Thk'dan Şehit ve Gazi Çocukları İçin Yardım Kampanyası - Son Dakika
Yerel

Thk'dan Şehit ve Gazi Çocukları İçin Yardım Kampanyası

Türk Hava Kurumu (THK) kurduğu üniversitede okuyan şehit ve gazi çocukları için yardım kampanyası başlattı.

15.01.2016 11:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Hava Kurumu (THK) kurduğu üniversitede okuyan şehit ve gazi çocukları için yardım kampanyası başlattı. Toplanan yardımların üniversitedeki şehit ve gazi çocuklarına ücretsiz uçuş eğitimi alması için kullanılacağı belirtildi.

Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullara dağıtıp, toplamak üzere 21 bin adet yardım zarfı ilçe milli eğitim müdürlüğüne teslim edildi ve buradan da okullara dağıtıldı.

THK'nın faaliyetlerini halktan gelen yardımlarla karşılandığını belirten Düziçi THK Şube Saymanı Halil Bingöl, THK'nın devlet bütçesinden herhangi bir yardım almadan halkın verdiği kurban derisi, fitre, zekat ve bağış gelirleri ile faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtti.

THK'nın yaptığı faaliyetler hakkında da bilgi veren Sayman Bingöl, "THK orman yangınlarına havadan müdahale ederek orman yangınlarının sönmesine katkı sağlıyor. Ambulans helikopterimiz ile Sağlık Bakanlığımızın emrinde hasta, yaralı, organ nakli hizmetlerinde aktif rol alıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri personeline uçuş eğitim desteği ile THY'ye pilot yetiştirmektedir. Okullarımızda yardıma ihtiyacı olan öğrencilerimize kırtasiye yardımında da bulunuyoruz. Son olarak da kendi kurduğumuz üniversitede okuyan şehit ve gazi çocuklarına uçuş eğitimi veriyoruz" diye konuştu. - OSMANİYE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Thk'dan Şehit ve Gazi Çocukları İçin Yardım Kampanyası - Son Dakika


Advertisement