluğu altında şuan eziliyorum” diye konuştu. 

“ÇOK DAHA GÜÇLÜ YEPYENİ BİR EKİPLE, LEKELENMEMİŞ, TEMİZ BİR EKİPLE İNŞALLAH BİZE BÜYÜK ATATÜRK’ÜN GÖREVLENDİRDİĞİ GÖREVİMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

THK’nın içinden geçtiği süreçle ilgili konuşan Öktem, şunları kaydetti:

“Kurumumuz daha önce havacılık faaliyetleriyle anılan ve bu alanda dünyanın da inanın en büyük kuruluşlarından bir tanesiydi. Bizi de halkımız öyle tanıyordu ama ne yazık ki son geldiğimiz gelişmeler bizi halkımızın karşısında biraz imajı kaybetmiş duruma düşürdü. Halkımız yine bize olan güveni eksik etmesin. Çünkü biz eskisinden çok daha güçlü yepyeni bir ekiple, lekelenmemiş, temiz bir ekiple inşallah bize büyük Atatürk’ün görevlendirdiği görevimizi en iyi şekilde yapmaya devam edeceğiz. Daha önce doğru veya yanlış bir takım ticari faaliyetlere girişilmiş ve ticari faaliyetlerin içerisinde zarar eden müesseseler var. Faydalı da olanlar var. Bunları biz baştan tekrar gözden geçireceğiz. Hangileri kurum için faydalıysa, hangileri kuruma lazımsa onlarla devam edeceğiz ama genelde kurumun asli faaliyeti sportif havacılık, sportif havacılığa çok önem vereceğiz.” 

“BİZİM BURADA BU BAŞARIYI ELDE ETMEMİZİN ALTINDA YATAN ASIL NEDEN, ŞUBE BAŞKANLARIMIZ”

Şimdiye kadar THK’nın binlerce genci paraşütçü, planörcü, yelken kanatçı olarak para almadan yetiştirdiğini ve Türk halkına havacılığı sevdirmeye gayret ettiğini anlatan Öktem, “Bizim burada bu başarıyı elde etmemizin altında yatan asıl neden, şube başkanlarımız. Çünkü şube başkanlarımız, çok ciddi ve özverili çalışıyorlar. Nasıl çalışıyorlar, bu insanlar sabahleyin Kurban Bayramı namazını kıldıktan sonra doğru deri toplama peşine gidiyorlar. Eve gittiklerinde üstleri başları kokmuş oluyor. Yerel yöneticilerle mutlaka iyi ilişkiler kurmak zorundalar. Çünkü onlardan bir takım isteklerde bulunmak zorunda kalıyoruz. Bu insanlar bunu yaparken bir kuruş para almadan fahri olarak yapıyorlar. Dolayısıyla onların elde edip bize göndermiş oldukları gelirleri biz çok iyi bir biçimde ülkemize, havacılığımıza, gençlerimize yararlı olacak biçimde harcamak zorundayız. O da bize ayrı bir sorumluluk yüklüyor” şeklinde konuştu. 

“HER TÜRLÜ GECE UÇUŞU YAPABİLECEK GECE GÖRÜŞ KABİLİYETİNE HAİZ HELİKOPTERLERİMİZİ HALKIMIZIN HİZMETİNE VERECEĞİZ”

“Kurumun asli görevlerinden bir tanesi de orman yangınlarını havadan söndürme” diyen Öktem, şöyle konuştu:

“Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Bunlara devam edeceğiz. Ayrıca hava ambulans hizmetimiz var. Bu ambulans hizmetini 17 tane helikopterlerimizle veriyoruz. Bu ciddi anlamda da Türk halkının sağlığı yönünden büyük bir katkıda bulunuyor. Yakında her türlü arama faaliyetlerine katılabilecek ve her türlü gece uçuşu yapabilecek gece görüş kabiliyetine haiz helikopterlerimizi halkımızın hizmetine vereceğiz. Aynı zamanda sportif havacılığa gereken önem verilmediğini için hemen gelir gelmez talimat verdim. En azından bu önümüzdeki sezonda iki tane paraşüt atlama uçağı faaliyete geçecek ve buda gençlerimizin hizmetinde olacak. Şirketlerimizin yapılandırılmasını gözden geçireceğiz. Zarar edenler varsa bunlara ait kararlar alacağız. Birde çok kısa süre içerisinde mutlaka personel konusunda yen bir revizyona gitmek durumundayız. Tasarruf anlamında bize katkıda bulunacak. Şimdilik önümüzde çok somut bir biçimde kamuoyunun karşısına çıkabileceğimiz yeni bir projemiz yok. Öncelikle bu itibar kaybını tekrar kazanmak istiyoruz. Halkımızın tekrar güvenini almak istiyoruz. Halkımızın bize güvenmesini istiyoruz. Merak etmesin biz tekrar kurumu halkımızın ve gençlerimizin istediği şekilde ve onlara en faydalı olacak şekilde hizmetlerine sunacağız.” 

“HER YIL AŞAĞI YUKARI 160 TANE PİLOTU HALKIMIZIN HİZMETİNE SUNUYORUZ”

Bu hizmetleri verdikleri 3 tane eğitim merkezleri olduğunu söyleyen Öktem, bu merkezlerdeki sportif havacılık hizmetlerinin daha da artacağını kaydetti.

Öktem, ayrıca THK Üniversitesini daha da geliştirmeyi düşündüklerini ve ayrıca uçuş akademisinde verilen pilot eğitimlerini anlatarak, “Her yıl aşağı yukarı 160 tane pilotu halkımızın hizmetine sunuyoruz. Bu Türkiye genelinde verilen pilot eğitiminin yüzde 45’ini oluşturuyor” ifadelerini kullandı. 

PELİN ÜZEK-DEMET SOYUÇOK

Thk Başkanı Öktem: \'90 Yıllık Tarihimizde İlk Defa...\'
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Thk Başkanı Öktem: '90 Yıllık Tarihimizde İlk Defa...' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • yılmaz çamdalı: Gazetecilik ve habercilik etiklerine uymayan bir yalakalık haberi çıkar ilişkileri ne olursa olsun Vacit'i sizlere bırakıyorum ama THK Türk milletine Atatürk'ün emaneti onun mücadelesi devam edecek 0 0 Yanıtla

Advertisement